Zihni Çalışkan: Eskişehir'de tek hedefimiz var!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Zihni Çalışkan: Eskişehir'de tek hedefimiz var!
A
a

Eskişehir AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, ES TV'de yayınlanan Açıkça programının konuğu oldu. Çalışkan, Gazeteciler Ali Baş, Soner Yüksel ve Meltem Karakaş Kaya'nın sorularını yanıtladı. Çalışkan, “Eskişehir AK Parti İl Başkanı’nın bir tane görevi var. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak. Bir tane hedef var. Bu doğru bir hedef” dedi

Sütiş Eskişehir
Üç kongreyi arka arkaya yapmanın zor olduğunu ifade eden Çalışkan, "Arka arkaya kongre yapınca gençlik kolları ve kadın kolları bir gün aralıklarla yapıldı. Açıkçası zor bir süreç aynı hafta içerisinde üç kongreyi yapmak. Hem katılan üyelerimiz açısından hem kongre hazırlığı yapan arkadaşlarımız açısından zor bir süreçti. Hamdolsun her üç kongreyi de layıkıyla tamamlayıp yeni yönetimlerimiz gençlik kolları kadın kolları ana kademeleri  oluştu. Zor yorucu bir o kadar da mutluluk veren bir süreç. Hamdolsun tüm kademelerimizle kazasız belasız bu süreci tamamladığımız umuyoruz. Kongreyi geçirmek önemli özellikle pandeminin olduğu süreçte bunu tamamlamak mutluluk verici. İnşallah şehrimiz için de bu süreç hayırlı olur. Tekrar yönetim kuruluna seçilen arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.

NE OLDUYSA GENEL MERKEZE ANLATTIM
İl kongresinde son ana kadar farklı isimlerin de konuşulduğu hatırlatılan Çalışkan, “Tabi bu özellikle bulanık suda balık avlayanlar için belki böyle değerlendirilebilecek bir süreç ama gerek sürecin başında gerek sürecin devamında özellikle genel merkez teşkilat başkanımız genel başkan yardımcımızın önderliğinde şehirde ne oluyorsa bunu genel merkezle olduğu gibi paylaşmayı tercih eden bir yöntem izledik. Bana getirilen eleştiriler, yönetime getirilen eleştiriler, şehirde meydana gelen diğer olumsuz eleştiriler, her hususu ben genel merkezle paylaştım. Genel merkezi farklı yönlendirdiğimi değerlendirmedim. Genel merkeze ne olduysa olanı olduğu gibi, hatalıysam da evet böyle bir konu yaşandı ama bu konuda biz hata yaptık, buna ilişkin kısımda farklı davranmamız lazımdı, doğru yönetemedik, bunların hepsini olduğu gibi açıkça nasıl yaşandıysa anlatmaya gayret ettik. Dolayısıyla genel merkezi her konuda doğru bilgilendirdiğimi değerlendiriyorum. Bunun için de genel merkezin bize ilişkin kısımda karar alırken bunların etkili olduğunu düşünüyorum” dedi.

İTTİFAKTAN FAZLASI LAZIM
Yerel seçimler için yapılacak hazırlıklardan bahseden Çalışkan, “Tanımlama olarak şöyle tanımlıyorum ben; Eskişehir AK Parti İl Başkanı’nın bir tane görevi var. Bunu Zihni Çalışkan olarak söylemiyorum. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak. Bir tane hedef var. Bu doğru bir hedef. Biz özellikle milletvekili seçimlerinde zaten her dönemde aynı başarıyı sağlayarak devam ediyoruz. Burası sosyal demokrat olan bir şehir değil. Bakın milletvekili sayılarına baktığınızda görürsünüz. Hiç de öyle değerlendirilecek bir şey değil. Biz bu şehri alırız. Bu şehri almada belki şunu önceliklememiz lazım; kendimize ilişkin özeleştiri yaptığımız ve eksik olduğunu değerlendirdiğimiz özellikle bize oy veren arkadaşlarımıza ilişkin gönülleri tekrar kazanmaya onlarla birbirimizi anlamaya devam etmemiz lazım. Biz en çok burada kaybediyoruz. Özellikle milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde oy verenlerin oylarını niye alamadığımızı değerlendirmemiz lazım. O arkadaşlarımız hangi noktada yerelde farklı oy atmayı tercih ediyorlar? Daha önce de hatırlarsınız İl Genel Meclisi’nde biz çok daha fazla oy alıyorduk. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Evet mevcut belediye başkanının buna ilişkin etkisi olabilir. Ama bizim bu etkiyi en aza indirecek ve algı yönetimini en aza indirecek şekilde yeni seçimlere gitmemiz lazım. Daha çok insanı kucaklamamız lazım. Diğer partilere oy veren arkadaşlarımızın oyuna da talip olmamız lazım. Bu sadece ittifaklarla olmaz. İttifaklardan daha fazlasına ihtiyaç var ise ittifaktan daha fazlasını sağlayacak bir yapılanma içerisinde hareket etmemiz lazım. Yerelde mevcut belediyelerimizde daha iyisinin nasıl yapıldığını belediye başkanlarımız vasıtasıyla göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Merkezde çok ciddi hizmetler ürettiklerini söyleyen Çalışkan, “25 milyar TL’yi aşan hizmetler ürettik. 2 tane park yaptık, çok ciddi bir memnuniyet oluşturdu. En son Millet Bahçesi’nin açılıyor olmuş olması, kullanılıyor olmuş olması çok güzel. Yerel belediyenin yapması gereken otoparkı orada yaptık. Hiçbir zaman bu bizim görevimiz değil diye düşünmedik. Bugün de üretiyoruz, üretmeye de devam edeceğiz. İnşallah Odunpazarı bölgesinde özellikle 3 bin sosyal konutu hemşerilerimize yine kazandıracağız. Buna ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Bakıyorum belediye başkanları dönüşümden bahsediyor. Dönüşüm yapmış olmak davulla zurnayla hemşerilerimizin evini yıkarak onlara ilişkin kısımda yeni, çağdaş, modern, yeşil alanlı, sosyal donatısı fazla olan konutlarla oluyor. Bunları mevcut belediye başkanlarımızın da yapması lazım. Gündoğdu-1’de yapması lazım, Gündoğdu-3’te yapması lazım. Hatta hatta kısmi afet riskli alanlarda çok küçük bir alanı daha önceki kendi hayallerine ilişkin özellikle 2001-2002 yıllarındaki Porsuk’un kıyısındaki gezi alanları ve kafeteryaya dönük alanları desteklemiş olmamıza rağmen henüz bu konunun gündeme ve hayata geçirilmesine ilişkin olumlu adımlar atılmadı. Biz bunları da önemsiyoruz. Şehrin dinamiklerini de önemsiyoruz, yerel belediyeleri önemsiyoruz, yerel belediyeleri kazanmak adına çaba sarf edeceğiz. En önemli hedefimiz bu. Bunu yaparken daha çok dinleyeceğiz. Daha geniş kesime hitap edeceğiz. Partinin, meclis üyelerinin daha geniş kesimlerden oluşmasını önemseyerek çalışmalarımıza hız kazandıracağız. Daha çok gönüllere gireceğiz. Partinin sadece AK Parti’ye oy verenlerle ve milliyetçi muhafazakar bir kesimle sınırlandırılması bize burada belediye kazandırırken bizi zorluyor. Daha fazlasını almak adına farklı gönüllere girmeyi onlara AK Parti’yi AK davayı anlatmaya gayret edeceğiz. Biraz yorulacağız ama ciddi anlamda bunu yapabileceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR İLK ETAPTA YER ALACAK İLLERDEN
Normalleşme sürecinde Eskişehir’in ilk etapta yer alıp almayacağı sorulan Çalışkan, “Ben Eskişehir’in ilk etapta yer alacak illerden biri olacağını değerlendiriyorum. Çünkü sayıları özellikle son dönemlerde 25 ile 40’ arası sayılarda tutmayı başarıyoruz. Bunda filyasyon ekiplerimizin, başta şehrimize özel olmak üzere ülke genelinde sayın cumhurbaşkanımız, sağlık bakanımız ve diğer bakanlarımızdan da Allah razı olsun. Bu süreç dünyada en iyi yönetilen ülkelerden bir tanesiyiz. Bunu diğer siyasi partilerden duyuyor olmuş olmak da neyi ne kadar doğru yapmış olduğumuzu gösteriyor. Hep söylüyorum; Yunus Emre Devlet Hastanesi, Eskişehir Şehir Hastanesi pandemi döneminde çok ciddi bir memnuniyet oluşturdu. Bizi şehrimize özelde vali bey, kaymakamlarımız, il sağlık müdürlerimiz, ilçe sağlık müdürlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız çok ciddi çaba sarf etti. Gece gündüz çaba sarf etti, çok yoruldular, çok eziyet çektiler. En çok da sağlık çalışanlarımızda ciddi anlamda kayıplar yaşadık. Korona dönemi çok zor bir dönem oldu. Bizim hayatımızda yaşadığımız bizden sonraki nesillere anlatacağımız çok zor bir süreç oldu. Bugün bazen dönüp bakıyorum insanlar ağzında maskelerle ne kadar zor bir süreçten geçiyoruz. Hiç alışık olmadığımız, ön göremediğimiz… şimdi bu süreçten nasıl rahat çıkarıza bakıyoruz. Eskişehir inanıyorum ki bu süreçten en hızlı çıkacak illerden bir tanesidir. Yine üniversite rektörlerimize hibrit eğitim konusunda istişarelerimiz oluyor. Çünkü Eskişehir özellikle öğrencilere dönük hizmet sektörü konusunda öne çıkmış bir şehir. Eskişehir bu konuda maalesef öğrencileri çok hizmet ediyor olması sebebiyle en çok etkilenen şehirlerden oldu. En hızlı normalleşecek şehirlerden biri olacağını umut ediyorum” şeklinde konuştu.

DAHA ÇOK ÇALIŞACAKSINIZ
Belediyelerimizin hemşerilerimizin önceliklerini kaçırmaması gerektiğini söyleyen Çalışkan, “Fiziki belediyeciliği önemsemeleri lazım. Proje üretmeleri lazım. Ürettiği projeleri de bakanlıklarla istişare etmek suretiyle bakanlıklardan destek istemeleri lazım. Bakanlıklar bize destek vermiyor. Hangi konlara ilişkin kısımda proje geliştirdiniz. İzmir’e destek veriyorlar da size mi destek vermiyorlar. Bizim şehrimizde hemşerilerimizi en iyi hizmete en kısa sürede kavuşmalarına yönelik çaba sarf etmesi lazım belediye başkanlarımızın. Belediye başkanlarımızın sahada olması, hemşerilerimizi dinlemesi, önceliklemesi lazım. Trafiğin, ulaşımın, fiziki olarak yolların çözülmesi lazım. Küresel iklim değişikliğinden kaynaklanan sebeple özellikle yağmur sularının bir an önce çözülmesi lazım. Dış ilçelerimizin üç tanesinde Mihalgazi, Sarıcakaya ve İnönü’de en kısa sürede atık su sorununun çözülmesi lazım. Bizim kullanım ve bazı yerlerde içme suyuna ilişkin kullandığımız bu sulara atık suları karıştırmamamız lazım. Bu çok önemli. Şimdi belediyelerimizi eleştiriyoruz. Bizim çevre ve doğaya ilişkin saygı duyduğumuz yerde söylemlerinizle eylemelerinizin bir olması lazım. Egzoz muayenesi için araştır. Çevreye ilişkin kısımda bazı konularda duyarlısınız egzoza da duyarlı olacaksınız. Yanlış yapmayacaksınız. Yanlışa müsaade etmeyeceksiniz, işinizin başında olacaksınız. Denetleyeceksiniz, daha çok çalışacaksınız. Hemşerilerimizin hedeflerine beklentilerine dönük dinamizmi yakalayacaksınız. Arzulu, istekli, heyecanlı olacaksınız. Şehri farklılaştırmaya çalışacaksınız. Taşımak zorundasınız. Küçük olsun yeter ki ben seçimi kazanayım derseniz bu şehirde göç almayan göç veren bir şehir. Göç almak iyi midir kötü müdür. Bunu tartışırız. Ama Şehrin her yönüyle büyümesi lazım. Şehrin sanayisi büyüsün, nüfusu büyümesin. Bu mümkün değil” dedi.

BİLGİ ALMADA SIKINTI YAŞIYORUZ
Çalışkan şöyle devam etti: “Şehre bir vizyon katmanız lazım. Şehri önemsemeniz lazım. Ben üniversiteden ayrıldım o zaman üniversite yok hayır. Hala bizim için çok kıymetli. Eskişehir bizim için çok kıymetli bir şehir. Çok önemsediğimiz, içinde yaşadığımız ve içinde yaşamaktan da mutluluk duyduğumuz bir şehir. Belediye başkanlarımızın katkısı varsa evet Allah razı olsun. Ama hepsini kendisinden zannetmesinler. Bu şehir Anadolu için bulunduğu coğrafya için kavşakların kesiştiği bir şehir. Kendiliğinden gelişmesi olan bir şehir. Kendiliğinden gelişmeyi ortadan kaldırmamız, katkı sağlamaya sanayicileri iş adamlarını dinlemeye devam etmemiz lazım. Küçük esnafımızı dinlememiz lazım. Şehrin imar planlarını yapmamız lazım. Şehirde plansız yapılaşmaya belediye başkanı dahi olsa müsaade etmememiz lazım. Bir an önce şehrin her alanını Batıkent’teki gibi bahçeli, sosyal donatıların olduğu, yeşil alanların bol olduğu, herkesin bu alanlarda yaşama isteği doğacak alanlara dönüştürmemiz lazım. Aynı rakamsal oranlarla olmak kaydıyla bizim özellikle Vadişehir, Ihlamurkent bölgesinde imara açılan bizim dönemimizde planları yapılan yerlere baktığımızda aynı sonucu görüyoruz. İmar planı yapmazsanız, şehri geliştirmezseniz genişletmezseniz arsa paylarına ilişkin payları azaltmazsanız insanların ev sahibi olmakta zorlandığı bir süreci yaşarsınız. Bu şehirde 1, 1 buçuk, 2 milyona daireler satılıyor, kira fiyatları arttı. Bunların hepsini sizin çözmeniz lazım. Belediyecilik mazeret üretme yeri değil hizmet üretme yeridir. Hemşerilerimiz bizler için çok kıymetli. Onları üzmeden, yormadan, iyi niyetle, algısı yüksek bir şekilde geleceğe bakarak şehri geliştirerek, gençlerimizi anlayarak, özellikle hoş görülü olarak şehri yönetmeye devam etmemiz lazım. Birlikte hareket etmemiz lazım. Belediye başkanlarımıza tavsiyem; çıksınlar kamuoyunu bilgilendirsinler. Biz bilgi almada sıkıntı yaşıyoruz. Hiçbir belediye başkanımız yapmış oldukları hizmetlere ilişkin 15 günlük 1 aylık 3 aylık bilgilendirme toplantıları yapmıyorlar. Bilgi akışı olmadığı müddetçe her konuda sizi eleştiririz. Ne ulaşım master planınıza ilişkin ulaşıma dönük geleceğimizi biliyoruz, ne yollara ilişkin yapacaklarınızı biliyoruz, ne altyapıya ilişkin ESKİ Genel Müdürü’nün değişmesine rağmen yağmur suyu atıklarına ilişkin projelerinizi biliyoruz. Hiçbir şeyinizi bilmiyoruz. Bu şehre bir şey kazandırmak için enerjiniz de çabanız da yok. Bu şehir çok kıymetli. Bu şehre yazık etmeyelim hep birlikte bu şehri sanayi odamız, ticaret odamız, üniversitelerimizle geliştirmeye birbirimizi anlamaya dinlemeye devam etmemiz lazım.”
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 25 Şubat 2021 20:59

Eskişehir uçmak ve gelişmek istiyorsa tek şart AKP bunu kabul edin

2 1 Cevap Yaz
Aydın 25 Şubat 2021 18:02

Akp eskisehirde yanlış politikası sonucu yıllarca kaybetti bu zamandan sonra imkansız havanda su döver

3 3 Cevap Yaz
Çiftelerli 25 Şubat 2021 17:57

Sandık gelecek görüşeceğiz Suriyelilerle balıyız diye övünün sandıkta kalacaksınız Suriyeli ıraklı istemiyoryzzzzzzz

5 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi