Yumurtadan anlamak için tavuk olmaya gerek yok

Soner Yüksel yazdı

27 Kasım 2017 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Termik Santral’e karşı olanlar neredeyse linç edilmeye başladı. Vay efendim tartışmak için geç kalmışız, zamanında yapılması gereken tartışmalar şu an yapılmazmış diyeni de var. Tartışmalar bilimsel ortamdan uzakta yapılıyor diyende. Hatta bu konudan bile Hamamyolu projesi’ne ulaşıp iklim değişikliği ile Kazım Kurt’a olan kişisel nefretini aynı potada eritmek isteyene de rastladık. Kimileri de kendi gibi düşünmeyenleri fikir yazısı diye yutturmaya çalıştığı yazılara hakaret katarak yapmaya çalışıyor.
Gülerek, tebessüm ederek izliyorum haliyle. Böyle acz içinde olanlar yüzünden ya da onların çeşitli sebeplerle Santral’e destek olmaya çalışmaları nedeniyle insanlara zarar verecek bir işi kucaklayacak aman ne ala diyecek halim, halimiz yok.
Sanırım konu kamuoyunda çok fazla yer tutunca, bu işi söndürme, sulandırma, karşıtları bezdirme işine kalkışmış ve bu konuda görevlendirilmiş, akla hayale gelmeyecek isimlerden, yan yana düşünemediğimiz insanlardan oluşmuş bir ekip var.
Oldu canım, tren gelirken 10 km öteden fark edemedik diye bizi ezmesini bekleyelim, yoldan kaçılmayıp öylece duralım.
Kusura bakmayın hariçten gazel okumuyoruz. Hakaret etmiyoruz, küfür etmiyoruz. Bilgisiz değiliz siyasi değiliz ama tarafız. Tartışacağız ki varsa doğruya yoksa en az zararla işi kotarmayı becerelim. Ama insani, fikirsel, bilgiler ışığında yapalım bunu. Niyet okuyarak sapla samanı birbirine karıştırarak değil.
Çok şükür Termik Santral ile ilgili bilgi sahibi olmak için ulaşılabilecek milyon tane rapor, bilgi, araştırma var ve hepsi de 2 tuş ötenizde. Öyle Çan’a gitmenize gerek yok. Ha illa gidecekseniz Elbistan da var Yatağan’da var yani reklamları bırakıp gerçeklerle yüzleşecek yerlerde var ülkemizde.
Karşıt olanların ortaya koyduğu gerekçeler öyle uydurma, kafadan sallama, niyet okuma falan değil.  Bu söylenen, yazılanlar hamasi ya da siyaseten diyen beyzadeler bir zahmet Radon gazı, atık buhar, kömür, kükürt dioksit, karbonmonoksit, azot oksit, katı partiküller, hidro karbonlar’ın olduğu bir işin masum, temiz, saf, zararsız olduğunu söylemek için bilim adamı olmaya gerek var mı?
Ha oda olmadıysa Türk Tabipler Birliği’nin sayfasını ziyaret ederek orada asit yağmurlarından tutunda zararlı gazların rüzgârla vereceği zararlara kadar ortaya konan bilimsel raporu ’da inceleyin isterseniz.
Yumurtadan anlamak için illa tavuk mu olmak lazım. İklim değişikliğinden kaygılanmamak için sizin atmosferde mi yaşamak lazım.
3. Köprü, Havaalanı gibi Ağaçların kesildiği ülke örnekleri, il halk kütüphanesi inşaatındaki kesilen, kaybolan, zarar gören ağaçlar ile Hamamyolu projesindeki kesilen ya da taşınan ağaçların hepsini de içinden birini çekerek değil topyekûn tartışalım çevrecilik için ama termik santral konusuyla karıştırarak sulandırmaya çalışmayalım bence. Çünkü bu sizin savunmanızı zedeler, şüpheye düşürür, samimiyetten uzak tutar.
Ha aynı düşünceye sahip olmayabilir, inanmayabilir, kabul etmeyebilirsiniz bu da çok insancıl, çok normal ve bence saygı duyulası bir şey. Aynı fikirde olmayanlardan nefret etmek, hakaret etmek ve düşmanca bakmak gibi zürriyetsiz değiliz çok şükür. Sizlerde farklı değilsinizdir değil mi?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi