O sözlere Eskişehir'den yanıt verdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç O sözlere Eskişehir'den yanıt verdi
A
a

Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle Vilayet Meydanı’nda düzenlenen törenlere katılan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 2 Eylül mesajını gaziler, gençler ve Eskişehirlilerle birlikte verdi.

Sütiş Eskişehir
Çakırözer, 2 Eylül Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutlarken, TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘şehirlerin kurtuluş günleri kutlanmaz’ sözlerine de Eskişehir’den cevap verdi. Çakırözer, “ 'Şehirlerin kurtuluş günleri kutlanmaz' diyenlere inat kahraman gazilerimiz, aydınlık yarınlarımız gençlerimiz ve hemşehrilerimizle Eskişehirimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını gurur ve coşkuyla kutladık! Bu coşku ve gururumuz hiç bitmeyecek! Sonsuza dek Atatürk yolunda, sonsuza dek Cumhuriyet yolundayız!” dedi.

100. YILDA GURURLUYUZ, ONURLUYUZ, COŞKULUYUZ…
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 2 Eylül Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vilayet Meydanı’nda düzenlenen törenlerden mesajını yayınlayan Çakırözer, “Gururluyuz, onurluyuz, coşkuluyuz! Eskişehirimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı! Kurtuluş Savaşı'nın merkezinde yer alan Eskişehir’imiz ve Eskişehirliler savaşta büyük acılar çekmiş, bedeller ödemiştir. Ancak azim, cesaret ve kararlılıkla vatanımızı koruyup, kurtarmıştır.  Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kadın erkek, genç yaşlı tüm kahramanlar verdiği büyük mücadele ile tüm dünyaya örnek olmuş, Eskişehir ve Eskişehirliler adlarını altın harflerle tarihe yazdırmışlardır. Eskişehirimiz 100 yıl sonra da, Cumhuriyet ve Atatürk sevdası taşıyan bir kent olarak da örnektir!  Bundan sonra da Eskişehir’in, Eskişehirlillerin Cumhuriyet ve Atatürk sevdası hiç bitmeyecektir” dedi.

KURTULUŞ GÜNLERİ KUTLANMAZ’ DEMİŞTİ!
Çakırözer, kutlamalarda TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman'n katıldığı bir programda “Şehirlerin kurtuluş yıl dönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım. 2 Mart'ta Rize kurtulmuş, kim diyor? Yok Erzurum şu Mart'ta. Şehirlerin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla kutlama yapılmaz. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki” sözlerine de tepki gösterdi.

“SONSUZA DEK GURUR VE COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ!”
Çakırözer’in değerledirmeleri şöyle: “Eskişehirmizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını ‘şehirlerin kurtuluş günleri kutlanmaz’ diyenlere inat kahraman gazilerimiz, aydınlık yarınlarımız gençlerimiz ve hemşehrilerimizle büyük gurur ve coşku ile kutladık! Dünyaya örnek olmuş Kurtuluş Savaşımızı, Büyük Taarruzu, Sakarya’yı, Dumlupınar’ı 'Kurşun sıkmadık ki' diye aşağılayanlar, şehirlerin kurtuluşu kutlanmaz diyenler unutmasınlar ki ATA'mızı, bağımsızlığımızı, Cumhuriyetimizi unutturmayacağız! 100 yıl geçse de hem şehirlerimizin kurtuluş günlerine hem de ulusal bayramlarımıza sonsuza dek sahip çıkacak, ilelebet yaşatacağız!”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Okur okudu 3 Eylül 2022 22:15

Siz kafanızı yormayın devletimiz millet için en iyi olanı bilir.

2 2 Cevap Yaz
Gerçek es es 3 Eylül 2022 20:35

Bu tür kutlamalar yapmak düşmanı daha çok sevindirebilir. İsmail Kahraman bey doğru söylemiş.

2 2 Cevap Yaz
Eski26 2 Eylül 2022 19:34

Bir başka sanatçı veya siyasi, yarın çıkıp basına demeç verse; Dini bayramların kutlanmasına karşıyım dese, o kişinin hali ne olur ? Bu ikiyüzlü sistemde günyüzü göstermezler ona. Ama böyleleri milli bayram kutlamalarına bile dil uzatır halde. Bir kişide çıkıp bu halkı kin ve nefrete teşvik edenlere höst demiyor

5 4 Cevap Yaz
Eskişehirli Vatandaş 2 Eylül 2022 19:11

Şu lafın, keşke yunan galip gelseydi lafından ne farkı var ? Zihniyetlerini her yerde belli ediyorlar. Yazıklar olsun şu vatanın ekmeğini yiyip suyunu içip havasını soluyup toprağında vakit geçiripte, bu kadar hazımsızlık yaşayan nankörlere...

5 5 Cevap Yaz
Emenike 2 Eylül 2022 19:06

Kurşun sıkmadık ki, diyor hazretleri. Millet ayağına giyecek çarıktan, üstünü örtecek kazaktan, karnını doyuracak azıktan vazgeçmiş ve bir büyük vatan açlık ve sefalet pahasına cefa çekilerek kurulmuş. İsmail Kahraman, bu vatanın şehitlerine ve gazilerine apaçık hakaret etmiştir. Şu lafı başkası etse, hemen savcılık ifadeye çağırırdı. Allah böylelerini bildiği gibi yapsın...

4 5 Cevap Yaz
Vecihi 2 Eylül 2022 18:55

Kaybedenleri ilgilendirmez zaten, kutlamayı kazananlar yapar.

4 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi