TÜGİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Önal, ES TV'de yayınlanan Günaydın Eskişehir programına konuk oldu. Programda, Eskişehir’in ekonomik gelişimi ve kadın girişimcilere yönelik yürütülen projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Ali Önal, kadın girişimcilere yönelik yaptıkları projeleri anlatarak, 2023 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Üniversitesi'nin desteğiyle başlattıkları “Kadın Kooperatiflerini Canlandırma ve Destekleme Projesi”ni duyurdu. Önal, kooperatifçilik konusunda toplumda bir tereddüt bulunduğunu, ancak devletin bu alanda büyük destekler sunduğunu ifade etti.
Kooperatiflerin envanterini çıkararak, Eskişehir’deki küçük ölçekli üretim yapan kadınları büyük şirketlerle bir araya getirdiklerini belirten Önal, bu projeyi Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Kadın girişimcilerin yerel çapta sınırlı satışlarının Türkiye ve dünya pazarlarına taşınmasının önemine değindi.
Önal, ayrıca, kadın girişimcilerin sosyal güvence eksikliklerine de dikkat çekerek, bu konuda sigorta ve sosyal güvencelerin sağlanması gerektiğini belirtti. Projenin bir sonraki aşamasında, kadın girişimcilerin profesyonelleşmesi ve iş dünyasına daha güçlü adımlarla katkı sağlaması için gerekli adımların atılacağını söyledi.
Bu projelerle Eskişehir’e yeni bir iş dünyası kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Ali Önal, kadın girişimcileri desteklemek adına daha birçok adım atılacağını belirtti.










Başkan Ahmet Ataç’ın başarı reçetesi!
Cumhuriyet’in Çocukları
Külliye’de olması gereken oluyor
Eskişehir'in 37 gizli tarifi: Bu lezzetleri biliyor musunuz?
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Düşükler neden tekrarlar?
Sağlığınız için
Vatandaşları aydınlattık
Hayır, o yaşamak istiyor
Türkiye'de futbol