Ölen oğlunun vasiyeti ile kitap bastırdı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ölen oğlunun vasiyeti ile kitap bastırdı
A
a

Eskişehir'de yaşayan Binnaz Kalın, 2012 yılında boğularak hayatını kaybeden oğlunun geride bıraktığı tüm yazıları kitap haline getirerek kendi imkanlarıyla satmaya çalışıyor. 

Sütiş Eskişehir
30 Haziran 2012 tarihinde serinlemek için girdiği suda boğularak hayatını kaybeden İsmail Kalın’ın annesi Binnaz Kalın, oğlunun kaleme aldığı şiir, roman, hikaye ve günlük biçimindeki yazıları bir araya getirdi. Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan Kalın öğrenim gördüğü dönemlerde bazı eserleri ödüller alırken, yayınlanmamış kitapları da annesi tarafından toplanarak ölümünden 5 yıl sonra bastırıldı. Oğlunun hayallerini gerçekleştiren anne Kalın, kendi imkanlarıyla satmaya çalıştığı kitaplar için yardım bekliyor.


"Ölmeden 2 sene önce vasiyetini yazmış"

Oğlunun eserlerinde şifreli yazılar bulunduğunu ve makaleleri okudukça kendisinin ölüme hazırlandığını fark ettiğini belirten anne Binnaz Kalın, buna rağmen oğlunun intihar ederek ölmediğini, geleceğe dair planları olduğunu söyledi. Oğlunun vefatından 2 sene önce "3’e 5 kala vasiyetimdir" başlığı ile bir vasiyet yazarak bilgisayarında bulunan kitapların gelirini ailesine bıraktığını yazdığını belirten anne Kalın, “Vefatından sonra bilgisayarda oğlumun yazdığı kitapları hazır halde bulduk. ‘Tanrıya Mektuplar’ isimli kitabında yazdıklarını da kendi günlüklerinden toparladım. Toparlansa 10 tane daha kitap çıkacak kadar yazıları var. Şiir kitapları var. Büyükdere Mahallesi'nde müstakil bir evimiz vardı. Bahçede bir kulübesi vardı. Hep orada duruyordu zaten. Son 6-7 ayda dine yönelmişti. Ölmeden 2 sene önce vasiyet yazmış ‘Kitabımın gelirlerini, anneme ve ağabeyime bırakıyorum’ diye. Öleceğini biliyordu. ‘Her şey ismimi araştırmakla başladı’ diye yazmış. İsminin anlamı ‘Allah’ı dinleyen’miş. Sürekli yalnız durmaya çalışırdı. Bir kitabında da ‘Şimdiye kadar güzel şeyler söyleyen Tanrım, artık ömrümün azaldığını söylüyor’ diye yazmış” ifadelerini kullandı.


“Ölmeden önce saçına kına yaktı”

Oğlunun vefat etmeden önce kendisiyle ve komşularla helalleştiğini vurgulayan Binnaz Kalın, “Ölmeden önce saçına kına yaktı. Kitaplarını okuyunca zaten ölüme hazırlık yaptığı belli oluyor. ‘Psikolojik rahatsızlığı varmış, kendini öldürmüş’ diyenler oldu. Ben onu da düşündüm. Eğer kendini öldürmüş olsaydı, yapması gerekenler listesini yazmazdı. Bunları da 2 sene içinde yapması gerektiğini yazmış” şeklinde konuştu.


“Oğlumun hayallerini yaşatmak istiyorum”

Oğlunun günlük yazılarını okuduğunda, ailesine yönelik sitemlerini görünce gözyaşlarını tutamadığını belirten anne Kalın, şu ifadeleri kullandı:
“Günlüklerini okudum. Hem okudum hem ağladım. Sitemlerini yazmış. Arkadaşlarına olan, bize olan sitemlerini yazmış. Görememişim oğlumun içindeki kopan fırtınaları. Şiirleri kaybolmasın, yazıları kaybolmasın istiyorum. Örnek alınacak şeyleri de çok. Ben bir anneyim ve oğluma yol göstermem gerekirken oğlum bana yol gösterdi. En azından kitaplarının yayılmasına ve okunmasına vesile olarak oğlumun hayallerini yaşatmak istiyorum.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi