Yılmaz Büyükerşen'den Valiliğe çağrı: Kararı gözden geçirin!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yılmaz Büyükerşen'den Valiliğe çağrı: Kararı gözden geçirin!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Valiliği'nin aldığı yasak kararına ve Anadolu Fest'in iptal edilmesine tepki gösterdi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Valiliği'nin 15 gün boyunca açık alan etkinliklerini yasaklama kararı almasının ardından Anadolu Fest organizasyonu iptal edildi ve bu duruma yurt genelinden tepki yağdı. Yasak kararına bir tepki de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den geldi.

Sosyal medya hesabından ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamayı paylaşan Büyükerşen açıklamasında "gençliğin başkenti Eskişehirimiz, yasaklarla değil; özgürlüklerle, bilimle, sanatla, kültürle anılmayı hak ediyor." dedi. Büyükerşen Eskişehir Valisi Ayyıldız'a çağrı yaptığı açıklamasında "Öncelikle kültürün, sanatın kenti Eskişehir’imizin böylesine bir kararla böylesine bir yasakla anılıyor olmasından büyük üzüntü duyduğumu ifade etmeliyim. Kamuoyu, on binlerce öğrencinin yaşadığı bu kentte böylesine bir uygulamanın kişisel hak ve özgürlükleri ihlal ettiğini söylüyorlar. Ayrıca bu yasak tarihlerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsıyor olması bizleri ayrıca üzmektedir. Türkiye’nin dört bir yanındaki sanatçılar da bu yasağa açıklamalarıyla tepki gösterdiler. Gençler sürekli olarak bizlere ulaşarak kararın kaldırılması taleplerini iletiyorlar. Ben kentteki tüm gençler adına, sivil toplum kuruluşları adına, sanatçılar adına bu kararın tekrar gözden geçirilmesi konusunda yetkililere çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Valimiz bu tepkilere sessiz kalmayacaktır. Çünkü gençliğin başkenti Eskişehir’imiz yasaklarla değil özgürlüklerle, bilimle, sanatla, kültürle anılmayı hak ediyor." ifadelerine yer verdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ülkücü 12 Mayıs 2022 11:10

siz önce kurtuluş pazar esnafının mağduriyetin gideriniz 22 sene pazarı yıkıyorsunuz 25 senedir belediyedesiniz

4 13 Cevap Yaz
faruk 12 Mayıs 2022 10:02

bizim örf adet ve geleneklerimiz sizin düşüncelerinizle çatışıyor.2 cadde 2 mahalle 2 park açmak belediyecilik ise diyecek bir şeyim yok.

13 20 Cevap Yaz
Sezar

Sen gitme

8 3
Sıtkı Sıyrılmış

9 hazirana ertelenmiş bakalım o zaman ne yapacaksınız D.Faruk

9 3
ahmet 12 Mayıs 2022 07:18

herkes kendi işine baksın

9 13 Cevap Yaz
Aslı 12 Mayıs 2022 06:56

Özgürlük herkesi yapmak değildir

10 14 Cevap Yaz
Emin gürsoy 12 Mayıs 2022 00:44

Belediye başkanı şehrin valisiyle medya üzerinden iletişim kurmaz. Valilik makam odasına yüz metre gidersin sebebini oturur konuşursun. Belki koordineli yapılacak işler vardır. Hocayı 23 yıldır gelmiş geçmiş bir valinin yanında gören varmı ?

10 17 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi