Sıkılma lüksümüz yok... 

"Vatan mücadelesinde Türk'ün sabrı, bittiği yerde yeniden başlar..."

27 Mayıs 2019 08:11
A
a
Sütiş Eskişehir
1960'lı yıllarda Başbakan olan İsmet İnönü'ye Kıbrıs'tan bir heyet gelir. Heyetin içerisinde – O zamanlar tığ gibi bir delikanlı olan – genç bir avukat da vardır; Rauf Denktaş... Denktaş Kıbrıs'ta yaşadıkları zulümleri bir bir sıraladıktan sonra, "Artık sabrımız kalmadı!" diye isyan eder. İnönü'nün Denktaş'a verdiği yanıt ise tarihe geçecektir, "Vatan mücadelesinde Türk'ün sabrı, bittiği yerde yeniden başlar..." Bir grup Eskişehirspor delegesinin "Sıkıldık" başlıklı açıklamasını okuyunca, aklıma İnönü'nün sözleri geldi. Gerçekten güzel kaleme alınmış bir bildirgeydi bu yazı... İşin doğrusu 'Sıkılan' delegeler, hepimizin hislerine tercüman olmuş. Ancak sıkılmak sorunlarımızı çözmüyor. Sorunları çözmekle mükellef olan yöneticilerimizin de ellerinden fazla bir şey gelmiyor. Şimdi yöneticileri suçlayarak, içimizi boşaltabilir ve rahatlayabiliriz. Öte yandan yöneticilerimizin de canla başla çalıştıklarını, ancak büyük sorunlarımızın altından kalkamadıklarını da unutmayalım. Üstelik yeni oluşturulacak yönetimin de işi çok ama çok zor olacak. Özetle sorunlarımız büyük, ancak paramız da yok. Sorunları aşmak için aklımızdan ve sabrımızdan başka bir silahımız da bulunmuyor. Netice itibarıyla taraftarımızın sıkılması normal, ancak sıkılma lüksümüz olmadığını da unutmayalım. "Büyük taraftarın sabrı, bittiği yerde yeniden başlayacak" başka şansımız yok..

Yunanistan'a Türk Bayrağı'nı dikti


Eskişehirli 15 yaşındaki genç kızımız Tuğba Yıldırım, Yıldızlar Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonu oldu. Sağ koluyla yarışan Tuğba ayrıca sol kolunun da kuvvetli olduğunu göstererek, bu branşta da Avrupa ikincisi oldu. Özel bir lisede eğitimini sürdüren Tuğba sadece ailesini değil, hepimizi gururlandırdı. Bildiğiniz gibi Avrupalılar Türk kızlarının memleketimizde ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü, Türkiye'nin çağ dışı bir ülke olduğunu düşünüyor. Gerçekleri bilenler de var elbette aralarında. Ancak Türkiye'yi bilerek aşağılamak niyetinde oldukları için, gerçekler tutumlarını değiştirmiyor. Böyle güzel kızlarımız bütün Avrupalıları dize getirince, bizim de moralimiz bir kat daha artıyor. Tuğba Yıldırım'ı tebrik ederiz. Nasıl ki rakiplerinin bileklerini bütmüş, hayatta da karşısına çıkan bütün engelleri aşmasını dileriz...

Milli İrade'yi işaret etti 

CHP Milletvekili Utku Çakırözer 23 Haziran seçimleri için İstanbul Kartal'a gitti. Bilindiği gibi Kartal İlçesi, İstanbul'da en çok Eskişehirli'nin bulunduğu yer. Buradaki hemşehrileriyle buluşan Çakırözer, "Çok büyük bir mağduriyet var. Hangi görüşten, hangi partiden olursak olalım, haksızlık karşısında susmamalıyız. Bu haksızlığı düzeltecek olan millet iradesidir" ifadelerinde bulunmuş... 6 Mayıs Operasyonu, üzerinden yüzlerce yıl geçse de hatırlanacak, tarih kitaplarında yerini alacak... Alenen ve gayrı kanuni bir şekilde Milli İrade'ye yapılan bu saldırıyı hiç unutmayacağız. Ben inanıyorum ki 23 Haziran'da Milli İrade yeniden tecelli edecek ve "Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararlılığı" kurtaracaktır. Aksi bir sonucun olmayacağının hepimiz farkındayız. Sayın Çakırözer'e teşekkür ederiz, Türk Milleti'nin sahipsiz olmadığını göstermesi önemli bir şey. 


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
suat özyurt 27 Mayıs 2019 11:21

sorun yaratan ve kendine Eskişehirspor taraftarlar birliği başkanı olduğunu iddaa eden genç bir arkadaş devamlı süretle kongre olsun istiyor. Zar zor bulunan yönetimler birkaç kendini bilmez tarafından alaşağı edilirse bir kısım delege de "SIKILDIK" der.

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi