Volkan Doğan'dan jet yanıt: Gerçekleri çarpıtmıyoruz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Volkan Doğan'dan jet yanıt: Gerçekleri çarpıtmıyoruz
A
a

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un kendisine yönelik açıklamalarına yanıt verdi.  Doğan, “Sayın Kurt’un yaptığı gibi gerçekleri çarpıtmıyoruz. Odunpazarı’nda asfalt ve kaldırım katkı payının tarihe karışmasını sağlayacağız” dedi

Sütiş Eskişehir

Volkan Doğan yaptığı yazılı açıklamada, “Kamuoyunun çok yakından bildiği gibi, Cumhur İttifakı’nın Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olarak açıklandıktan hemen sonra, son yıllarda yaptığımız çalışmalarda karşımıza çıkan en büyük vatandaş şikâyetlerinden biriyle ilgili çözüm önerimizi açıkladık. 1981 yılında ülke bir cunta tarafından yönetilirken çıkarılan bir yasayla bütün belediyeler asfalt ve kaldırım katkı payı alıyordu. 2012 yılında AK Parti hükümeti bu yasayı değiştirdi. Ve 2012 yılından itibaren bu katkı payı ancak belediye meclis kararı ile alınabiliyor. Yani belediye meclisleri isterse, asfalt ve kaldırım katkı payı almayabilir. 2012 yılında, şimdi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Burhan Sakallı Odunpazarı Belediye Başkanı iken, Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptım. O tarihte Odunpazarı Belediye Meclisi AK Partili üyelerin çoğunluğundaydı ve asfalt - kaldırım katkı payı almayacağımızı açıklamıştık” ifadelerine yer verdi.

TAVSİYEDE BULUNUYOR
Doğan açıklamasına şöyle devam etti: “2014 yılında, mevcut belediye başkanı göreve gelir gelmez, Odunpazarı Belediye Meclisi’ndeki CHP’li çoğunluğu ile birlikte, Odunpazarlı hemşehrilerimizi yeniden asfalt ve kaldırım katkı payı cenderesinin altına soktu. Hatta bizim geçmişte almadığımız katkı paylarını da tekrar vatandaşa fatura etti. Son 5 yıldır sürekli bu paraların alınmaması gerektiğini söyledik. Kamuoyunun tepkisini dile getirdik. Mevcut belediye başkanı bizim bu tepkilerimizden sonra, önce bunu yasal olarak almak zorunda olduğunu iddia etti. Bu sözlerinin doğru olmadığı ortaya çıkınca da belediyenin bu paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek Odunpazarlı hemşehrilerimizin cebinden 20 trilyon lirayı topladı. ES TV’deki programdan da öğreniyoruz ki, Sayın Kazım Kurt hemşehrilerimizden yeni asfalt ve kaldırım katkı payı bedelleri de isteyecektir. Biz mevcut başkandan bundan sonra bu parayı almayacağını açıklamasını beklerken, üzülerek görüyoruz ki, bu parayı almaya devam edeceğini hâlâ söyleyebiliyor. Bu haksızlığa da, bir hukukçu olmasına rağmen, hukuka ve adalete ters, gerçeklerle hiçbir bağlantısı olmayan bahaneler üretiyor. Bir de üstüne, bizim ayaklarımızın yere basan vaatlerde bulunmamız gerektiği tavsiyesinde bulunuyor.” 

SİYASETİ BIRAKMA SÖZÜ VERMİŞTİ
Küçük sanayi sitesi dönüşümü hakkında da eleştirilerde bulunan Doğan, “Kişi kendi gibi bilirmiş herkesi… Sayın Kazım Kurt, 2014’te seçilmeden önce ve seçildikten hemen sonra, ‘Küçük Sanayi’yi dönüştüremezsem siyaseti bırakırım’ demişti. O kadar iddialı konuşmuştu ki, siyaseti bırakma sözü bile vermişti. Zira bu kadar önemli ve büyük bir dönüşümü halka yukarıdan bakan zihniyeti ile gerçekleştiremeyeceğini ve bu sözüne kimsenin inanmadığını kendisi de biliyordu. Görülüyor ki, ayağı yere basan vaatler ve sözler vermek durumunda olan kişi tam da kendisidir” diye konuştu. 

AK PARTİ GELENEĞİ
“Siyasi hayatımız boyunca hiçbir zaman yerine getirmeyeceğimiz bir söz vermedik,  vermeyeceğiz” diye Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü biz, verdiği her sözü yerine getirmek zorunda olan, kurulduğundan beri Türkiye genelinde iktidarda olan ve verdiği her sözü yerine getiren AK Parti geleneğinden geliyoruz. İnandırıcılığımızda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz ki, ‘Yapamazsak siyaseti bırakırız, beceremezsek siyaseti bırakırız’ tarzı sözler sarf etmiyoruz. Bizi ve partimizi herkes tanır, bilir. Volkan Doğan, bir şeyi yapacağım diyorsa, bunu yapar. Sayın Kazım Kurt, bizi kendisiyle karıştırmasın. Bugüne kadar açıkladığımız bütün projelerde olduğu gibi, bundan sonra açıklayacağımız bütün projeler de ayakları yere basan, gerçekleşmesi mümkün, hemşehrilerimizin yaşadığı sorunları birebir bitiren projelerdir. Sayın Kazım Kurt’un içi rahat olsun… 31 Mart’tan sonra vaat ettiğimiz projeleri bir bir hayata geçireceğiz. En başta da, Kazım Kurt’un haksız yere Odunpazarlı hemşehrilerimizden topladığı asfalt paralarını iade edeceğiz. Başkan Kazım Kurt, bu asfalt paralarını gerçekleri çarpıtarak bir vergiymiş gibi göstermeye çalışıyor. Belediye Meclisleri, tabii ki yasaların belirlediği vergileri almakla yükümlüdür. Ancak, “meclis kararı ile alınabilir” tabiriyle toplanan paranın bir vergi olmadığı gün gibi ortadadır. Odunpazarlı hemşehrilerimiz bu paraları alabilmek için gün saymakta ve belediye başkanlığını kazanmamızı beklemektedir. Verdiği hiçbir sözü yerine getirememiş bir belediye başkanı olarak, Küçük Sanayi’yi dönüştüremeyen biri olarak, 31 Mart’tan sonra siyaseti bırakır mı bilmeyiz ama, belediye başkanlığını bırakacak olan Kazım Kurt da, halktan haksızca topladığı paraları iade edeceğimizi görecektir.” 

TEK KURUŞ ÖDEMEYECEKLER

“Sayın Kurt, son 5 yılda ayakları yere basmayan bir belediye başkanlığı örneği sergilemiştir” diyen Volkan Doğan, “Ve bu sürede bir belediyeye muhalefetin nasıl yapılması gerektiğini, ayakları yere basarak öğrenen bizlere, bir tavsiye makamı değildir.  İnandırıcılığımız konusunda en küçük bir sıkıntı yoktur. O yüzden, ‘asfalt parasını ödeyemezsek şöyle yapacağız, böyle yapacağız’ demiyoruz. Sayın Kurt’u da, Küçük Sanayi’yi dönüştüremediği için siyaseti bırakmaya davet bile etmiyoruz. Kamuoyunu doğru olmayan bilgilerle yanıltmıyoruz. Sayın Kurt’un yaptığı gibi gerçekleri çarpıtmıyoruz. Çok net olarak söylüyoruz. Odunpazarı’nda yaşayan hemşehrilerimizin 2014 – 2019 arasında ödediği asfalt paralarını iade edeceğiz ve bundan sonra da Odunpazarı’nda asfalt ve kaldırım katkı payının tarihe karışmasını sağlayacağız. Odunpazarı’nda yaşayan hiç kimse, evinin önüne yeniden asfalt döküldüğü ve yeniden kaldırım yapıldığı için tek bir kuruş ödemeyecektir” ifadelerine yer verdi. 
 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esnaf 4 Şubat 2019 12:02

Turnasi alli pullu olan;Sen ve senin gibiler ne derse dogru hakikat,baskasinin her soyledigi yalan dolan algi.Biz Eskisehirin evvelki baskanlarinida biliyoruz.Eskisehirimiz icin kim ne yapmissa biz onu destekleriz.Iskembeden,bol kepceden,asfalttan sallamakla,Eskisehirimizi parsel,parsel satmak icin pusuda bekleyenlere Eskisehirden ekmek yok!,,

0 2 Cevap Yaz
SELAMİ 4 Şubat 2019 08:26

1 nisan 2019 sabahı o da tarihin tozlu yapraklarında yerini alır.

2 4 Cevap Yaz
Allı turnam 4 Şubat 2019 00:45

Esnaf esnaf , densizlik yapma vede saygı kurallarını zorlama . Senin görevini biliyorum elimden gidecek diye korkup ıslık çalıyorsun . 31 mart gecesi neticeyi alıncada bu sütunda bekliyorum seni. Ama biliyorum tornistan yapacaksın .

4 1 Cevap Yaz
Şafak 4 Şubat 2019 00:26

Bu vaatlere karnımız tok ! Maaşallah süpermen değiller ama güzel uçuyorlar vesselam , kafalar pırıl pırıl. Bunlar ve ortakları , seçmen olan insanlara illet ve zillet diyerek aşağılıyor. Fakat iş seçilmeye gelince canım milletim , kardeşlerim vs diyerek çakma samimiyet ile prim çalışması yapmaları resmen asrın iki yüzlülüğünde zirveyi oynar. Yok öyle önce illet , zillet diyeceksin , bu hakareti ettiğin seçmenden birde oy isteyeceksin. İnsan utanır be! Ha bu arada illet zillet dediği kişilerde özbe öz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bunuda belirteyim yoksa , bazıları çıkar hayır onlar makedonyalı , kolombiyalı falan diye itiraz edebilirler

1 3 Cevap Yaz
Recep HABUK 4 Şubat 2019 00:26

Birlikte yol arkadaşlığı ve Meclis üyesi olduğumuz dönemde Tretuar ve Asfalt paralarını Odunpazarında yaşayan vatandaşlarımızdan almadık ve meclis kararında Kazım KURT ekibinin itirazlarına rağmen oy çokluğu ile asfalt paralarını almadık.Pek tabiki yasalardan doğan hakkını kullanıp verdiği sözün arkasında duracaktır Volkan DOĞAN.

4 0 Cevap Yaz
ES ES 3 Şubat 2019 19:09

ODUNPAZARI BUNA KALDIYSA VAY HALİMİZE..... AK PARTİDE ODUNPAZARI NA ADAY OLABİLECEK O KADAR DEĞERLİ İNSAN VARKEN NEDEN BUNU ADAY YAPTILAR ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.

1 7 Cevap Yaz
Aliş 3 Şubat 2019 18:15

Türkiyede asfalt parası almayan birtane akp belediyesi göstersin ozaman.Ama biz ona parsel parsel sattıkları şehirleri gösteririz!

1 5 Cevap Yaz
Adil gündüz 3 Şubat 2019 16:44

Bu kadar çok korkmayın . Islık çalmayı bırakın fayda etmez. Geliyor ne ÇARE........

6 1 Cevap Yaz
Esnaf 3 Şubat 2019 15:11

Bu sahis, okadar bol keseden sallamaya basladiki,hicbir inandiriciligi da kalmadi.Cunku yakin cevresinin gazina gelip,daha secim olmadan,kendisini 5 yildir secilmis baskan gibi gorup oyle davranmaya baslamisti.Aday olarak aciklanmasi bile sorunluydu.Cunku, genel merkezleri,bu sahsi uygun aday olarak gormedi.Fakat,secim oncesi parti ici kavgayi onleyebilmek icin aday olarak goruldu.Bu sahis,davranis bicimi ile,adeta elinden oyuncagi alinmis cocuk gibi.Bas bas bagirmakla mesgul.Hedefine ulasmak icin herseyi kendine mubah goruyor.Adeta Eskisehirin Alemdar polati edasiyla hareket eden bu sahsi,hem Eskisehirimiz,hemde Odunpazarimiz HAK ETMIYOR !

1 57 Cevap Yaz
Politika 3 Şubat 2019 13:47

Akpnin hala aklı asfalt kaldırım başka projeniz yokmu

0 55 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi