UEFA Kupası'nda oynadı, şimdi Eskişehirspor'da

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç UEFA Kupası'nda oynadı, şimdi Eskişehirspor'da
A
a

Eskişehirspor’da İbrahim Baş’ın ayrılığının ardından yeni teknik direktör belli oldu. Siyah Kırmızılı kulüp, takımın başına Levent Kartop’u getirdi. İşte Kartop'un kariyeri...

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor’da İbrahim Baş’ın ayrılığının ardından yeni teknik direktör belli oldu. Siyah Kırmızılı kulüp, takımın başına Levent Kartop getirildi. Kartop, bugün 13.30’da tesislerde resmi imzayı atacak. 

24 saat sonra belli oldu

Geredespor mağlubiyeti sonrası Es Es’te pazartesi günü Teknik Direktör İbrahim Baş ile yollar ayrılmıştı. Yönetim tam 24 saat 2 dakika sonra yeni teknik direktörünü açıkladı. Pazartesi günü saat 15.58’de İbrahim Baş’ın istifasının kabul edildiği kulübün resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştı. Salı günü (dün) ise saat 16.00’da yeni teknik direktörün Levent Kartop olduğu açıklandı. 

Servet Çetin’le sezona başladı

44 yaşındaki teknik direktör Levent Kartop son olarak Süper Lig ekiplerinden Sivasspor’u çalıştıran Servet Çetin’in yardımcısıydı. Kartop ile Çetin Denizlispor’un UEFA Kupası’nda fırtına gibi estiği dönem takım arkadaşıydı. Denizlispor o dönem Lorient, Sparta Prag ve Lyon’u elemiş o senenin şampiyonu Porto’ya elenerek iz bırakmayı başarmıştı. Kartop 2012’de futbolculuk kariyerini noktalayıp 2013’te antrenörlüğe başladı. 

Teknik ekipte tanıdık isimler var

Es Es’in yeni teknik patronu Levent Kartop’un ekibi de belli oldu. Kartop’un teknik heyetinde, Mithat Çulcuoğlu, Kaleci Antrenörü Volkan Kilimci ve Nedret Kuru yer alacak. 3 antrenör de Suat Kaya döneminde Eskişehirspor’da yardımcı antrenör olarak görev yapmıştı.
 

LEVENT KARTOP KİMDİR?

Denizlispor’da yıldızı parladı 

Futbola Denizlispor altyapısında başlayan Levent Kartop, 1997’de A takıma yükseldi. Denizlispor için ilk Süper Lig karşılaşmasını 11 Mayıs 1997'de Trabzonspor'a karşı oynadı. O sezon bir karşılaşmada daha forma giydi ve ligin kalan kısmını yedek kulübesinde geçirdi. Kiralık olarak Muğlaspor ve Nevşehirspor'da oynadı. 1999-2000 sezonunda Denizlispor'a geri döndü. 5 sezon takımın önemli oyuncuları arasına girmeyi başardı.

UEFA Kupası’nda oynadı

2002-2003 sezonunda Denizlispor'un Rıza Çalımbay önderliğinde yakaladığı UEFA Kupası'ndaki başarısında önemli katkısı bulunan isimlerden biri oldu. Anadolu takımı olarak önemli bir grafik çizerek alkış toplamışlardı.

Eyüpspor’da futbolu bıraktı

2003-2004 sezonunun sonunda takımdan ayrılma kararı aldı ve yeni sezon için Konyaspor ile anlaştı. Diğer sezonda Konyaspor formasını sezon ilk devresi boyunca giyen Levent, ikinci devre için eski takımı Denizlispor'a transfer oldu. Sezon sonuna dek burada oynayan Levent, yeni sezon için Antalyaspor'a transfer oldu. Daha sonra Kocaelispor ve Altay'da oynadıktan sonra 2010-11 sezonu için Denizlispor'la tekrar anlaşarak eski takımına geri döndü. 2011-12 sezonunun yaz transfer döneminde 1. Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor'a transfer oldu. Turgutlu ve Akhisar’da oynadıktan sonra Eyüpspor’da futbolu bıraktı. Kariyeri boyunca 5 kez Türkiye U-21 millî takımına çağrılan Levent Kartop, 3 kez de Türkiye U-21 millî takımı formasını giydi.

2013’te antrenörlük dönemi başladı 

2013 yılında Denizlispor U14 Takımı’nda antrenörlük kariyerine başladı. Daha sonra Denizlispor, Altınordu U17, Uşakspor, Diyarbekirspor, Bucaspor 1928, Denizlispor, 1922 Konyaspor, Adıyaman FK ve 3. Lig’de Kuşadasıspor’da ve son olarak Süper Lig’de Sivasspor’da Servet Çetin’in yardımcısı olarak görev yaptı.
 
Kaynak : Spor Servisi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi