Aklını kiraya verenler

2000’li yılların başında epeyce kullanılıyordu. Ama “Ortak akıl” asla birlikte yönetmek anlamına gelmiyor. Yöneticinin aklı, tek olur.

8 Ocak 2019 08:35
A
a
Sütiş Eskişehir
Şu sıralar siyasi hayatımıza yeniden giren bir kavram var “ortak akıl” Havalı bir kelime…
2000’li yılların başında epeyce kullanılıyordu. Ama “Ortak akıl” asla birlikte yönetmek anlamına gelmiyor. Yöneticinin aklı, tek olur.
Dinler…
Sorgular…
Gülümser…
Ama kararı her zaman kendi verir. Geçen günlerde AK Parti’nin etkili bir ismi, bazı gazetecileri arayarak, “akademisyenlerin katılacağı bir ortak akıl toplantısı yapılacak, siz de katılırsanız iyi olur” demiş…
Ne konuşuldu, ortak akılda neler yapıldı, bilmiyoruz…
Birkaç gün önce Sonhaber gazetesinden Kemal Aydoğmuş’un “ortak akılla” ilgili bir yazısı vardı. Şu tespiti önemli…
-Ortak akıl, kısaca özetlemeye çalışırsak, deneyimlerden ve ortak alışkanlıklardan kaynaklanan, her şeyi sıfırdan öğrenmek yerine, öğrenilen fikir ve düşüncelerden istifade etmek…

…/…

Kısacası şu sıralar yapılan “ortak akıl” toplantıları aslında akıllara istenilen konuları “empoze etmek” “kafalara “yerleştirmek” anlamında da değerlendiririz… Gazeteci “ortak akla” pek itibar etmez. Bildiğini yazar! Ortak akıl biraz da aklımızın kiraya verilmesiyle ilgilidir…

NABİ HOCA’NIN TÜRKÇESİ!

Ak Parti Eskişehir milletvekili Nabi Avcı, hafta sonu Ayşe Böhürler'in TVNET'teki Türk Kahvesi programına konuk oldu… Programda iki önemli konu dikkat çekiciydi. Birincisi, “Türkçe” Daha doğrusu bunca badireye rağmen Türkçe’nin ayakta kalması. Nabi hoca, Türkçenin direnmesini şu cümlelerle anlatıyor:
-Tanzimat'tan beri baktığımızda bizim başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Dayanıklılığımızın bir göstergesi. Bir başka milletin başına gelseydi bu alt üst oluşlar, bellerini doğrultamazlardı. Almanlar hala 2. Dünya Savaşı'ndan sonraki işgalin etkilerini atabilmiş değiller. Bütün bu yaşananlara rağmen bugün hala Türkçe televizyon programları yapıyorsak, gençlerimiz bu kadar güzel türkülerle meşgul olabiliyorsa... Bu Türkçe'nin bütün alt üst oluşlara rağmen ayakta kalma direncinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor.

…/…

Bir başka önemli konu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışmaları:
-93 sonlarında bir araya geldik. O günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı kampanyasını birlikte yürüttük. O dönemin sloganı, 'İstanbul emin ellere', 'Böyle gelmiş, böyle gitmez' vardı. Olmayanı varmış gibi olanı yokmuş gibi gösteriyorlar. Tayyip Bey, hiçbir zaman bu yola tevessül etmedi. Hiçbir zaman olduğundan daha vasıflı görünmek gibi bir çabaya girmedi. Nasıl konuşuyorsa hala da öyle! Milletin de onda en çok sevdiği özelliğin bu olduğunu düşünüyorum.

PARTİZANCA TUTUM!

Kırka Eti maden işletmeleri sürekli büyüyor.
Büyürken de çevredeki üreticilerin tarlaları istimlak ediliyor. Tarlası istimlak idilince işsiz kalan köylü ne yapacak? Devlet diyor ki, “gel madende çalış” İşte onlardan biri de Ferdi Çakmak! 2003 yılında tarlasını madene satmak zorunda kaldı. İşe girmek için mülakat şartı var. Tam 17 kez mülakata girdi ve hepsinde de kaybetti…
Konuyu CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, gündeme getirdi. Çakırözer diyor ki:
-Şimdi fabrikanın sitesinde işçi alım ilanı var. Artık bu partizanca tutumdan vazgeçilmeli ve Ferdi Çakmak ile arkadaşları hak ettikleri gibi fabrikada çalıştırılmaya başlamalıdır!

…/…

Partizanlık biter mi? Hiç sanmıyorum, “en baştan sözleşme yapmak en iyisi”

NASIL YÖNETİLİR!

Bir memleketin nasıl yönetildiğini anlamak mı istiyorsunuz; Onun müziğine kulak veriniz. Nerede güzel eserlerden oluşmuş uyum vardır, Orada adalet ve erdem hüküm sürer. (Konfüçyus)

GÜNÜN SÖZÜ

Yaşamda yapılacak o kadar çok hata vardır ki aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin anlamı yoktur. (Sartre)

ALİBAŞ KARİKATÜR
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Halil kutlu 8 Ocak 2019 17:01

Şafakta şafak attı. Her şeyi biliyor maşallah .

2 1 Cevap Yaz
Şafak

İnan kimseye yok kastım , cahil ile sohbeti kestim.

1 1
ekrem 8 Ocak 2019 13:49

Türkiye'de Türkçeyi halen kullanılır kılan bu ülkenin kurucu babalarının ileri görüşlülüğüdür. Ne mutlu Türküm diyen ve Türkiye'yi kuran halka (etnik kökeni ne olursa olsun) Türk denir diyen bir liderin eseridir. Osmanlı'da Türk halk dışında acaba öz Türkçe konuşan kim vardı merak ediyorum. Osmanlı devam etseydi ne olurdu tahmin edin. Hocanın bu feylozof tavırları sıktı herkesi.

1 4 Cevap Yaz
Şafak 8 Ocak 2019 09:13

Artık memlekette taze çay içebilmek için bile torpil aranıyor , daha ne ki ? Sorsan her partinin ideolojisi var ama iş vatandaşın kendi menfaatine gelince bu ideoloji sadece torpilizm ve menfaatizme dönüşüyor. Bunu parti ayırmaksızın söylüyorum , bundan sonra bu kafa yapısını kim iktidar olursa olsun değiştiremez. Artık çok zor....!!

1 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi