Zihinsel tahribatı üzerinden atabilmek

Kaybedilmeyecek kadar kıymetli, bir o kadar da önemli olan bu maçın kazanılması, Eskişehirspor adına tekrar bir çıkışın başlangıcı olur kanısındayım.

8 Nisan 2013 19:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Kaybedilmeyecek kadar kıymetli, bir o kadar da önemli olan bu maçın kazanılması, Eskişehirspor adına tekrar bir çıkışın başlangıcı olur kanısındayım.
Kırmızı Şimşekler haftalardır galip gelememenin vermiş olduğu zihinsel tahribatı üzerinden atabilmek için, çıkmış olduğu Sivasspor karşılaşmasında, ilk 45 dakikalık dilimde oyun felsefesinin hiç de kendilerine yakışır bir durum olmadığını çabuk fark ettiler. Teknik heyet, ikinci yarıya çıkarken, takımın oyun karakterine uyan, o coşkulu ve baskılı oyun sistemine geçerek, skoru lehlerine çevirmeyi bilmeleri alkışı hak eden önemli eylem oldu.
Çok samimi bir itirafta bulunmak gerekiyorsa o da şudur! Eskişehirspor Türkiye liglerinin en iyi hücum yapan takımlarının başında yer alır. Ancak, puan ya da puanlar kaybettiği maçlara baktığımızda, o coşkulu ve de arzulu hücum varyasyonları görmek, yok denecek kadar az olmuştur. Neticesinde de kaybeden hep Eskişehirspor olmuştur.
Karşılaşma öncesinde, iki takımında birçok önemli futbolcularının olmadığını gördük. Özellikle Sivasspor’da Eneramo, Grosicki ve Aatif’in olmayışı, Eskişehirspor’da ise Tello’nun sakat olması, Necati Ateş ve Kamara’nın son haftalar da istenileni verememelerinden dolayı yedek kulübesinde olmaları, saha içindeki dengeleri futbolun adına etkilediğini düşünüyorum.
Neticesinde Eskişehirsporlu futbolcular bizlere öyle bir maç izlettirdiler ki, inanın siyahla beyaz kadar net ve açıktı. Özellikle ilk 45 dakikalık bölümde forma giyinen Mehmet Güven’in, istenileni performansı sergileyememesinden dolayı yerine Necati Ateş’in oyuna dâhil olması ve de Necati Ateş’in de iştahlı oynaması geri dönüşün sinyalini vermişti.
En önemlisi de, galibiyeti getiren golün, son haftaların formsuz ve davranışlarıyla adeta sorgulanır hale gelen Kamara’dan gelmesi çok önemliydi.
Eskişehirspor için, zorlu ve bir o kadar önem arz eden son 6 haftaya girdiğimiz bu süreçte, her puanın değeri olduğu gibi, bu puanları alacak olan futbolcuların kendilerini değerli yapacak iyi bir performans sergilemeliler.
Tribünlerin, teknik adamların müsabakalarda forma vermiş olduğu oyuncu tercihlerini sorgularken, biraz daha sabırlı ve hoş görülü olmakta fayda var. Eskişehirspor kadrosun da yer alan her futbolcu çok değerli ve de kıymetlidir. Unutulmaması gereken en önemli hususlardan biri de şudur, hiç kimse bindiği dalı kesmek için bir çaba içinde olmaz.
Bu maçta bir kez daha gördüm ki, Eskişehirsporlu futbolcuların en büyük moral ve motivasyon kaynağı muhteşem TARAFTARIDIR. Futbolcuların da bu taraftara layık tutum ve davranışlar sergileyerek, onları mutlu kılacak sonuçlar almaları gerekir düşüncede olmalılar.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi