Aslan Payı Ahmet Ataç’ın / Ak Parti İçin Büyük Şok

Ender gelişen Osasuna atakları gibi bir şey oldu Eskişehir’de…

2 Aralık 2021 09:17
A
a
Sütiş Eskişehir
Ender gelişen Osasuna atakları gibi bir şey oldu Eskişehir’de…
Ak Parti Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Diş Hekimi Meliha Çelik önceki gün partisinden istifa ederek CHP’ye geçti.
 
Muhalefetten istifa ederek İktidar partisine geçmek pek şaşırtıcı değildir. Ama iktidar partisinden istifa edip muhalafet partisine geçmek haber değeri yüksek bir gelişmedir.
 
Eskişehir’de görev döneminin ortasında yaşanan böyle bir transfere pek tanık olmadığım için bende ilk başta epey şaşırdım ve inanmakta epey güçlük çektim.
 
Hatta istihbaratı bana ileten dostumun kesin bir dille konuşmasına ve bu gelişmeyi duyurduktan sonra arayanların durumu defalarca teyit etmesine rağmen iş resmileşmeden emin olamadım.
 
Neyse ki o süreç çok uzun sürmedi. Paylaşımımın üstünden dakikalar geçmeden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın sosyal medya paylaşımı ile iddialar kesinleşti.
 
Üstelik sadece Meliha Çelik değil, Ak Parti üyesi Mehmet Kızılinler’in ( Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimler Odası Başkanı) CHP Genel Merkezinde parti rozetleri bizzat CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takdim edilen fotoğraflarını gördük.
 
Tabi bu gelişme Ak Parti Eskişehir teşkilatını da karıştırdı. WhatsApp gruplarında dakikalar içinde bu şok gelişmeden herkes haberdar oldu ve il yönetimine özellikle İl Başkanı Zihni Çalışkan’a büyük tepki gösterildi.
 
Zira partiden istifa eden Meliha hanımı Ak Partiye üye olurken refere eden ve meclis üyeliği için destekleyen ismin Başkan Zihni Çalışkan olduğu ve Meliha hanımın aynı zamanda Çalışkan’ın diş hekimi olduğu iddia edildi.
 
Yani bu kayıp ile ilgili fatura hem İl Başkanı olması hem de referans olması hasebiyle Zihni Çalışkan’a kesildi.
 
Tahmin ediyorum ki ilerleyen günlerde bu gelişmeye dair eski yeni teşkilat mensupları arasında zaman zaman kabına sığması zor tartışmalar yaşanacak.
Çünkü CHP bu hamlelerle ile gücüne güç katarken Ak Partinin bu transferden sonrası için haklı bir endişeye sahip olduğunu düşünüyorum.
 
Bu durumun bir çözülmeye yol açabileceği ve başka isimlerinde hem Eskişehir, hem genel siyasi tavır ve özellikle ekonomik gelişmelerden sonra CHP ya da başka parti saflarına katılabilme olasılığının yükseldiği, bunun ciddi bir kaygı olarak masanın üstünde durduğu ortada. Kim ne derse desin bu bir işaret fişeği, bu yanlış giden şeylere bir tepkidir.
 
Öte yandan bu transfer CHP ve Tepebaşı Örgütü adına müthiş bir prestij oldu.
Burada aslan payını elbette Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a teslim etmeliyiz.
Zira kendisi de bir Diş Hekimi olan Başkan Ataç’ın ikna yeteneği ve tavrı hem Meliha Çelik hem de Mehmet Kızılinler adına önemli bir etken olmuştur.
Rozetin CHP Genel Merkezinde, bizzat Kılıçdaroğlu tarafından takılması da kayda değer bir gelişmedir. Ayrıca böylesi önemli bir gelişmenin son ana kadar kamuoyuna sızmaması ise takdir edilecek ayrı bir başarıdır. Emeği geçenleri tebrik edelim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Orhan 2 Aralık 2021 17:18

Bir partiden seçilip başka bir partiye geçmek asla kabul edilemez seçildiğin görevden istifa etmek gerekir

1 12 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi