Yılmaz Büyükerşen'den sert tepki: Cumhurbaşkanı'na hayır diyorsunuz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yılmaz Büyükerşen'den sert tepki: Cumhurbaşkanı'na hayır diyorsunuz!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhurbaşkanlığı’nın 2021 Yılı Yatırım Programı’nda da yer alan 15 adet tramvay ve yedek parçalarının alınmasına ilişkin maddeye AK Partililer karşı oy verdi. Karara sert çıkan Yılmaz Büyükerşen, “Verdiğiniz kararla aslında Sayın Cumhurbaşkanı’nın takdirlerine karşı oy vermiş oluyorsunuz” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhurbaşkanlığı’nın 2021 Yılı Yatırım Programı’nda da yer alan 15 adet tramvay ve tramvayların yedek parçalarının alınmasına ilişkin maddeye tartışma yarattı. AK Partililerin karşı oyuna yanıt veren Büyükerşen, “Büyükerşen, “Verdiğiniz kararla aslında Sayın Cumhurbaşkanı’nın takdirlerine, karşı oy vermiş oluyorsunuz” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Toplantıda Avrupa Yatırım Bankası tarafından finanse edilen ve İller Bankası AŞ tarafından yürütülen ‘Kentsel Altyapı Projeleri’ kapsamında İller Bankası AŞ’nin Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tramvay ve Yedek Parçaları Alımı’ işi kapsamında kullandıracak olduğu 40 milyon Avro tutarındaki krediye ilişkin yapılacak iş ve işlemler için Büyükşehir Belediyesi Başkanı’na yetki verilmesi ile ilgili madde gündeme geldi.

RAPORLAR BİZE ULAŞMADI
İlgili maddeye karşı oy vereceklerini söyleyen ve gerekçelerini açıklayan AK Parti Meclis Üyesi Orhan Durmuş, “Komisyonda konuyla ilgili yaptığımız toplantıda bazı bilgi ve belgeler talep etmiştik ancak bu bilgi ve belgelerin önemli bir kısmı şu ana kadar bize ulaşmadı. Geçmiş yıllarda alınan tramvaylarla ilgili mali belgelerin dökümünü ve meclis kararlarını istemiştik. Ayrıca tramvay setleri ve alınması istenen yedek parça bedellerinin ayrı ayrı tasnif edilmesini istemiştik. Bu konuda yapılan fizibilite raporlarının bizimle paylaşılmasını talep etmiştik. Maalesef bunlar bize verilmedi” diye konuştu.

YERLİ TRAMVAY ALINMALI
Alınacak 15 adetin tramvayın yurtdışından alınmaması gerektiğini ifade eden Durmuş, “Diğer taraftan alınacak tramvay setlerinin Cumhurbaşkanlığı’nın 2021 Yılı Yatırım Programı’nda olduğu ifade edilmişti. Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programı’na baktığımızda sadece 15 adet tramvay alımının olduğunu ve maliyet olarak da 255 milyon liranın yer aldığını görüyoruz. Eskişehirliler bu borcu 25 yıl boyunca ödeyecek. Bunun yerine bu tramvayların yurt içinden temin edilmesi yoluna gidilmesiyle yüzde 40 daha ucuza mal edileceği dikkate alınmıştır. Kayseri Büyükşehir Belediyesi yerli tramvayı tercih ederek 127 milyon lira tasarruf sağlamıştır” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN OLUMLU GÖRÜŞ
AK Partili Durmuş’a yanıt veren Başkan Büyükerşen, “Gerek Cumhurbaşkanlığı Strateji Planı gerek Hazine Müsteşarlığı gerek İller Bankası ve diğer kamu kuruluşları ile bunlar hep Cumhurbaşkanlığı’na bağlı kurumlar hepsi tarafından olumlu anlaşma ve sözleşme yapılmıştır. Bize daha sonra bunu kendi planımıza alıp uygulamak düşmüştür. Verdiğiniz kararla aslında Sayın Cumhurbaşkanı’nın takdirlerine, ilgili kuruluşların takdirlerine de karşı oy vermiş oluyorsunuz” dedi.

YATIRIM İÇİN BORÇLANIYOR
Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım amaçlı borçlandığını söyleyen CHP Meclis Üyesi İbrahim Arslan, “Borcun ne amaçla yapıldığı önemlidir. Eskişehir Büyükşehir Belediyemiz 15 adet tramvay ve yedek parçalarının alımı için tamamen yatırım için 40 milyon Avro’luk bir borçlanma istiyor. Tüm borçlanma İller Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası’nın gözetim ve denetiminde gerçekleştirilecektir.” ifadelerini kullandı. İlgili madde  AK Parti grubunun ret oyunu nedeniyle oy çokluğu ile kabul edildi.  
 

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yalçın Demir 14 Temmuz 2021 11:06

Bunların ihale yasa ve mevzuatından da haberleri yok. Sanki belediye daha önceki tramvayları katalogdan mobilya takımi seçer gibi aldı. Belediye meclis üyesi olmuşlar ama ihale nasıl yapılır bilmiyormuş gibi karşı oy kullanmışlar. Bizde yerli vede milli bozankaya marka tramvay olsun isteriz lakin bunu yerli ve milli eyyamcılığı yaparak istemek olmaz. Kanun var yasa var, mevzuat var. Bu arkadaşlar o kadar yerli ve milli olmalı diyorlar fakat hiç birisi yerliliği olan corolla, egea gibi araçlara binmezler. Böylede abes bir durum bu

3 13 Cevap Yaz
Levent 14 Temmuz 2021 10:53

Zaten anca karşı oy versinler başka yaptikları bişey yok ki

7 12 Cevap Yaz
Serhat Kağan 14 Temmuz 2021 10:52

Yerli ve millicilikte işin bahanesi olmuş

6 9 Cevap Yaz
Hemi ? 14 Temmuz 2021 10:49

Yalansa yalan desinler, nasil olsa 25 yıl boyunca otoyol ve köprülerin borcuda vatandaşa yük olacak. Eskişehir belediyesi yapınca israf müsrüflük hükümet yapınca caiz hemi ? Ne diyor hz. Ali; Kendine hak gördüğünü başkasına çok görme.. İllede yerli tramvay olacaksa olsun lakin ihaleler adrese teslim olmuyor ki, gerekli kriterleri sağlayan firma kazanıyor sonuçta. Yerli firma bu özellikleri sağlayamasın, ondan sonra büyükerşen müsrüflük yapıyo öyle mi sayin riyacılar ?

6 12 Cevap Yaz
Eskişehirli vatandaş 14 Temmuz 2021 10:33

Birşey yazamıyorum, sayfa sürekli yenileniyor.

0 7 Cevap Yaz
Blntt......

aynı olay bendede oluyor

0 3
Vural 14 Temmuz 2021 10:23

15 adet tramvay nerede çalışacak ? şuan tramvaylar yeterli

10 4 Cevap Yaz
Peker 14 Temmuz 2021 10:16

tramvay falan alınmasın gerekiyorsa modül ekleyerek kapasite arttırılsın

11 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi