Seri katili kim saldı?

Eskişehir'de Göktuğ Tamer Kutlusak cinayetinin zanlılarının hemen yakalanması, ilk başta toplumun bütün kesimlerinin içinin rahatlamasına neden olmuştu

6 Ocak 2022 08:44
A
a
Sütiş Eskişehir

Göktuğ Tamer Kutlusak cinayetinin zanlılarının hemen yakalanması, ilk başta toplumun bütün kesimlerinin içinin rahatlamasına neden olmuştu. Ancak cinayet ve katilin geçmişiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkınca, kazın ayağının hiç de öyle olmadığı ortaya çıkıyor.

Öncelikle 36 yaşındaki genç mühendis Kutlusak cinayetinin ayrıntılarını özetleyelim.

Bilindiği gibi Göktuğ Kutlusak ve arkadaşları, Sümer Mahallesi'nde yılbaşı gecesini ağaçlık bir bölgede kutlamak istemiş. Fakat saatler 24'ü bulmadan sadece 10 dakika önce Göktuğ Tamer Kutlusak, kimliği belirsiz kişilerce katledilmişti.

 

6 ay önce bir cinayet daha

Daha sonra Eskişehir Polisinin olağan üstü çalışmaları sonucunda katillerin yakalanması hem bir rahatlama hem de şaşkınlık yaratmıştı. Toplumda rahatlama hissi yaratmıştı çünkü, katiller kısa sürede yakalanmış ve adalete teslim edilmişlerdi. Şaşkınlık yaratmıştı çünkü polis yaptığı soruşturmada katil zanlıları Görkem D. (23) ve Benan B'nin (55) bundan tam 6 ay önce bir cinayet daha işlediklerini ortaya koymuştu. Meğer Görkem D. ve Benan B. adlı katiller 6 ay önce kaybolduğu belirtilen Mehmet Yerebakan'ı da katletlmişler. Zavallı kurbanlarını yine bıçaklayarak öldüren katiller, Mehmet Yerebakan'ın cesedini, yaşadıkları derme çatma barakanın hemen yanına gömmüş ve hiçbir şey olmamış gibi cesedin yanı başında günlerini gün etmişler.

 

Polis alkolik kılığına girmişti

Şimdi bu "Günlerini gün etmişler" meselesine geri döneceğiz. Fakat biz katillerden biri olan Benan B'nin bundan tam 15 yıl önce, yani 40 yaşındayken işlediği bir cinayetin daha olduğunu öğrendik. Evet yanlış okumadınız. Meğer bıçakla önüne geleni öldüren Benan B. 15 yıl önce Eskişehirli İlhan Akdoğan'ı da bıçaklayarak öldürmüş.

2007 yılında eşinden ayrılan ve iki çocuk babası olan İlhan Akdoğan (41) yine aynı Benan B. tarafından küfür ettiği gerekçesiyle öldürüldüğü ortaya çıktı. Katil Benan B. soğuk kanlılıkla olay yerinden kaçıp kayıplara karışmış. Ancak bugün olduğu gibi 15 yıl önce de çok başarılı bir operasyon yapan Eskişehir Polisi, Benan B'yi kıskıvrak yakalayıp adalete teslim ediyor. Üstelik 15 yıl önceki kahraman Eskişehir polisleri en az üç cinayeti olduğunu şimdi öğrendiğimiz Benan B'yi filmlere konu olabilecek bir operasyonla yakalıyor. Polisler yırtık pırtık ve pis kokan elbiselerle dolaşıp, ellerindeki sahte şarap şişeleriyle berduşların arasına katılıp, katil zanlısını gizli bir görevle uzun müddet takip ediyor. Daha sonra Benan B'ye yaklaşan polisler, suçlarını bir bir itiraf ettiriyor. Böylece Benan B. bir daha gün yüzü görmeyeceği umuduyla hapishaneye tıkılıyor.

 

Eşcinsel bir aşk mı?

Şimdi takvim yapraklarını yeniden günümüze çevirelim ve biraz önce yarım bıraktığımız "Gününü gün etme" meselesine dönelim. Polis yaptığı aramalarda katil zanlısı iki kişinin Sümer Mahallesi tarafında ve Porsuk Meslek Yüksek Okulu'yla Enveriye Tren İstasyonu arasındaki ağaçlık bir alanda yaşadıklarını tespit ediyor. Zaten son cinayet de orada işlenmişti. Bölgede yapılan aramada çok sayıda kesici alet ele geçiriliyor. Bu arada iki kafadarın kendi inşa ettikleri derme çatma bir baraka keşfediliyor. Şimdi yaşı 55 olan (Benan B.) ve 23 olan (Görkem D.) arasında iki erkek arasında basit bir arkadaş ilişkisi olması, zaten hayatın normal akışına göre şüpheli bir durum. Nitekim çevrede yaşayanlar kaşlarını aldıran ve kadın kıyafetleri giyerek dolaşan Görkem D. ile Benan B. arasındaki ilişkinin basit bir arkadaşlık olmadığını belirtiyor. Bu ihtimal olayın daha da ilginçleşmesine neden oluyor. Yani iddialar eğer ki doğruysa 55 yaşındaki en az 3 cinayet işleyen Benan B. ile en az 2 cinayete karışan Görkem D. 6 ay önce bölgeden geçen zavallı kurbanları Mehmet Yerebakan'ı bıçaklıyorlar. Daha sonra adamı gömüp, mezarı başında hem de 6 ay boyunca kadın kıyafetleri giyip, birbirleri üzerinde şehvetlerini tatmin edip, uyuşturucu partileri düzenliyorlar. Hem de en ufak bir vicdan azabı bile çekmeden...

 

Nasıl oldu da salıverildi?

Tabii bu arada akıllara dehşet veren bir soru da takılıyor. Katil nasıl oluyor da 15 yıl önce 25 Temmuz 2007'de Kumlubel Mahallesi'nde İlhan Akdoğan'ı öldürüyor da sonradan aramıza karışıyor? Üstelik Benan B. bu cinayeti işlediği zaman – şaka gibi gelecek – yine hapiste olması gerekiyormuş. Yağmacılık suçundan hüküm giyen ve Eskişehir Açık Cezaevi'nde olması gereken Benan B. firariymiş...

Şimdi düşünebiliyor musunuz? Benan B. adındaki bir suç makinesi yağmacılık gibi ağır bir suç işliyor ve polisimiz bu adamı yakalayıp ait olduğu yere, yani demir parmaklıkların arkasına tıkıyor. Fakat daha sonra sistem bu adama sahip çıkamıyor ve suç makinesi Benan B. elini kolunu sallayarak hapishaneden kaçıyor; tıpkı Meksika filmlerinde olduğu gibi. Daha sonra Benan B, 41 yaşındaki İlhan Akdoğan'ı bıçakla delik deşik ediyor. Kahraman polisimiz, filmlere konu olacak bir operasyonla Benan B'yi yine yakalıyor ve ikinci kere – hem de bu sefer çıkmamak üzere – hapise atıyor. Fakat ne oluyorsa oluyor bu kişi yine dışarı çıkıyor. Bu kez sapık hayatına 23 yaşındaki Görkem D'yi de ortak ediyor ve 60 yaşındaki bir vatandaşımızı, yani Mehmet Yerebakan'ı öldürüyor. Daha sonra gömüyor ve yıl başı gecesi bir kere daha cinayet işliyor. Bu kez hayatının baharındaki bir jeoloji mühendisi olan Göktuğ Tamer Kutlusak'ı (36) öldürüyor. Kahraman polisimiz yine zanlıyı yakalıyor.

Peki şimdi ne olacak? Benan B. (55) ve Görkem D'nin (23) hapisten çıkıp veya kaçıp veya affedilip yeni bir cinayet işlediğinin haberini ne zaman yapacağız?

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
vahap 6 Ocak 2022 20:27

Emekli olmadan yaparsınız gibi görünüyor bir af yasasına bakar

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi