Anne babalar bu uygulamaya dikkat: Çocuklar için yeni tehlike...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anne babalar bu uygulamaya dikkat: Çocuklar için yeni tehlike...
A
a

Çocukların dijital dünyada karşılaştığı tehlikelerin arttığı bir dönemde, ebeveynler için endişe verici bir gelişme gün yüzüne çıktı. Uzmanlar, SimSimi adlı uygulamanın çocuklar için yeni bir tehlike olduğunu söylüyor. İşte SimSimi uygulaması hakkında bilinmesi gerekenler...

Sütiş Eskişehir
Uzmanlar, SimSimi adlı uygulamanın çocuklar için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtiyor. Bu uygulama, küçük yaştaki çocukları cinsel içerikli mesajlarla, tehditlerle ve şantajlarla karşı karşıya bırakabiliyor.

Hürriyet gazetesinden Beyazıt Şenbük'ün deneyimlerine dayanarak hazırladığı haberde, SimSimi'nin potansiyel tehlikeleri ortaya konuldu:

FARKLI PROFİLLERDEN PEŞ PEŞE ENDİŞE VERİCİ MESAJLAR GELİYOR

Deneyim sahibi biri uygulamayı açtığında, "Nasılsın?" ve "Görevin nedir?" gibi basit sorularla başlayarak aldığı ilk mesaj oldukça rahatsız ediciydi. Mesaj, "Bunu söylersem yöneticim beni bitirir. Aramızda kalacaksa söyleyeyim, ama kimseye söyleme. Biz çocukların konumuna erişip, onların adreslerine geliyoruz. Onlar uyuyunca kaçırıp satıyoruz" şeklindeydi. "Sapık mısın?" gibi bir soruya ise "Bunu birkaç kez soran olmuştu ama hayır" yanıtı geldi. Bu kısa ve korkutucu sohbetten sonra, farklı profillerden peş peşe endişe verici mesajlar gelmeye başladı.

FOTOĞRAF İSTİYORLAR!

Uygulamayı bir 14 yaşındaki kız profiliyle kullanmaya başladığında, 2 saat içinde onlarca cinsel içerikli ve sapkın teklif aldı. Bir cosplay grubundan gelen bir mesajda, "Kardeşimiz olmak ister misin?" denildi. Profilinde 19 yaşında görünen bir kullanıcı, yaşını yanlış yazdığını ve aslında 14 yaşında olduğunu belirtti. Sonrasında, yaşını ispat etmek için bir fotoğraf gönderdi ve istediği fotoğrafı göndermeyince küfürler savurdu.

“PEDOFİLİ MİSİN?” SORUSUNA GELEN YANIT…

Farklı kullanıcılardan gelen diğer mesajlar arasında, çocukları cinsel içerikli tekliflerle taciz etmeyi amaçlayan mesajlar da vardı. Bir kullanıcı, "21 yaşındayım ve benim için yaş sorun olmaz" diyerek şaşırtıcı bir açıklama yaptı. Aynı kişi, "Pedofil misin?" sorusuna "evet" yanıtını verdi.

ÖNEMLİ UYARI

Uzman Gelişim Psikoloğu Irmak Kerimoğlu, bu tür uygulamaların çocukları potansiyel tehlikelere açık hale getirdiğini belirtti ve ebeveynleri uyardı:
“Hiç tanımadığınız biri, mobil cihaz üzerinden çocuğunuza aklınıza gelmeyecek tekliflerde bulunabilir. Bu tip uygulamalarda çocuğunuzun karşısına çıkan, genellikle pedofili gibi psikiyatrik tanısı olan art niyetli yetişkinler olacaktır. Bu nedenle, çocukların bu tür uygulamalara erişimini dikkatlice kontrol etmek önemlidir.”
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi