Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Türk Halk Müziği severlere unutulmaz bir konser deneyimi sundu. “Türk Halk Müziği Solo Konseri,” Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu’nda dinleyicileriyle buluştu.
Konsere yoğun bir katılım gerçekleşirken, Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Pelin Altıntaş solist olarak sahne aldı. Bağlama sanatçısı Doç. Dr. Erdal Uludağ’ın da eşlik ettiği konser, Eskişehirli müzikseverlere Türk halk müziğinin en güzel örneklerini sunmayı hedefledi.
Konserde, Söğüt, Bilecik, Silifke, Çanakkale gibi farklı yörelere ait sevilen türküler seslendirildi. "Payton Geldi Meyhaneye Dayandı", "Mahpushane İçinde Yanıyor Gazlar", "Evlerin Önü Yaldız Piyade" ve "Bir Dalda İki Elma" gibi geleneksel halk türkülerinin seslendirildiği etkinlik, katılımcılardan büyük beğeni topladı.
Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, bu tür etkinliklerle Türk Halk Müziği'nin yaşatılmasına katkı sağlamayı sürdürmeye devam ediyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çakırözer hak ettiği makamda
Kerem Akyıl
Yeni Parti yenilik getirir mi?
Kaan Özcan
Başkan Ayşe Ünlüce CHP’den istifa edecek mi?
Tarkan Demir
Daha dün gibi aklımızda
Seval Erci
Coğrafyayı kader olmaktan çıkarmak
Ümit Polatbaş
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy