Yunanlının fikir özgürlüğü!

Adam Yunanlı… Sonra İngiliz vatandaşı olmuş… Müslümanlığı seçmiş!

3 Mayıs 2019 08:11
A
a
Sütiş Eskişehir
Adam Yunanlı… Sonra İngiliz vatandaşı olmuş… Müslümanlığı seçmiş! Hamza Andreas Tzortzis’in 5 yıl önce Boğaziçi Üniversitesi’nde yaptığı konuşmanın videosu yayınlandı. Boğaziçi Üniversitesi'nde, 2014 yılında düzenlenen panelde Yunanlı yazar isim vermeden Atatürk’e ve silah arkadaşlarına hakaret etti! Atatürk ve silah arkadaşlarını kastederek “İslam'ı bu ülkeden kaldırmak istediler. Bu, bu kadar basit. Eğer kendi tarihinizi okursanız, bu şahsın ve diğerlerinin bu ülkeden, memleketinizde İslam'ı kaldırmak istediğini anlarsınız. Örtünmeyi kaldırdılar, ezanı kaldırdılar, Arapça’yı kaldırdılar, İslami eğitimi kaldırdılar. Bu Allah'ın dostu mudur yoksa şeytanın dostu mudur?” diye sorunca öğrenciler de gülüşüp “Şeytanın” diye alkışlamıştı… Elin Yunanlısının bizim ülkemizde bu sözleri söylemesine şaşırıyor isyan ediyoruz… Şaşırmamak gerekir! “Keşke Yunan galip gelseydi. Ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat yıkılırdı. Ne medreseler lağvedilirdi. Ne hocalar asılırdı. Hiç biri olmazdı" diyen kişileri muteber insan saydık, elini eteğini öpenleri gördük! Sen “Keşke Yunan galip gelseydi” dersen, elin Yunanlısı da gelir “Senin kurtarıcına ve kurucuna şeytan” der! Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir örneğe rastlayamazsınız! Kimse kendi devletinin kurucusuna böyle hakaret ettirmez, izin vermez! Sen bu hakaretlere göz yumarsan Ermeni soykırımı da kabul edilir, İsraili de Arabı da gelir sana dayılanır! Sıradan, derneklerin, sendikaların basın açıklamasını, panellerini takip eden devletin güvenlik görevlileri acaba niçin böyle bir paneli takip etmez! Tüm bunlar olurken niçin müdahale etmez! Böyle panellerde, konferanslarda milletin ortak manevi değerlerine hakaret etmek son yıllarda adeta “moda oldu” Bunlara da fikir özgürlüğü falan deniliyor! Bakalım nerede duracaklar!

BİRSEN’İN HAYALİ UNUTULDU!

Bundan altı yıl önce… Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ile sohbet ediyoruz! Söz döndü dolaştı otopark sıkıntısına geldi… Birsen o tarihte şöyle bir beyanat verdi:
-Eskişehir'in en büyük ihtiyacı olan yeraltı otoparkıdır. Ayrıca dünyanın her ilinde bulunan ancak Eskişehir'de noksan olan yeraltı çarşısı yapılması hususunda geçen yıl sayın valimize ve milletvekillerimize teklif yapmıştık. Teklifimizde hala ısrarcıyız. Alanın  (Millet bahçesinin) en üstünün kent meydanı olması gerekiyor…
…/…
Aradan yıllar geçti. Atatürk Stadyumu’nun olduğu alan millet bahçesi olarak planlandı, altına da otopark yapıldı. Ancak Birsen’in istediği “yer altı çarşısı” bir başka alana kaldı! 

TÜRKİYE TEHLİKELİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konusunda ABD’ye çok sert mesajlar gönderdi… Açıklamanın bir bölümünde ABD'nin PKK'nın Suriye kolu YPG'ye yönelik binlerce TIR silah vermesiyle ilgili şöyle diyor:
-Suriye'de bir terör örgütüne bize parayla verilmeyen silahların yığıldığını üzüntüyle takip ediyoruz!
…/…
ABD açısından tercümesi şöyle, “Bizim için Türkiye tehlikeli” 

BUDAMA!


Orman Bölge Müdürlüğü ağaçları budadı! Gazetelere de bir haber bülteni gönderdi…
Müdürlük diyor ki:
-Yaşlı, yan yatmış, içi kovuk, devrilme riski olan, sıkışı ve formu bozuk ağaçlar kesiliyor… Parkın içinde kesilmiş bir çok kütük görünce insan ister istemez endişeye kapılıyor! Vatandaş bu açıklamaya rağmen tepki gösterdi. Dün gazetemizde yer aldı…
Eskişehir Çevre Gönüllüleri isimli bir sosyal medya hesabı var. Dede Korkut Parkı’nda kesilen ağaçlarla ilgili şu yorumda bulunmuş:
-Dede Korkut Parkı’nda kuruyan ağaçlar kesiliyor ancak yerlerine derhal olgun ağaç dikilmeli, süs çamları değil. Kökten kesmek yerine sarmaşık ile sarılıp, dekoratif olarak ağaç yerinde bırakılabilir. Kesmeyin…

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyanın birçok yerinde hâlâ gerçeği söylemek yasak, yalan ise özellikle de bugünkü medya ve sosyal medya sayesinde altın çağını yaşıyor.

Ali Baş - Günün Karikatürü - 03.05.2019
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali baba 4 Mayıs 2019 01:49

Hatırlarmısınız kanlı kavakta içi boşalmış çürümüş bir ağaç rüzgarlı havada kırılmış 20 yaşlarında bir genç ölmüştü . Şimdi ilgililer bir sabah kalkıp dur hele şu dedekorkut parkındaki ağaçları keselim nasıl olsa hiç bir işimiz yok kendimize iş arayalımmı dediler . Yapmayın bu şehri çivi çakılmayan dedikodu bataklığına çevirdiniz !

1 0 Cevap Yaz
Taktak Lami 3 Mayıs 2019 18:04

Yunanlıyı acaba kim davet etmiş üniversitesine? Tanıdık biri mi?

0 5 Cevap Yaz
Şafak 3 Mayıs 2019 10:53

Siz,farklı birşey mi sanıyorsunuz? Atatürk'ü bu ülkede hala islamı yok etmekle suçlayan,annesine bile ağır hakaretlerde bulunan,atatürk'ü bir din düşmanı gibi gösterenler maalesef aramızdalar.Kötü bir gerçektir ki;bu kirli zihniyetle aynı havayı soluyoruz,aynı suyu kullanıyoruz.Ya o panelde alkış tutan insan müsveddelerine ne demeli?,ben onlar gibilerin ciğerlerini bilirim.Öyle ölmüş insanın ardından sallamakla olmuyor,birde sorsan en müslüman biziz diyerek kibirli bir duruş sergiliyor olurlar.Allah hesabını elbet soracaktır,bu dünyanın öteside var.Keşke bu gibi kirli zihniyetin sayılarını bilsekte,Türkiye Cumhuriyeti 82 milyon nüfuslu derken,bunun gibileri o sayı üzerinden düşerek adam yerine koymasak....

3 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi