Okulların açılması ve mevsim geçişinin yaklaşmasıyla birlikte aktarlara olan ilgi arttı. Vatandaşlar özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren bitki çayları, bal, pekmez ve doğal takviyelere yöneliyor.
Aktar esnafı, kış aylarına hazırlık yapanların en çok ıhlamur, adaçayı, zencefil ve zerdeçal talep ettiğini belirtiyor. Bunun yanı sıra boğaz ağrılarına karşı bitkisel karışımlar ve bağışıklık artırıcı ürünlerin satışında da gözle görülür bir artış yaşanıyor.
Aktar sahipleri, “Son dönemde insanlar doğal ürünlere daha fazla yönelmeye başladı. Kimyasal ilaçlara alternatif olarak bitkisel destek arıyorlar. Özellikle okul sezonunun başlamasıyla çocukları için de doğal bağışıklık destekleri soruluyor” diyerek ilgiden memnun olduklarını ifade etti.
Uzmanlar ise vatandaşları uyararak, bitkisel ürünlerin bilinçsiz tüketilmemesi gerektiğini, özellikle kronik hastalığı olan kişilerin mutlaka doktora danışarak kullanmalarının önemine dikkat çekiyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ortak hareket etmekte fayda var!
Kaan Özcan
Ataç, Özel’den işaret bekliyor
Kerem Akyıl
Başkan Ayşe Ünlüce CHP’den istifa edecek mi?
Tarkan Demir
Daha dün gibi aklımızda
Seval Erci
Coğrafyayı kader olmaktan çıkarmak
Ümit Polatbaş
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy