Mandela’nın bavulu ziyaretçileri bekliyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Mandela’nın bavulu ziyaretçileri bekliyor
A
a

Dünyanın dört bir yanını gezen ‘Mandela'nın Bavulu ve Dünyadan Renkler’ Resim sergisinin açılışı Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde gerçekleşti. Sergi, üç kıtadan 13 uluslararası sanatçıya ait litografilerden oluşuyor.

Sütiş Eskişehir
Diğer fotoğraflar için tıklayın
Foto Galeri

Açılışa CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ile çok sayıda sanat sever katıldı. 2018 yılında Nelson Mandela’nın ‘Efsane Olmak Teması’ ile Güney Afrika ve Dünya’da 100. yılı kutlanıyor olması  Mandela’nın Bavulu ve Dünyadan Renkler Resim Sergisine başka bir anlam katıyor. Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı bu özel sergi 25 eserden oluşuyor. Dünyaca ünlü koleksiyoner Ernst August Quensen'in koleksiyonundan derlenen parçalarla oluşan ve ilk kez Almanya'da Hannover 2000 Expo'da sergilenen sergi,  üç kıtadan 13 uluslararası sanatçıya ait litografilerden oluşuyor. Açılışta konuşan Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, “Sayın Başkanım doğru bir şekilde liderlik ettiğiniz güzel şehrinizi en son ziyaret ettiğimde söz verdiğim gibi en kısa sürede geri geldim ve Eskişehir’in büyük insanlar arasındaki yerimi aldım. Belediyenin üst düzey üyeleri, iyi bir arkadaşım olan Odunpazarı Belediye Başkanı  Kazım Kurt ve ayrıca Küratörümüz olan Almanya'dan büyük dostumuz, Sayın İbrahim Karaoğlu’na selamlarımı sunarım. Bu güzel şehrin mütevazi insanlarından bahsetmeyi unutursam bu benim hatam olur” dedi. 

SİYAH VE BEYAZLARI KARDEŞ YAPTI
Sergi açılışında konuşan Kurt, “Bugün, dünyada ırkçılığa ve emperyalizme karşı Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra direnen en büyük adamlardan birinin doğum günü kutlamasıyla başlıyoruz sergimize. Mandela dünyanın emperyalist beyazlarının siyahlara karşı yürüttüğü ırkçılıkla mücadele eden, bayrak olmuş bir lider. Sembol olmuş bir lider ve Güney Afrika’da bir Afrikan Milletini yaratmış bir lider. Siyahlar ile beyazları kardeş yapmış, bütünleştirmiş bir lider. Bugün Türkiye’de pek çok yoksulun çok iyi bildiği tahta bir bavul içerisinde yüzlerce resim ile dünyayı aydınlatmaya devam ediyor. Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi’nin Çağdaş Sanatlar Galerisi de buna küçük bir katkı sunmak istedi. 2018’deki sergilerimizden ikincisini bu sergi ile sürdürüyoruz. Beğeneceğinize inanıyorum. Seveceğinize inanıyorum, ama biraz önce sayın büyükelçide söyledi, Yurtta Barış Dünyada Barış özlemimizden, şiarımızdan vaz geçmeden kucaklaşmayı da öğreteceğini düşünüyorum. Kardeşliğin ve dünya barışının önemini bir kez daha vurgulayan bir çalışma olacak. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Sayın Büyükelçiye ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.  ‘Mandela'nın Bavulu ve Dünyadan Renkler’ Resim Sergisi’ni ziyaret etmek isteyen vatandaşların, sergiyi 12 Nisan Perşembe Gününe kadar her gün saat 10:00-20:00 saatleri arası ziyaret edebilecekleri ifade edildi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi