Anadolu Üniversitesi'nde Sağlık İletişimi Sempozyumu başladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anadolu Üniversitesi'nde Sağlık İletişimi Sempozyumu başladı
A
a

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinin ev sahipliğinde Sağlık İletişimi Sempozyumunun 10’uncusu düzenlendi. Sempozyuma katılan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal sağlık alanında iletişimin önemine vurgu yaptı.

Sütiş Eskişehir
Sağlık alanında iletişim büyük önem arz ediyor. Yıllardır bu alanın güçlenerek gelişmesi için öncülük eden Prof. Dr. Erkan Yüksel ve ekibi ‘Sağlık İletişimi Sempozyumunu 10’uncu kez gerçekleştirdi. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinin ev sahipliğinde Şener Şen konferans salonunda düzenlenen sempozyuma Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Burak Öztop, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve ilgililer katıldı.

TOPLUMSAL FAYDA SAĞLAYACAKTIR

23-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte açılış konuşmasını Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Dekanı Bülent Aydın Ertekin yaptı. Ertekin, “Sağlık İletişimi Sempozyumu toplumsal fayda açısından önemli katkılar sağlayan bir etkinliktir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sempozyum hem iletişim disiplini için hem de kamu sağlığı alanındaki çalışmalar için yardımcı bir etkinlik olmaya devam edecektir. Böyle bir etkinliğin kesintisiz olarak 10 yıldır gerçekleştiriliyor olmasına katkıda bulunan başta Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Erkan Yüksel’e ve bu süreçte yer alan tüm sempozyum ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

SAĞLIK İLETİŞİMİ KRİTİK BİR ROL OYNUYOR

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Burak Öztop, "Sağlık iletişiminin, halk sağlığı, sağlık eğitimi, hasta-doktor ilişkileri ve sağlık kampanyaları gibi çeşitli alanlarda kritik bir rol oynadığı hepimiz tarafından bilinmektedir. Amacımız sağlık bilgilerinin anlaşılır, doğru ve erişilebilir olmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK İLETİŞİMİNİN ÖNEMİ DAHA İYİ ANLAŞILDI

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal özellikle kriz dönemlerinde sağlıklı bir iletişimin ne denli önemli olduğunun altını çizerek, “Bir covid dönemi geçirdik. Etkileme alanı çok geniş bir olay. Bu olayla birlikte hepimiz evimize kapandık. Biraz da içimize kapandık. Aradan iki sene geçmesine rağmen hem birbirimiz arasında hem toplumumuzdaki iletişimi tamir etmeye çalışıyoruz. Arkasından bir deprem yaşadık. Özellikle kriz dönemlerinde sağlıklı bir iletişimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz yaşadık ve tecrübe ettik. Bu nedenle Sağlık İletişim Sempozyumu oldukça önem arz ediyor. Bu sempozyumun başarılı ve verimli bir sempozyum olmasını diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

GURURLUYUZ

Organizasyonun kurucusu ve 10 yıldır kesintisiz olarak bu alanın gelişmesi için mücadele eden Prof. Dr. Erkan Yüksel, “Sağlık iletişimi alanında ilk çalışmaya 2009 yılında başladık. O günden bu yana alanın çok geliştiğini gördük. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimler Fakültesi olarak biz bu alanın gelişiminde büyük bir öncülük yaptık. 2015 yılında bu sempozyumun ilkini başlattık.  10 yıldır da devam ediyoruz. Farklı illerde de bu çalışmayı sürdürüyoruz. Bu alanın gelişmesine, yeşermesine büyük katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum. Bunun gururun ve mutluluğun çerisindeyiz” vurgusu yaptı.

İLETİŞİM OLMADAN HİÇ BİR ŞEY OLMAZ

İletişim Fakültesi ve Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. İncilay Cangöz de, “Erkan Hocamın da öncülüğünde bir alana öncülük ediyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. İletişim olmadan hiçbir şey olmaz. Sağlık olmadan hiçbir şey olmaz. Sağlık alanında iletişim halk sağlığının gelişmesinde medyanın bilgilendirmesi çok önemli. Bu alanın güçlenmesi ve gelişmesi için katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Daha da genişleyerek büyümesini arzu ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal tarafından Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Mehmet Burak Öztop'a sempozyuma katılım belgesi takdim etti.
Öte yandan 23-24 Mayıs tarihlerinde gün boyu sürecek sempozyumda ‘Hastalıkta ve sağlıkta iletişim, Türkiye’de haber medyasında uzmanlaşma ve sağlık haberciliği, müzik ve tıp, hasta hekim iletişiminin dünü ve bugünü’ başlıklı konular katılımcılara aktarılacak.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi