Zihni Çalışkan haklı 

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Büyükşehir Belediyesini, yüzde 70 su zammı talep ettiği için yerden yere vurdu.

25 Kasım 2022 07:33
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Büyükşehir Belediyesini, yüzde 70 su zammı talep ettiği için yerden yere vurdu.
ESKİ'nin bir yıl içinde yüzde 60 ve yüzde 40'lık zamların ardından yüzde 65 civarında üçüncü defa zam talebiyle Büyükşehir Belediye Meclisine geldiğini söyleyen Çalışkan, "Büyükşehir Belediyesinin şebeke suyuna ilişkin çözüm üretmek yerine başka illerde gözükmediği şekliyle su konusunda yüzde 170'lik zamma ulaşmış olması, açıklanabilir nitelikte değil" diye konuştu.
Şimdi lafı hiç uzatmayalım; bu konuda AK Partili Zihni Çalışkan’ı yerden göğe kadar haklı buluyorum. Büyükşehir Belediyesi şebeke suyuna daha yeni zam yaptı. Bu yapılan zamlarda haklılık payı vardı. Çünkü çok uzun süredir suya zam yapılmamıştı ve memleketteki enflasyon dalgası ESKİ’nin de zam yapmasını kaçınılmaz hâle getirmişti. Ancak son zammın üzerinden kısa bir süre geçti ve yeni bir yüzde 70’lik zammı gerektirecek bir maliyet artışı ortada görülmüyor.
Sonuç olarak bu zammın hayata geçirilmemesini talep ediyoruz. Vatandaş olarak burnumuzdan soluyoruz ve yeni bir zammı kaldıracak durumda değiliz.
 
Memleket ittifak mı istiyor?
Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nurdan Şahin Demirbağ kentimizi ziyaret etti. Partisinin il binasında basın mensuplarına seslenen Demirbağ, Millet İttifakı’na bir çağrıda bulundu ve iktidarı değiştirmek konusunda samimi iseler, çağrılarına kulak vermelerini istedi.
Çok merak ettim Memleket Partisi’nin Millet ittifakına çağrısı acaba neymiş?
Biz burada sözü Nurdan Şahin Demirbağ’a bırakalım isterseniz. Demirbağ, “Şimdiden muhalif tüm partiler bir araya gelerek, ortak sandık görevli listeleri oluşturulmalıdır” dedi.
Şimdi benim kafam hepten karıştı. Benim hatırladığım kadarıyla Memleket Partililerin ekseriyeti CHP’den ayrılarak bu partiyi kurdu. Bir hayli tartışmalı ve kavgalı bir geçiş olmuştu diye hatırlıyorum. O zamanlarda Muharrem İnce, “İttifak da ne demek? Ben CHP’yi tek başına iktidara getireceğim” diye mangalda kül bırakmıyordu. Hatta tek başına iktidara geleceğini iddia ederek ve ittifakları mantıksız bulduğunu belirterek Memleket Partisini kurdu. Şimdi ne oldu da Millet İttifakı’na çağrıda bulunuyorlar?
Anlıyorum; Siyasette “Dün dündür, Bugün bugündür” ama bu kadar da olmaz ki kardeşim. Madem CHP ile ittifaka girecektiniz, ne diye CHP’den ayrıldınız?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi