Söyleyeceğimiz çok şey var ama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Söyleyeceğimiz çok şey var ama
A
a

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti ile yapılan ittifak eleştirileri için “Terörle ciddi bir şekilde mücadele var içeride. Dışarıdaki operasyonlar gecikmiş operasyonlar. Herhalde bizim de söyleyeceğimiz çok şey var ama... Şimdi bunları söylemenin zamanı değil ki... Şimdi destek olma zamanı” dedi.

Sütiş Eskişehir
Destici, Marwa Otel’de düzenlediği basın toplantısına “"Afrin harekâtına destek vermek Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olan her kişinin görevidir, BBP olarak düşmana, düşman denilerek, yapılan her hareketin, harekâtın, hamlenin sonuna kadar yanındayız. Bu harekâtın başlamasından dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Harekâtı başlatan hükümeti de tebrik ediyor ve destekliyorum. İnşallah darısı Mümbiç'e, Sincar'a diyorum. Temennimiz ve dileğimiz odur ki inşallah birilerin rüyaları, hülyaları hevesleri kursağında kalır ve inşallah bir şehit olmadan bu operasyon tamamlanır. Mehmetçiğimiz de sağ ve salim bir şekilde operasyonu tamamlar ve diğer operasyonlara da başlar inşallah” diyerek başladı.
 
BBP, ittifakın içinde ve yanındadır
Destici, "seçim ittifakına" yönelik soruyu “Önümüzdeki seçimlerle ilgili milli ve yerli olanların, milliyetçilerin ve maneviyatçıların, daha da açık ifadeyle AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında başlayan ittifak görüşmelerinin yanında, içinde olduğumuzu ve sonuna kadar da bu ittifakın yanında duracağımızı, BBP'nin bu ittifakın içinde yer alacağını ifade ettik. BBP, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi arasında başlayan ve sürdürülen bu ittifak çalışmalarının yanında, içindedir. Dolayısıyla BBP bu ittifakın içinde yer alacaktır Allah'ın izniyle” diyerek yanıtladı.
 
Bize ‘son teknoloji olacak’ dediler
Alpu’ya yapılacak termik santral hakkındaki görüşleri sorulan Destici, “Ben bu konuyu en üst düzeyde de görüştüm. Hatta sadece termik santrali değil Eskişehirspor’u da görüştüm. Bize söylenen dünyadaki en son teknolojinin kullanılacağı ve kesinlikle bir çevre kirliliğine sebep olmadan bu işin yapılacağı noktasında bir güvence verileceği söylendi. Allah’ın bize bahşettiği doğaya ve nimetlere zarar vermeden bir tesis kurulup en üst teknolojiyle Türkiye’nin enerji kaynakları işletilecekse elbette biz buna evet deriz ama önceliğimiz vatandaşlardır, hemşerilerimizdir, Eskişehir’dir, tabiattır. Bunlara zarar verecek hiçbir oluşumu da desteklemeyiz. Şu an bize söylenen bu. Peşinen hayır demenin doğru olmadığını ama peşinen kabulün de yanında olmadığımızı, doğrunun yapılmasının yanındayız. İnşallah hem maden çıkarılır çünkü Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Ama öbür taraftan da bu yapılırken de Eskişehir halkı zarar görmez. Şimdi teknoloji çok gelişti, bu ölçülebilir. Eğer zarar verecek boyuttaysa elbette karşısında dururuz” dedi.
 
Çok sıkıntı görmüyorum
Destici, AK Parti ile ittifakın tabanda nasıl karşılandığının sorulması üzerine “Siyasi partiler içinde farklı düşünceler olabilir ama siz bir siyasi partiyseniz, bunu da son aşamada kurullara götürüp kararı almışsanız sonrasında herkes bu karara uymak, bu kararın arkasında durmak yine bir siyasi parti mensubu olmanın mükellefiyetidir. Ben olaya böyle bakıyorum. Dolayısıyla bizim tabanımızın şu anda hemen hemen tamamına yakınının kararımızı desteklediğini görüyorum. Karardan memnun olduğunu görüyorum. Çok sıkıntı görmüyorum” diye konuştu.
 
Bize bunları söyleyenler kim?
Destici, ittifak ile ilgili bazı eleştirileri şöyle yanıtladı: Cumhurbaşkanı ve Hükümet’in politikalarında ‘milli duruş’ görüyorum. Van’dan gece araç kalkmayınca karayoluyla Diyarbakır’a gittim. Güvenli bir şekilde gittik. Terörle ciddi bir şekilde mücadele var içeride. Dışarıdaki operasyonlar gecikmiş operasyonlar. Herhalde bizim de söyleyeceğimiz çok şey var ama... Şimdi bunları söylemenin zamanı değil ki... Şimdi destek olma zamanı. Bize ‘Tamam da Suriye’de böyleyse bunların yüzünden oldu, terör böyleyse Çözüm Süreci’nden oldu’ diyorlar. Bize bunları söyleyenler kim? Biz Çözüm süreci yanlıştır dediğimizde Çözüm Süreci’nin yanında durdu CHP. Ne diyecek ki CHP? HDP mi beni eleştirecek? Çözüm Süreci’nin tarafıydı zaten, muhatabıydı. Çözüm Süreci’ne kim karşı çıktı? Biz ve MHP karşı çıktı. Şimdi biz destekliyoruz, niye? Çünkü o yanlış adımdan geri döndü. Ciddi bir mücadele var. Devletimiz ve milletimiz için destekliyoruz. Mücadele bitsin yanlışta yine karşılarında oluruz. Bizim kimseye verilemeyecek hesabımız ya da diyet borcumuz yok.”
 
İlgili ve duyarlı gördüm
Destici, Eskişehirspor ile ilgili bir soruya “Hem Başbakan ile milli maç sonunda görüştüm. Eskişehirspor’un desteklenmesi noktasında. Hem de Sayın Cumhurbaşkanımızla en son görüşmemde bu konuyu kendisine dile getirdim. Eskişehirspor’un bu desteği hak ettiğini ve mutlaka sahip çıkılması gerektiğini ifade ettim. Kendilerini Eskişehirspor’a karşı ilgili gördüm, duyarlı gördüm. Kendisi daha önceden bu konuda desteklediğini, Eskişehirspor’a çeşitli yerlerden bir takım maddi ve manevi desteklerin verildiğini söyledi. Kendi talimatı ve girişimleriyle yapıldığını söyledi. Konuyu tekrar gündemlerine alacaklarını ve değerlendireceklerini söyledi” yanıtını verdi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi