Stadyum ne zaman onarılacak?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Stadyum ne zaman onarılacak?
A
a

Eskişehirspor'un stadyumunun yoğun kar yağışı sebebiyle hasar görmesi ve stadyumun kapatılmasının ardından Eskişehir onarım çalışmalarının ne zaman başlayacağını merak ediyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Eskişehirspor stadyumunun son durumu ve onarımın ne zaman yapılacağı konusundaki belirsizlikler hakkında akıllardaki soruları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne yöneltti.

Akçasoy şu ifadelere yer verdi: 

"Henüz 20 Kasım 2016 tarihinde hizmete giren, Eskişehir Atatürk Stadyumumuzda daha yeni açılmasına rağmen ilimizde geçtiğimiz günlerde yaşanan kar yağışının ardından bizler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile çatısında çatı direkleri, gerdirme demirleri ve halatlarında hasar meydana geldiğini üzülerek öğrendik. Bunun üzerine de  çatının çökme tehlikesi nedeniyle Eskişehir Valiliğimiz,  stadyumun kullanımına ara verildiğini duyurdu. Peki, kış aylarında mutlaka kar yağışı olan ilimizde stadyumu inşa ederken neden gerekli hesaplamalar doğru olarak yapılmaz?  Bizleri endişelendiren en önemli husus ise, binlerce taraftarın tribünleri doldurduğu bir maç esnasında, bu çökme meydana gelseydi ve insanlar ölseydi, bunun hesabını kim verecekti?


 Biliyoruz ki; Stadyumumuzun mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığının uhdesindedir. Gençlik ve Spor Bakanlığının incelemelerinden sonra stadyumda onarım çalışmalarına başlanacağı söyleniyor, ancak ne zaman başlanacağı söylenmiyor. Bu durum, zorlu bir süreçten geçen ve sahasında oynayacağı her maçı kazanması gereken Eskişehirspor’umuz için büyük bir sorun ortaya çıkaracaktır. Türk futbolunun köklü kulüplerinden biri olan Eskişehirspor’umuz, ülkemizde ateşli taraftarı ile de tanınıyor. Ancak şimdi stadyum kullanıma kapatıldığı için taraftar desteğine büyük ihtiyaç duyan Eskişehirspor’umuz için, onarım çalışmalarının tamamlanarak,  stadyumun bir an önce kullanıma açılmasını istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki Eskişehirspor’un şehir dışında oynaması takıma ayrıca yük getirecektir.  Umarız 26 Ocak 2020 tarihinde yapacağımız karşılaşma öncesine kadar sorun çözülür,  taraftarımız tribünlerde yerini alır. Eskişehir Kent Konseyi olarak stadyumun son durumu ve onarım çalışmalarının bitim tarihi ile ilgili Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından, en kısa sürede kamuoyuna sağlıklı ve doğru bilgilerin verildiği bir açıklama yapılmasını bekliyoruz."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hasan 19 Ocak 2020 01:29

Nihat adlı yorumcu..Bazı kuluplerin stadını devlet bedava yaptı.Üstelik 50 milyon avro para yardımı da yapıldığı söyleniyor.Neden sesiniz çıkmıyor.

0 2 Cevap Yaz
Ali baba 19 Ocak 2020 01:14

Ne yapacaksın stadı sanki orada oynasan çoluk çocukla gelene beş gidene onbeş mi atacaksın. Teferruatla uğraşa uğraşa bu günlere gelindi . Takımı soyup soğana çevirenlere kimse hesap sormuyor .

0 0 Cevap Yaz
Nihat 18 Ocak 2020 13:03

Her şeyi devletten beklemeyin. belediyeci başınız ilgileniversin

7 1 Cevap Yaz
Oğuz 18 Ocak 2020 09:19

Aceleye hiç gerek yok..İstediğiniz zaman aheste aheste yapın..Zaten EsEs in düşmesi için gerekli olan ne varsa yapıldı.Stadyumu olsa ne olacak.Avrupa kupası maçı mı oynayacağız.Teknik üniversite stadyumu idare eder..Bir sonraki sezon da Abdurrahman Temel sahası hazır olsun yeter.İsterseniz stadyumu sökün başka illere taşıyın.

0 3 Cevap Yaz
Tatar cengiz 17 Ocak 2020 23:39

Nuray akçasoy stadyumla uğraşacağına kent konseyi başkanıysa eğer takım günden güne mum gibi erirken devreye girseydi ve kentin bileşenlerini harekete geçirseydi. Ama olurmu stadyum üzerinden siyaset yapacak ya tadından yenmez.

1 1 Cevap Yaz
Hakan 17 Ocak 2020 21:28

Acele etmeyin.EsEs zaten rotayı çizmiş.Muttalıpdeki Teknik Üniversite stadyumu yeter.Yönetim başka yer sakın kabül etmeyin.Eğer başarılı olunacaksa o stadyum da olunur.

0 4 Cevap Yaz
Nicola 17 Ocak 2020 17:38

Stad falan neyse de başkan proje açıklayacaktı.. O iş noldu? Yok etme projeleri..

0 2 Cevap Yaz
ahmet çarıkçı 17 Ocak 2020 16:40

teknik eksiklikler halledilip üniversite statyumunda oynanabilir başka illerde işimiz yokkk.

0 2 Cevap Yaz
Yorumcu 17 Ocak 2020 14:44

Fazla acele etmesinler artık..sene ye 2.lig maçlarının başlamasına uzun bir zaman var...

0 9 Cevap Yaz
esesli 17 Ocak 2020 14:25

Bence stadyum bizim dezavantacımıza olur. Anadolu üniversitesi stadyumu var oynat maçları orada ümraniyespor gibi

0 13 Cevap Yaz
pompeo 17 Ocak 2020 14:08

hele havalar bi isinsin ... lig bittiginde bakarlar ...

1 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi