Yılmaz Büyükerşen'den 29 Ekim mesajı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yılmaz Büyükerşen'den 29 Ekim mesajı
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

CUMHURİYET FAZİLETTİR…
 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 97’nci yıl dönümünü kutluyoruz. Herkese kutlu olsun!
 
Atatürk’ün, ‘en büyük eserimdir’ diyerek büyük bir onur ve gurur duyduğu Cumhuriyet, insan haysiyetine en çok yakışan rejimdir. Demokrasi yolunu bize sonsuza kadar açar. Önemli olan o yolu, Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında yürümek, ülkenin bağımsızlığını korumak,  refahını vatandaşlarımıza en adil şekilde dağıtabilmektir. Bir rejim kâğıt üzerinde ne kadar kusursuz olursa olsun, hayatlarımıza sunduğu imkânlar ölçüsünde değerlidir.
Atatürk bunu çok iyi biliyordu ve bunu gerçekleştirmek için Cumhuriyet’in hemen ardından ülkenin dört bir yanına fabrikalar kurdu, yollar yaptı, okullar yaptı. Ülkeyi demir ağlarla ördü ve her şeyiyle ülkeyi gençlere emanet etti. Atatürk’ü çağının en büyük lideri yapan bu özellikleriydi.
 
Her Türk vatandaşının asli görevi kendisine devredilen bu kutsal emaneti, ne pahasına olursa olsun, korumak, kollamak ve yüceltmektir. O’nun da söylediği gibi, gençliğin muhtaç olduğu kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
 
Sevgili Eskişehirliler;
 
Eskişehir her yönüyle bir Cumhuriyet şehridir. Öyle olmaya da devam edecektir. İçinde bulunduğumuz bu zor süreç eninde sonunda bitecek ve kazanan virüs değil insanlık olacaktır. Hem kendimizin hem de ailemizin ve yakınlarımızın sağlığını korumak için, kurallara sıkı sıkıya uymamız gerektiğinin bir kez daha altını çizmek isterim.
 
Bu vesileyle tüm Eskişehir’in ve güzel ülkemizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerle kutlarken, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu ülke için canını vermiş tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi