Sivrihisar Türkiye’nin festivaller ilçesi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sivrihisar Türkiye’nin festivaller ilçesi!
A
a

Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili konuşan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, “Sivrihisar’ın kabuğunu kırdık. Türkiye’de festivaller ilçesi olduk ama hedefimiz dünyada festivaller ilçesi olmak” dedi.

Sütiş Eskişehir
Sivrihisar Belediyesi tarafından 1-3 Temmuz tarihleri arasında Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi. Festivalin 3’üncü gününde ES TV mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan Hamid Yüzügüllü, Sivrihisar’ın festivaller ilçesi olma yolunda ilerlediğini söyledi. Hedeflerinin Sivrihisar’ı tüm dünyaya tanıtmak olduğuna dikkat çeken Yüzügüllü, “Sivrihisar da yok yok. Sivrihisar okumakla, yazmakla yaşanmaz, gelinip bizzat yaşayarak, görerek yaşanır. Sivrihisar baktığında tablo, gezdiğinde tarihtir” diye konuştu. “Tüm bölgeden misafirlerimiz var” diyen Yüzügüllü, “Yoğun bir kalabalık, yoğun bir ilgi var. Her yıl artarak devam eden bir festivalimiz. Artık Sivrihisar festivaller ilçesi oldu Türkiye’de. İlgiyi de yoğun gördüğümüz için devam ediyoruz tüm hızıyla. Yarışmalar, animasyon gösterileri var. Dolu dolu bir festival yaşadık, yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

İLERİYE TAŞIYACAĞIZ
Nasreddin Hoca’nın felsefesinin anlaşılmasının ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine değinen Yüzügüllü, “Nasreddin Hoca bizim burada Hortu Köyü’nde doğru. Hocamızın doğup büyüdüğü ve eğitim aldığı, tekrar geri döndüğü yer Sivrihisar. Bundan 5 yıl önce ilçemizdeki Ulu Camii’nde restorasyon çalışmaları yapılırken Nasreddin Hoca’nın sandukasına ulaştık. Mezar taşı önceden oğlunun diye bilinirken Anadolu Üniversitesi’nden Mehmet Mahir Tulum hocanın okumasıyla o mezar taşı sandukasının Nasreddin Hocamıza ait olduğunu ve Sivrihisar’da bir aile kabristanının olduğunu ortaya çıkarmış olduk. Biz de torunları olarak daha ileriye taşımak için o günden bugüne onun felsefesini yaşatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

GELENEKSEL OLDU
Sivrihisar’ın değerlerini ön plana çıkarmak için başka festivaller daha düzenlemeyi planladıklarını anlatan Yüzügüllü, “Biz Türkiye’de, bölgede festivaller ilçesi olduk. Şubat ayında Sucuk Festivali düzenledik. Bunlar geleneksel hale geldi. Sucuk Festivali’nde bir günde 200 bin kişiyi ağırlamıştık. Sivrihisar’ın değerlerini ön plana çıkarmak için birkaç farklı festivallerimiz olacak. Onları da sizlerle paylaşacağız. Biz Türkiye’de festivaller ilçesi olduk ama hedefimiz dünyada festivaller ilçesi olmak. İleride festival dendiğinde akla Sivrihisar ilçesi gelecek” ifadelerini kullandı.

BAKTIĞINDA TABLO GEZDİĞİNDE TARİHTİR
Yüzügüllü konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “2014 yılında göreve geldiğimizde kendimize bir yol çizmiştik. Tek hedefimiz Sivrihisar’ı hak ettiği noktaya getirmekti. Çok şükür bugüne kadar tüm hedeflediğimiz planlarımızı gerçekleştirdik. Sivrihisar’ın kabuğunu kırdık. Tüm dünyaya tüm Türkiye’ye tanıttık. Sivrihisar’ın önü açık. Sivrihisar halkıyla el ele verdik ilçemiz, memleketimiz için çalıştık. Çalışmaya da devam ediyoruz. Sivrihisar’a gelenler burada tarih, kültür, sanat, gastronomi bulabilir. Sivrihisar da yok yok. Sivrihisar okumakla, yazmakla yaşanmaz, gelinip bizzat yaşayarak, görerek yaşanır. Sivrihisar baktığında tablo, gezdiğinde tarihtir.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi