Yeni başkan Atila Tomsuk

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yeni başkan Atila Tomsuk
A
a

TMMOB Makina Mühendisleri Odası 12. Olağan Genel Kurulunda tek aday olan Atila Somsuk, tek aday olarak yeni Başkan oldu.

Sütiş Eskişehir
TMMOB Makine Mühendisleri Odası 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleşen kongrede ilk olarak Hakan Ünal konuşma yaptı. Ünal, her zaman şeffaf, hesap sorulabilir ve hesap vermeye hazır bir şekilde şubeyi yönettiklerini ifade ederek, “Bugün göğsümüzü gere gere, yeni oluşturulacak yönetim kurulu üyelerimize, delegelerimize ve denetçilerimize şubemizin anahtarını sunuyoruz. Alnımız ve vicdanımız rahattır. Bugün benim için bu onurlu görevin son günüdür ve şunu söylemeliyim ki, mücadele ancak mezarda bitecektir” diye konuştu.

Genel Kurulda tek aday olan Atila Tomsuk ise kürsüye çıkarak bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetlerden, etkinliklerden söz etti. Katılımcı Demokrat Mühendisler olarak her zaman değişimin ve yeni fikirlerin öncülüğünü yaptıklarını vurgulayan Tomsuk, her dönem olduğu gibi kendi döneminde de odaya siyaset sokmayacaklarını belirtti.

Tomsuk, konuşmasının devamında ülkenin OHAL ve KHK’larla yönetilmekte olduğunu hatırlatarak, Yıllardır söylediğimiz demokratik, laik, Cumhuriyet devrimlerine bağlı tam bağımsız Türkiye ideallerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. Ülkemizin sanayileşesi ve ileri devletler düzeyine gelmesi için şube olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Rant ekonomisi ile değil sanayi ekonomisi ile büyümeliyiz. Biz de Makine Mühendisleri Odası olarak meslek için eğitimlerimizi artırarak ülkemizin ve sanayimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz” dedi.

Ahmet Ataç, “ Makine Mühendisleri Odası, ilkelerini düşüncelerini her zaman çok iyi bildiğim için her zaman duygudaşlık olarak hep beraber olduğum bir yerdir. Belediye Başkanlığından sonra da bu devam etti. Çünkü Oda Başkanlığının duygusu Belediye Başkanı olunca değişmiyor. Hem Odaların hem STK’ların ne kadar önemli olduğunu bilen bir insanım.” Diye konuştu.

Ataç, “Hakan Ünal güzel bir dönem geçirdi, arkasından yine güzel bir dönem başlıyor bunu hissediyorum. Biz Tepebaşı Belediye olarak kuruluşların hepsinin yanındayız. Bu şehirde el ele kol kola yürüyeceğiz. Yüz yüze baktığımızda kimsenin yüzü kızarmasın. Hepimizin yüzü aydınlık, aynı yolda sevgiyle saygıyla devam edelim” diye konuştu ve yaptıkları güzel mücadeleler için Hakan Ünal’a teşekkürlerini iletti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi