AK Parti'nin "ötanazi" kararı Eskişehir'i ayaklandırdı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AK Parti'nin "ötanazi" kararı Eskişehir'i ayaklandırdı
A
a

Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Erdinç Yuva, AK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik ileri sürülen yasa tasarısına sert tepki gösterdi. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Erdinç Yuva, AK Parti’nin sokak hayvanlarına yönelik hazırladığı ileri sürülen yasa tasarısına tepki gösterdi. Söz konusu yasadabir ay içinde sahiplendirilemeyen sokak köpeklerinin uyutulmasının da yer alması kamuoyunda yankı uyandırdı. Değişiklik taslağı hazırlanırken Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin görüşünün alınmadığını dile getiren Yuva, “Basındaki haberlerden edindiğimiz bilgilere göre; bu taslakla getirilenlerin daha önceki değişiklikler gibi sahadan ve bilimsellikten uzak, uygulanması mümkün olmayan, toplum vicdanını rahatsız eden değişiklikleri içerdiği ve ülkemize bu alanda bir 20 yıl daha kaybettireceği kaygısı taşımaktayız.Gelinen noktada ise sahipsiz hayvanların popülasyonu artmış, her biri mahalle sakini olan sahipsiz hayvanlarımızın hayvan refahına uygun olmayan barınak adı altındaki yerlere toplatılması, kısırlaştırmanın maliyetli olacağı gerekçe gösterilerek hayvanların dişi-erkek olarak ayrılması, barınaklara toplanan hayvanların sahiplendirilmeye çalışılması, 30 gün sonra sahiplenilmeyenlerin ise ötanazi yapılarak öldürülmesi gündeme getirilmektedir. Bu düşüncenin 2004 yılı öncesi sokaklarda yapılan itlaflardan hiçbir farkı yoktur” ifadelerini kullandı.

YASA ÇIKSA DA ÖTANAZİ YAPMAYACAĞIZ

Söz konusu yasanın kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Yuva, “Veteriner hekimler olarak bizler bu yasa çıksa da ötanazi yapmayacağız. Önerilen bu yöntem sanıldığının aksine maliyet açısından da avantajlı değildir. Hayvana ötanazi yapılmadan önce uygulanacak prosedürler ile birlikte kısırlaştırmadan daha maliyetli ve zorludur, sahipsiz hayvan popülasyonun kontrolüne yönelik aktif bir yöntem olarak da değerlendirilemez. Ayrıca iletişim çağında Türkiye Yüzyılında ülkemizin uluslararası kamuoyunda algısını olumsuz olarak etkileyecektir. Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak sahipsiz hayvanların itlafına sebep olacak her türlü uygulamanın karşısında olduğumuzu, bu uygulamaların hayvan refahı açısından kabul edilemez olduğunu kamuoyu ile paylaşma zorunluluğu hissediyoruz. Bu işi en iyi bilen akademik meslek olarak görüşlerimizin alınması gerektiğini düşünmekteyiz” dedi.

CİDDİ YAPTIRIMLAR UYGULANMALI

56veteriner hekim odasının hazırladığı çözüm önerilerini açıklayan Yuva, “Büyükşehir Belediyelerinde Veteriner Halk Sağlığı Daire Başkanlığı ve diğer belediyelerde Veteriner İşleri Müdürlüğü kurulmalıdır.Veteriner Halk Sağlığı Daire Başkanlığı ve Veteriner İşleri Müdürlüklerinde nitelikli ve yeterli sayıda personel istihdamı sağlanmalıdır.Geçici Bakımevi kapasitesini karşılar sayıda veteriner hekim, hayvan sağlığı yardımcı personeli ve işçi personel bulunmalıdır. Bu konuda standartlar oluşturulmalıdır. Sahipli hayvanlar da dahil olmak üzere kontrolsüz üreme ve denetimsiz ticari satışların önüne geçilmeli, üretim yapılacaksa ilgili bakanlığın denetimi ve mutlaka veteriner hekimlerin denetimi ve onayıyla yapılmalıdır.Çevreye uyum gösteremeyen, yaşlı, zayıf, engelli vb. köpekler ve kediler sahiplendirilinceye kadar veya hayatları boyunca bakımevlerinde kalmalıdır. Sokağa terkedilen hayvanlara ilişkin hayvan sahiplerine ciddi yaptırımlar uygulanmalıdır” diye konuştu.
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
mete 25 Mayıs 2024 04:19

bu açıklamaları yapanlar vajeteryandır umarım yok değillerse acayip bi tuhaflık var demektir

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi