Ülkenin can damarı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ülkenin can damarı
A
a

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Anıl, meslek lisesinde okuyan bir öğrencinin de üniversite kazanabileceğini vurgulayarak, “Mesleki eğitim ülkemizin her şeyden önce temeli, can damarı” dedi.

Sütiş Eskişehir
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Anıl, meslek liseleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Mesleki eğitim ülkemizin her şeyden önce temeli, can damarı” ifadelerini kullanan Anıl, “Bu sene bizim okulumuzda, diğer meslek liselerimizde de var; bir tıp kazanan öğrencimiz, bir hukuk kazanan öğrencimiz, on tane mühendislik kazanan öğrencimiz, ilahiyat kazanan ve iki tane sınıf öğretmenliği kazanan öğrencimiz var. Bunun yanında sınava giren öğrencilerimizin yüzde doksanının iki yıllık meslek yüksekokuluna girdiğini görüyoruz. Dolayısıyla bizim ana hedefimiz üniversiteye öğrenci hazırlamak değil ancak öğrencilerimiz isterlerse üniversiteyi kazanmamaları için hiçbir engel yok” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEYİ KAZANABİLİRLER

Meslek lisesinde okuyan bir öğrencinin istediği takdirde üniversiteyi kazanabileceğini vurgulayan Anıl, “Kesinlikle öğrencilerimiz, velilerimiz boşa zaman harcayıp da genel liselere, Anadolu liselerine öğrencilerini göndermesinler. Akademik olarak çok iyi olan öğrencilerimiz zaten fen liselerine ya da daha farklı okullara gidiyorlar. Ancak mesleki ve teknik okullara gelirlerse istemeleri halinde hem üniversiteyi kazanırlar hem de mesleklerini idame ettirebilirler. Ülkemizin geleceği zaten üretimdedir, sanayidedir, bunun bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı. Velilere öğrencileri meslek okullarına göndermeleri çağrısında bulunan Anıl, “Düz meslek liselerimize gelen öğrencilerimiz endüstrinin ihtiyacı olan, ana eleman diyoruz biz ara eleman değil, oralarda dolgun ücretlerle çalışırlar. Dolayısıyla velilerimiz çekinmesinler, kesinlikle öğrencilerini meslek okullarına göndersinler” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi