Anadolu Üniversitesi'nden Eskişehir'deki öğrencileri üzen karar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anadolu Üniversitesi'nden Eskişehir'deki öğrencileri üzen karar
A
a

Anadolu Üniversitesi'nde kep atmak isteyen öğrencilerden istenen 500 TL, sosyal medyada ve öğrenciler arasında büyük tepkiye yol açtı. İşte ayrıntılar...

Sütiş Eskişehir

Anadolu Üniversitesi’nde kep atmak isteyen öğrencilerden istenen 500 TL tartışmalara yol açtı. Akıllara “Anadolu Üniversitesi mezuniyetten kâr etmeye mi çalışıyor?” sorusu geldi.  

Enflasyon, hayat pahalılığı ve artan kiralardan ötürü geçimini zor sağlayan; dört gözle mezun olmayı bekleyen öğrenciye bir darbe de Anadolu Üniversitesi yönetiminden geldi.  Mezuniyet töreninde kep atmak isteyen öğrencilerden istenen 500 TL tartışmalara neden olurken, bir devlet üniversitesi olan Anadolu Üniversitesi’nin bu satışlardan ne kadar kazanacağı ise merak konusu… 

ÖĞRENCİLER ANLAM VEREMEDİ!

Üniversitelerde 2023-2024 akademik yılı sona ererken, son sınıftaki öğrencilerin mezuniyet telaşı başladı. Ancak Anadolu Üniversitesi’nde mezuniyet töreninde kep atmak isteyen öğrencilerden istenen 500 TL tartışma konusu oldu. İçerisinde Anadolu Üniversitesi logolu kep, şal ve rozet bulunan “Mezuniyet Seti” Yunus Emre Kampüsü’nde bulunan “Anadolu Store” mağazasında 500 TL karşılığında öğrencilere satışa sunuldu. İçerisinde sadece kep, şal ve rozet bulunan bir pakete niçin 500 TL istendiğine anlam verilemezken; ağırlaşan ekonomik koşullar altında ezilen öğrenciler üç parça basit ürün için istenen meblağı çok yüksek buldu.  

SATIŞLARDAN KÂR MI EDİLECEK?

Mezuniyet Seti ayrıca EDEV’in internet sitesi üzerinden de “Mezuniyet Bağışı” adı altında minimum 500 TL karşılığında satışa sunuldu. Birçok öğrencinin de 500 TL’nin çok yüksek bir meblağ olduğunu belirterek törene katılmayacağı öğrenildi. Bu mezuniyet setinin ne kadara mâl edildiği ve Anadolu Üniversitesi’nin bu satışlardan ne kadar kazanacağı merak konusu olurken akıllara “Anadolu Üniversitesi mezuniyetten kâr etmeye mi çalışıyor?” sorusu geldi.  

ESOGÜ SADECE KAPORA İSTİYOR

Öte yandan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) ise mezuniyet töreninde giyilmek üzere cübbe alacak olan öğrencilerden 400 TL kapora istendiği ve cübbelerin geri getirildiği takdirde öğrencilere kaporalarının iade edileceği açıklandı. 
 

Kaynak : M. ANIL AKSOY
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Emre 19 Mayıs 2024 09:50

Öğrencilerde gitsin dışarda yaptırıp atsın kepi çokta zor olmasa gerek

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi