Zor gün dostları el kaldırsın

Eskişehirspor’un yapmış olduğu müsabakalarda oynamış olduğu oyun, göze hoş gelen futbolu ile aldığı sonuçlar taraflı tarafsız herkesin beğenisini ve t

5 Nisan 2013 16:03
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor’un yapmış olduğu müsabakalarda oynamış olduğu oyun, göze hoş gelen futbolu ile aldığı sonuçlar taraflı tarafsız herkesin beğenisini ve takdirini kazanmıştır. Şu an oynadığı oyunun karşılığını sonuç olarak almasa da ligin en önemli ve saygın takımlarından biridir. Ligi uzun bir maraton olarak düşünürsek, takımların zaman zaman inişli çıkışlı grafikler çizmesi doğaldır. Takım iyi sonuçlar alırken, iyi gün dostları takımı herkesten çok sahiplenirler. Önemli olan takım zor durumdayken sahiplenmek, destek vermek ve yanında olduğunu göstermektir. Bu takımın gerçek sahibi taraftarıdır. Taraftarlar Eskişehirspor’a her zamankinden daha çok sahiplenmeli ve destek olmalıdırlar.
Taraftarlar takımı bu sıkıntılı dönemde etkileyen iç ve dış faktörlerin farkında olmalılar, oyuna gelmemeliler. Sayabileceğimiz o kadar dış faktör var ki, bunlardan sadece medyayı değerlendirirsek; Türkiye’de ve şehrimizde spor medyasının bazı kalemleri tamamen popülist bir yaklaşım içindedir. Spor basını spor olaylarını halka duyurma işlevini yerine getiren, geniş kitleleri etkileyen güce sahiptir. Spor medyasının yapması gereken popülist ve bel altı vuruşlar değil, sportif yaklaşım göstererek sporun öz değerlerini ön plana çıkardığı bir anlayışla hareket etmelidir. Günü kurtarmak adına yapılan hareketler, Eskişehirspor’un geleceğini karartmaktan, Eskişehirspor’a zarar vermekten öteye gitmez.
İkinci yarı itibarıyla oynanan maçlarda istenilen sonuçlar alınamaması ve bazı olaylarla beraber takımda bir öz güven eksikliği söz konusu olabilir. Pazar günü oynanacak Sivasspor maçın, taraftarların takımına sahip çıkma maçı olmalıdır. Maçın başlama ve bitiş düdüğüne kadar desteklerini vererek takımını bu zor süreçte sahiplenmeliler. Alınacak bir galibiyet, kupa maçı öncesi takımın toparlanmasına ve özgüvenin kazanılmasına yardımcı olacaktır.
Pazar günü kimin iyi gün dostu kimin zor gün dostu olduğunu hep birlikte göreceğiz.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi