Milliyetçilik kimsenin tekelinde değil

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Milliyetçilik kimsenin tekelinde değil
A
a

İYİ Parti Eskişehir il Başkanı Arslan Kabukçuoğlu: Milliyetçilik kimsenin tekelinde değil. Biz niye MHP’nin devamı olalım ki? Bizim il yönetim kurulumuza bakın... MHP’nin devamı denecek bir hal var mı? Yani biraz da bahane aranıyor.

Sütiş Eskişehir
Bir ilçe başkanımız CHP’de ve DP’de politika yapmış bir hanım oldu. Onun için ‘vay bunun ne işi var’ dediler. İYİ Parti, MHP’nin devamıdır gibi bir yaklaşım doğru ve gerçekçi değil. Önce icraatımızı görsünler, sonra karar versinler.

Kabukçuoğlu, ES TV’deki Soruyoruz programında Murat Taşkın ve Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı. Kabukçuoğlu, konuşmasına şöyle başladı: “2010 yılında emekli oldum. Elbette sempati duyduğum bir parti vardı. MHP’ydi... MHP’den arkadaşlar gelip ‘Hocam sizi üye yapacağız’ dediler, hayhay dedim. Ayhan Sezer ve Oğuz Sever ile iki dönem MHP’de çalıştım. Ben arkadaşlarıma da söylüyorum. Şimdi oturuyorlar, şunu beğenmiyorlar, bunu beğenmiyorlar... Ona itiraz ediyorlar, buna itiraz ediyorlar... Belki haklarıdır ama onların bir kısmının siyaset yapma imkânı var. Gidin hangi partiyse A Partisi, B partisi katılan, fikirlerinizi anlatın müdahale edin. Düzeltmeye çalışın, emek ve gayret sarf edin. Bu çabaların hiçbiri boşa gitmez. Ama insanlar ‘bugün şuraya gidelim, yarın buraya gidelim, yılsonunda nereye gittik’ gibi şeyleri bir yana bırakıp memleketin dertleriyle dertlenmesi lazım.”

Adam 25 yıldır genel başkan...
Kabukçuoğlu, şöyle devam etti: “Beş yıl önce İngiltere’de bir seçim oldu. 52 saat içinde üç partinin genel başkanı istifa etti. Hadise budur. Şimdi adam 25 yıldır genel başkan. Bir defa iktidar olmamış. Ya da bir kez hasbelkader koalisyon ortağı olmuş. Ondan sonra milletvekili sayısını yarı yarıya düşürmüş. Sonra hiçbir şey olmadan ‘ben şöyle başarılıyım, böyle başarılıyım’ diyor. Ya da bir başka lider dokuz defa seçime girmiş bir defa alamamış. Meclis’te dört parti var. Bizim yararımıza olan bu dört partinin de mükemmel bir şekilde çalışması lazım. Bir partinin genel başkanı bir defa girdi seçime alamadı, iki defa girdi alamadı... Kaç defa gireceksin yani? Yüz defa mı, bin defa mı gireceksin? Hal böyle olunca millet, ülke bundan çok çekiyor. Zamanında Meral Akşener ‘kongreye gidelim’ diye müracaat etti. Yok, gitsene kongreye... Tekrar seçilirsen göğsünü gere gere gel. Seçilemezsen o zaman neden engel oluyorsun? Eğer bunlar olsaydı İYİ Parti gibi bir partiyi büyük ihtimalle ihtiyaç olmazdı. Blokaj yaptılar... Millet gına getirdi ve ‘ben ne zamana kadar senin peşinden gideceğim’ dedi.

Kabukçuoğlu, “Metropol 25 Aralık’ta anket yayınladı. İYİ Parti’ye kimden oy gelmiş? İYİ Parti’ye gelen oyların yüzde 33’ü CHP’den, yüzde 26’sı MHP’den, yüzde 18’i AKP’den, yüzde 23’ü de diğer partilerden gelmiş. İşte durum ortada. Bu insanların hepsi bir çıkış arıyor. Ya da partinin genel başkanı ‘sen git, sen gel, sen in, sen çık’ diyor. Böyle demokrasi olur mu? Böyle olunca da insanlar arayış içindeler” diye konuştu.

AK Parti’ye teslim olmayın
Kabukçuoğlu, partisini şöyle tanımladı: “Biz milli merkez partisiyiz. Biz merkezdeyiz, herkese her tarafa açığız. Bize gelenler ceketini çıkarmadan gelsinler. Fikirleri neyse o fikirlerle gelsinler. Mesele ülkeyi kalkındırmaktır. İYİ Parti vatanı milleti seven, parlamenter demokrasiden yana, kuvvetler ayrımından yana, etkili dış siyaseti isteyen, sürdürülebilir kalkınması olan, vatandaşları arasında ayrım gözetmeyen, devleti parti haline değil devleti devlet haline getiren ve bu fikir etrafında olan herkese açık bir parti. Millet neye inanacağını şaşırdı. Yolda görenler ‘Doktor Bey ne iyi olmuş, bizde geleceğiz. Sizim buna ihtiyacımız vardı’ diyorlar.  Hafta sonu Sarıcakaya, Mihalgazi, Beyköy, Mayıslar’a gittik. Kahvelere davet ettiler. Vatandaş dertli, derdini dökecek adam arıyor. Anlattıklarını bir görseniz, bir dinleseniz. Tamam İYİ Parti yolunuz açık olsun. Tabi bazı çekinceleri var. Gidip AK Parti’ye teslim olmayın diyorlar. Üye kaydını başladık. Vatandaş oluk oluk geliyor.”

Çalışmaya ve fedakârlığa hazırlar
Kabukçuoğlu, şunları da kaydetti: “İl başkanlığı için 10-15 müracaat var dediler ama gerçek müracaat sayısı, bizzat dilekçe verenler dört kişiydi. Kurucu İl başkanı olarak atandım. Başarı arkadaşlarıma, başarısızlık bana aittir. İYİ Partililer her türlü çalışmaya ve fedakârlığa hazırlar. İddia ediyorum Türkiye’de bizim gibi bir parti yok. Eskişehir, kültürlü ve kendini geliştirmiş insanların olduğu bir şehir. Bazı yerlerde bazı zamanlarda adam bulamazsınız ama Eskişehir’de yüzlerce bulursunuz. Teşkilatı kurarken iyilerin en iyisini bulmaya çalıştık. Bu yönüyle hayli zor oldu.”

Meral Akşener kapınızı çalabilir
Önümüzdeki günlerde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Kabukçuoğlu, “Ayın yedisinde Taşbaşı Kırmızı Salon’da termik santralle ilgili basın toplantımız olacak. Bununla ilgili üç arkadaşımız çalıştı. Çok geniş bilgiler topladılar. Slaytlarla, broşürlerle bir açıklamamız olacak. Her hafta bu türden çalışmamız olacak. Sonraki hafta Ilıca Barajı ile çalışma yapıyoruz. 14 ya da 21 Ocak’ta Genel Başkanımız gelecek. Onunla ilgili hazırlıklarımız var. İl binası açılışı yapacak. Genel başkanın hedefi 50 ilde bu açılışları yapmak. Açılış yapmakla kalmıyor, vatandaşla buluşuyor, rastgele apartmanların ziline basıyor, ev sahipleriyle görüşüyor. Zaten çok sıcak bir hanımefendi” diye konuştu.

Kabukçuoğlu, “Milliyetçilik kimsenin tekelinde değil. Biz niye MHP’nin devamı olalım ki? Bizim il yönetim kurulumuza bakın... MHP’nin devamı denecek bir hal var mı? Yani biraz da bahane aranıyor. Bir ilçe başkanımız CHP’de ve DP’de politika yapmış bir hanım oldu. Onun için ‘vay bunun ne işi var’ dediler. Bunlar biraz bahane aramadır. İYİ Parti, MHP’nin devamıdır gibi bir yaklaşım doğru ve gerçekçi değil. Önce icraatımızı görsünler, sonra karar versinler” dedi.
 
İkinci tura kalırsak yüzde 75
Meral Hanım Cumhurbaşkanı
 
Bir kere ilk seçimde kimse yüzde 51’i alamaz. Kim olursa olsun AK Parti’nin hiçbir adayı ilk turda yüzde 50+1’i alamaz. İkinci tura kalacağız... Bizim için ilk turu geçmek birazcık zor. Taktik hata yapmazsak sıkıntı olmaz ve ikinci tura kalırız.
İkinci tura kalırsak yüzde 75 ihtimalle Meral Hanım Cumhurbaşkanı. Stratejimizi iyi belirlersek birinci turu atlarız. İkinci tura geldiğimizde hiçbir şey yapmamıza gerek yok. Bize düşen Meral Hanım’ın cumhurbaşkanlığını kutlamaktır.
 
Kabukçuoğlu, “Haziran 2016’da yapılan seçimde Türkiye’de muazzam bir tablo çıkmıştı. O zaman AK Parti dışında bir hükümet kurulma ihtimali vardı. Liderler cesaret gösterip bunu kursalardı Türkiye bambaşka bir Türkiye’ydi. Adamlar sorumluluklarına, işlerine sahip çıkmıyorlar. Biri kendini muhalefete layık görmüş, gelsin gitsin, karşılansın, beyefendi densin, yollar açılsın... Böyle bir hayat yok” dedi.

Yüzde 35’i oy veririm diyor
Yapılan anketlerden bahseden Kabukçuoğlu, “İYİ Parti seçmenin yüzde 44’ü ben milliyetçiyim diyor. Yüzde 26’sı Atatürkçü-laik... Yüzde 16’sı muhafazakâr, yüzde 9’u da sosyal demokrat-sosyalist... Bizim yüzde 70’imiz milliyetçi, Atatürkçü ve laik. Genel Merkez, Eskişehir’de bir anket yaptırdı. İYİ Parti’yi destekler misiniz sorusuna yüzde 35 ‘evet, desteklerim’ diyor. Yüzde 25’i kararsızız diyor, yüzde 40’ı da biz asla oy vermeyiz diyor. Eskişehir’de bizim hedefimiz üç milletvekili, iki belediye başkanlığı kazanmak. Yüzde 35 zaten destekliyor. Biz bunu yüzde 40 yapsak zaten iş bitecek. Bunlar hayal değil. Hepsi verilere dayanıyor” diye konuştu.

Gümbür gümbür çıkalım bakalım
Kabukçuoğlu, “Üç milletvekilliği neyse de belediyelerde CHP’nin tekeli var gibi. Nasıl olacak iki belediye alacaksınız” sorusu üzerine “Bu memleket çok tekeller gördü. Biz sahaya gümbür gümbür bir çıkalım da görün bakalım tekel mi kalıyor” dedi. Kendisini il başkanlığı nedeniyle tebrik eden olup olmadığı sorulunca “Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen tebrik etti. Onun dışında arayan soran olmadı” dedi.

Ulaşım, yeşil alan, terminal ve garın yeri...
Kentin sorunlarını sıralaması istendiğinde Kabukçuoğlu, şöyle konuştu: “Ulaşım en başta. Trafik sorunu olduğunu düşünüyorum. Bunun bir çaresi olmalı. Gittikçe düğüm oluyor ve herkes buna seyirci. Daha geniş, aktivasyona müsait parklar yapılmalı. Maalesef son yıllarda vakit geçirme yeri AVM’ler oldu. Bu çok kötü bir şey. Adam çocuğunun elinden tutuyor, vitrinleri dolaşıyor. Bu çocuğa ne katar? Hobi alanları yaratılmalı. İstasyon iyi bir yerde değil. Terminal sıkışmış durumda. Biraz daha Eskişehir’in yeşillendirilmesi, yeni mesire alanları lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı Porsuk’u ıslah etti, güzel oldu. Biraz daha geliştirilebilir, renklendirilebilir. Etrafında piknik alanları olabilir. Su yolu eğlence yolu olabilir. Apartmanlara sıkışan insanlara biraz hava aldırmak lazım. Buna yönelik işler yapılmalı. AVM dolaşmakla vakit geçmez. Eski stadın yeri vatandaşın menfaatine açılabilir.”

Neden MHP’de kalmadığını ise şu sözlerle açıkladı: “MHP’nin düştüğü hal, hal değildi. Kongreye gidilse yüzde 99 ihtimalle İYİ Parti kurulmazdı. Sayın Akşener Genel Başkan’dı. Herkes MHP’de siyasetini yapıyordu. Parti bölününce seçmen de bölünecek. Bu bölünme ne kadar gider? İlk seçime kadar gidecek. Herkes aldığı oyu görecek. Yine mecburen İYİ Parti’nin çatısı altında birleşecekler. Doğru ve olması gereken de bu. 12 Eylül’den gelen bir alışkanlık var... Futbol takımı tutar gibi tutmamak lazım. Fanatikliğe gerek yok. Partileri deneyin. Başarılı olursa destekleyin olmazsa değiştirin.”

Şehir hastaneleri garabettir
Şehir hastanelerini ‘garabet’ olarak değerlendiren Kabukçuoğlu, “Şu an da Eskişehir’deki devlet hastanelerinin yatağa ihtiyacı yok. İki tane güzel güzel çalışan hastanesi var. Oradakilere belli bir hasta garantisi var. Günde şu kadar hastaya bakılacak... Oranın otopark hizmeti, güvenliği, temizliği, yemeği... Orayı alan firmanın kaç yıllığına aldıysa artık 20 yıl, 30 yıl... Yap, işlet devret modeliyle yapılıyor. Bunun yanı sıra tıbbi hizmetleri devlet karşılayacak. Orada çalışacak sağlık personelinin özlük haklarında da değişiklik var. Şu anda devlet hastanesinde çalışanların döner sermayeden pay alma durumu var. Orada o da ortadan kalkıyor. Personel kara kara düşünüyor. Bir hemşirenin maaşı üç bin liraysa 2 bin 500’e düşecek. Bunun kime ne faydası var, niye yapılıyor anlaşılır gibi değil. Bu hastanelerin bu yılki maliyeti beş milyar dolar. Bu büyük para, bu niye yaptınız? Bir yanda Şehir Hastanesi yapılıyor bir yanda da Yunusemre Devlet Hastanesi yapılıyor. Bunun planı, hesabı nerede, hiç belli değil...”
Genel merkez çok şey bekliyor

Kabukçuoğlu, “Biz Eskişehir’den çok şey bekliyoruz. Eskişehir bu işlere çok müsait. Eskişehirliler tahsilli, münevver ve hoşgörülü. Gerçeklerin peşinden giden, fikri değişiklikleri hemen uygulayan insanlar. Türkiye’de yeni bir şey uygulanacaksa Eskişehir’den başlanır. Bu nedenle genel merkezin bizden beklentisi çok fazla. Bize düşen bunları yerine getirmek” dedi.

Seçime sokmamaya cesaret edemezler
Baskın bir seçimle İYİ Parti’nin seçime sokulmaması iddiasını cevaplayan Kabukçuoğlu, “10 Aralık’ta kuruluşumuzu tamamladık. Altı ay sonra seçimi girmeye hak kazanıyoruz. Var gücümüzle Cumhurbaşkanlığı için çalışmalıyız. 20 milletvekili ya da 100 bin vatandaşın oyuyla cumhurbaşkanı için aday göstermek mümkün. İYİ Parti’yi seçime sokmamak gibi bir şey yapacak olurlarsa kendi zararlarına olur. Yapacaklarını sanmıyorum. Seçime girmesine engel olunursa Meral Akşener 100 bin de imza toplar, bir milyon da toplar, 10 milyon da toplar. Toplar oğlu toplar... Yapmazlar ama yaparlarsa bizim lehimize olur. O durumda meral Akşener yüzde 70 oyla cumhurbaşkanı olur. Kesin... Onlar bu hataya düşmezler.

Cesaret edemezler. Şu anda yüzde 20 destek bulan partiden bahsediyoruz. İYİ Parti’yi seçime sokmazlarsa Meral Hanım yüzde 100 cumhurbaşkanıdır. Bizim için zor olan birinci seçimdir. Bir kere ilk seçimde kimse yüzde 51’i alamaz. Kim olursa olsun AK Parti’nin hiçbir adayı ilk turda yüzde 50+1’i alamaz. İkinci tura kalacağız... Bizim için ilk turu geçmek birazcık zor. Taktik hata yapmazsak sıkıntı olmaz ve ikinci tura kalırız. İkinci tura kalırsak yüzde 75 ihtimalle Meral Hanım Cumhurbaşkanı. Biz stratejimizi iyi belirlersek birinci turu atlarız. İkinci tura geldiğimizde hiçbir şey yapmamıza gerek yok. İş bitti demektir. Meral Hanım ikinci tura kalırsa bize düşen onun cumhurbaşkanlığını kutlamaktır” dedi.

Kimseye kanca atmayacağız
Kabukçuoğlu, “Başka partilerin başkanlarına ya da önemli isimlerine kanca atacak mısınız? Kanca işi yok. Biz işimizi iyi yaparız. İşimiz beğenilmiş, onlarda ona teveccüh göstermişse buyursunlar başımızın üstünde yeri var. Ama biz gidip de ‘ya cihan bey sen şu partidesin. Senin durumun iyi gel bizde siyaset yap’ bunu yapmayız. Bu bizim ahlakımıza, prensibimize uymaz” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Huseyin 27 Şubat 2018 05:58

Bu adam madem bu kadar milliyetci, cocuklarini Robert Kolejlerde okutmus yurtdisina yollamis. Bi sormak lazim bu ne perhiz bu ne lahana tursusu demek lazim.

0 10 Cevap Yaz
Batuhan 27 Şubat 2018 00:45

Bir tek buyuksehir belediye baskani aradi demis. Sen kimsin de arasinlar ya, yeni bi partinin, Turkiyede ilk 10’da bile olmiycak bir sehrinin il baskani sadece. Kendinizi dev aynasinda gormektense is yapin. Birakin anketleri.

0 10 Cevap Yaz
Latif 25 Şubat 2018 21:11

Sahaya gumbur gumbur cikalim demekle cikilmiyo. Is yapin icraat yapin. Laf uretmeyin. Isiniz gucunuz kuru laf kalabaligi. Kendi mesleginde dahi yillarca calismana ragmen ne basari elde etmissin ki boyle iddiali konusuyosun?

1 10 Cevap Yaz
Tugrul 25 Şubat 2018 18:19

Madem o kadar milliyetci bir adammis bu il baskani, niye devlet hastanesi yerine ozel’de calisiyomus? Lafla peynir gemisi yurumez.

1 9 Cevap Yaz
tavuk 5 Ocak 2018 00:25

Aç tavuk .

1 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi