Yüksek enflasyon Eskişehir'de onları da vurdu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yüksek enflasyon Eskişehir'de onları da vurdu
A
a

Türk kahvesine gelen zamlarla işlerinin durma noktasına geldiğini ifade eden esnaf, kiloyla kahve satışı yapmanın artık hayal olduğunu savundu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir esnafı Türk kahvesi fiyatlarının son bir yılda yüzde 100’ün üzerinde zamlandığını dile getirerek, “Önceden 10 lirayla kavanoz doluyordu, şimdi kavanozun dibine yetmiyor” dedi. Yüksek enflasyona bağlı hayat pahalılığından, sohbetlerin vazgeçilmezi Türk kahvesi de nasibini aldı. Türk kahvesi, son bir yılda 100’ün üzerinde zam gördü. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan esnaf, son gelen zamla Türk kahvesinin kilogram fiyatının 250 liradan 280 liraya çıktığını söyledi. Esnaf, vatandaşların artık yarım kilo kahve almaya bile gücünün yetmediğini belirtti.


SATIN ALDIKLARINA DEĞMİYOR

Hamamyolu’nda uzun yıllardır kahve satıcılığı yapan Halil Ertaş, ekonomideki istikrarsızlığın kahve fiyatlarına da yansıdığını ifade etti. Türk kahvesinin son olarak 30 lira daha zam gördüğünü anlatan Ertaş,   “250 lira olan kilogram fiyatı 280 liraya çıktı. Zam geleli 20 gün kadar oldu fakat biz elimizdeki malları bitirdikten sonra etiketlere yansıttık. Bu durum satışlara da yansıdı. İnsanlar eskiden 10 liralık kahve alıyorlardı fakat artık 10 liralık kahve yok… İnsanların satın aldığına değmiyor. Artık daha yüksek fiyatlardan kahve alıyorlar” dedi. Ertaş, kahve fiyatlarına gelen artışların insanları kalitesiz alternatiflere yönelttiğini belirtti. “Kahve son bir yılda yüzde 100’ün üzerinde zamlandı” diyen Ertaş, şöyle konuştu: “İçinde kahve bile olmayan çeşitli toz karışımlarının satışları arttı. Önceden ramazanda işlerimiz artardı fakat bu sene yavaşladı. Artık çok az kiloyla kahve satışı yapıyoruz. Alanlar da genel de işletmeler oluyor. Yarım kilo bile kahve alan kalmadı. İnsanlar önceden 10 liralık kahve aldıklarında kavanozlarını dolduruyorlardı, artık 10 liralık kahve kavanozun dibine yetmiyor.”
 
Kaynak : Atahan Gezer
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi