Yeniden sahaya inmeli

Cihan Yıldırım yazdı

11 Ekim 2017 09:53
A
a
Sütiş Eskişehir
Son yıllarda ‘Eskişehirspor’ denince aklımıza hep ‘olumsuzluklar’ geliyor. Şu kadar borç var, puan silmeler, icralar falan…
Krizle yatıp krizle uyanıyoruz.
Kötü şeyler görüyoruz…
Can sıkıcı gelişmelere şahit oluyoruz…
Ruhumuza sıkıntı veren haberler okuyoruz…
Üç beş yıl önce duysak ‘hadi canım sende, yok artık’ diyeceğimiz şeylere ‘alışmış’ durumdayız. Peki, hep ‘kötü’ şeyler mi oluyor? Elbette hayır.
İnanılmaz güzellikler de yaşıyoruz. Hatta kimi zaman ‘iyi ki küme düşmüşüz’ dedirtecek cinsten güzellikler… Hatıra Bilet Kampanyası gibi… O kampanyadan aldığımız lezzeti kaç kupa kazanıp alabilirdik? Taraftarın direnişi, dirilişi ve şovları da ‘kötü’ günlerin güzelliğiydi.
Güzellikler bunlarla ‘sınırlı’ değil.
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü de bu sıkıntılı dönemin bir güzelliğidir. İktidar Partisi İl Başkanı Ünlü, Eskişehirspor’a ‘hâkim’ sayılı isimlerden biri. Sorunları ve çözümü bilen ender isimlerden biri.
Ünlü’nün yöneticilik tecrübesi de bulunuyor. Yönetimlerde görev aldı... Bilgi ve birikimini ‘yeri geldiğinde’ çok iyi kullanıyor. Uyarıları dikkate alınıyor. Son dönemdeki ‘katkıları’ hala takdirle anlatılıyor.
Ünlü’yü Eskişehirspor’un geleceği açısından şans olarak görüyorum. İktidarı, doğru yönlendirmesi ‘paha biçilemez’ bir katkıdır.
Öte yandan Ünlü’yü son günlerde biraz ‘tribünde’ görüyorum. Eskişehirspor konusunda inisiyatif almaktan çekinmeyen Ünlü, sanki kendini biraz ‘geri’ çekti. Başkan Sinan Özeçoğlu’nu yalnız bıraktı anlamında söylemiyorum.
Ama sezon başında bana ‘daha aktif’ olacak gibi gelmişti. Ünlü pozisyonunu ve gücünü kaybetse elbette bu yazı farklı bir bakış açısıyla yazılırdı ama öyle bir şey yok.
Ünlü’nün neden ‘uzak’ durduğunu çözemedim.
Bir iki telefon görüşmesi ‘gözlemimin’ doğruluk ihtimalini artırdı. Ünlü’nün ‘topa bastığı’ ifade edildi. Neden soruma en ‘manalı’ yorum “Ünlü, İsmail Ilgaz’ın ayrılmasının ardından elini eteğini çekti” oldu.
Ne alakası var dediğimde ise “Ilgaz ile bazı şeyler planlıyorlardı. Özeçoğlu durumu fark etti” dedi. Bunları söyleyen abime “İsmail Ilgaz neden alengirli işlere girsin. Parası var, iktidara yakın. İstese başkan olurdu. Böyle şeylere gerek duymaz” dedim… Ona söylemedim ama buraya yazayım.
Ünlü, Ilgaz’ın başkanlığını istese ilk anda ‘operasyonu’ yapar, senaryoyu ona göre yazardı. Sonradan neden ‘Ilgaz aşkı’ depreşsin? Ünlü’nün kulüpten uzak kalması için “Nabi Avcı ve Harun Karacan değişikliğini” işaret edenler de oldu.
Başbakan Binali Yıldırım’ın, Karacan’ın davetiyle Eskişehirspor’u ziyaret etmesine ‘bozulan’ AK Partililer olduğu ifade edilmişti. Ünlü’yü ‘bozulan’ isimler arasında sayanlar var ama ben işin o boyutta olduğunu sanmıyorum.
Uzun lafın kısası…
Eskişehirspor’un, Ünlü’nün kişisel birikimine ve konumundan gelen gücüne ihtiyacı var. Özellikle de şu kritik dönemde. Konuşulanlar doğru mu değil mi bilmiyorum. Kendi gözlemlerim de hatalı olabilir. Ama şu bir gerçek; Ünlü tekrar sahaya inmeli ve kulübe destek olmalı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi