Ali İsmail Korkmaz Ödülleri sahiplerini buldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ali İsmail Korkmaz Ödülleri sahiplerini buldu
A
a

Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri sahipleri belli oldu. DİSK Eskişehir Temsilcisi Zeynep Kaya yaptığı açıklamada Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödüllerini katliamlara direnenlere verdiklerini açıkladı.

Sütiş Eskişehir
DİSK Eskişehir Temsilciliği, Eskişehir Bilecik Tabip Odası, KESK Eskişehir Şubeler Platformu, TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu ve ALİKEV tarafından 2014 yılından bu yana verilen Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri sahiplerini bulacak. Ödüllerin kimlere verileceği ise belirlendi. DİSK Eskişehir Temsilcisi Zeynep Kaya, Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödüllerini katliamlara direnenlere verdiklerini açıkladı.

ÖDÜLLERDEN İLKİ FİLİSTİN HALKINA

Kaya, yaşam ödüllerinde birisini İsrail karşısında büyük bir direnişe imza atan Filistin halkına verdiklerini söyledi. Kaya, “İsrail devleti tarafından başlatılan katliamda bugüne kadar 40 binden fazla insan yaşamını yitirdi. İsrail ordusu tarafından bu katliamda hastanelerin, sağlık kuruluşlarının sağlık emekçilerinin, hasta ve yaralılarla birlikte, doğrudan hedef haline getirildiğini hepimiz biliyoruz. Katliamda tek direnen var o da Filistin Halkı. 2024 yılı Ali İsmail Korkmaz Yaşam ödüllerinden birini bu büyük direnişe imza atan Filistin Halkına veriyoruz. Buradan bir kez daha savaş politikalarına hayır, yaşasın halkların kardeşliği diyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇORLU TREN KAZASI DİRENİŞÇİLERİNE ÖDÜL

Bir diğer ödülün Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenlerin sesi olan direnişçilere verildiğini belirten Kaya, “Hepimiz 8 Temmuz 2018 yılında yaşanan Çorlu Tren Katliamını hatırlıyoruz. Bu kazaya, sıradan bir kaza gözüyle bakmak göz göre göre gelen 7’si çocuk 25 kişinin yaşamına yitirmesini anlamamak ve hafifletmek olduğunu düşündüğümüz için katliam diyoruz. Bu katliama yönelik aklımızda kalanlar ülkemizde yaşama verilen değerin ne kadar ucuz olduğu, böyle bir katliamın sorumlularının ortaya çıkarılmasında bile devletin ve sorumluların görevlerini yerine getirmediği gerçeğidir. Yine bir başka gerçek ise yakınlarımızın hakkını aramanın bile yasaklarla, zorbalıklarla bastırılmak istenmesidir. Çorlu Tren Katliamında tüm baskılara ve şiddete rağmen, katliamda yakınlarını yitiren aileler ve özellikle kadınlar hiç susmadılar. Tüm baskılara, yargılanmalara rağmen büyük bir direniş gösterdiler. 2024 yılı Ali İsmail Korkmaz Yaşam ödüllerinden birini de bu büyük direnişe ve direnişin sahiplerine veriyoruz” dedi.

ÖDÜL TÖRENİ 2 HAZİRAN’DA

Öte yandan 2 Haziran 2024 tarihinde saat 16:00’da Ali İsmail Korkmaz’a saldırının gerçekleştirildiği Yunus Emre Caddesi Sanayi Sokakta basın açıklaması yapılacağı belirtildi. Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri töreninin ise aynı gün saat 18:00’da Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceği ifade edildi.
 
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi