Yüzmek için kollara ihtiyaç yok

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yüzmek için kollara ihtiyaç yok
A
a

Sümeyye Boyacı balıklardan ilham aldı: Yüzmek için kollara ihtiyaç yok

Sütiş Eskişehir
15 yaşındaki Türk yüzücü Sümeyye Boyacı, Dublin'de iki gün önce düzenlenen Paralimpik Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Doğuştan iki kolu olmayan Sümeyye, yüzmeye başlamak için balıklardan ilham aldığını söylüyor. İşte Sümeyye'nin başarılarla dolu hikayesi...

Sümeyye Boyacı'nın hikayesi 5 Şubat 2003'te Eskişehir'de başladı. Boyacı, iki kolu olmadan ve kalça kemiği çıkık bir şekilde dünyaya geldi.


Henüz 6 yaşındayken ayaklarını eli gibi kullanmaya başladı.

Merkezi Rusya'da bulunan Spikvakov Vakfı'nın önerisiyle Türkçe'ye çevrilen Rus masalların resimlerini ayaklarıyla çizdi.

10 yaşındayken yaptığı resimler ise yurt dışında bile satılmaya başlamıştı.

Balıklardan ilham aldı

Ve birgün akvaryumdaki balıkları izlerken yüzmeye karar verdi. Yüzmek için kollara ihtiyacı olmadığını o an anlamıştı.

2016'da Berlin'deki 30. Uluslararası Alman Şampiyonası'nda yarışan Sümeyye, 2016'da katıldığı Rio de Janeiro, Brazilya'da gerçekleşen Yaz Paralimpik Olimpiyatları'ndan ödülsüz döndü. İtalya Liguria'da düzenlenen 2017 Avrupa Para Gençlik Oyunları'na katıldı ve 50 m Backstroke S1-5 etkinliğinde bronz madalya kazandı. Boyacı, bu yıl İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda da dünya şampiyonu oldu.

Boyacı verdiği bir röportajda "Hiçbir zaman pes etmedim. Engelleri tek tek aştım" diye konuşmuştu.

Sümeyye'nin yetenekleri yüzmeyle sınırlı değil. Bir ebru sergisi de açan başarılı sporcu elde ettiği gelirle kendisine bir dikiş makinesi almış.

Çizim yapan, elbise diken Sümeyye Boyacı, yemek yapmaktan da keyif alıyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hasan 17 Ağustos 2018 21:09

başarılı olabilmek için hiçbir şeyin engel olmadığının göstergesi kızımızı azminden dolayı kutluyorum başarılarının devamını ve bir çok kişiye de örnek olmasını diliyorum

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi