Yeni yıl hediyesi

2021 başlamadan zamları başladı. Yeni yılda motorlu taşıtlara yüzde 9,11 oranında zam yapılacak

31 Aralık 2020 08:04
A
a
Sütiş Eskişehir

2021 başlamadan zamları başladı. Yeni yılda motorlu taşıtlara yüzde 9,11 oranında zam yapılacak. Hayırlı uğurlu olsun. Hani Amerikan filmlerinde Noel Baba vardır, göbekli ve kırmızı kürkler giymiş bir adam, "Ho Ho Ho..." diyerek hediyeler dağıtır. Bizim hükûmetimiz de neşesini bulmuş "Ho Ho Ho..." diyerek zamları yapıştırıyor.

Ülkenin ekonomisi çökmüş durumda. Bizi kıskanan Avrupa'dan aşı bile satın alamıyoruz. Çünkü peş kuruş paramız kalmadı. Çaresiz Çinli bankerlerin insafına kaldık. Adamlar da kol gibi uzun faturayı dayadılar bize. Parasızlık böyle bir şey işte. Koskoca anlı – şanlı Türkiye Cumhuriyeti Devletini namerde muhtaç etmişiz. Paraları 5  müteahhidimize kaptırdık. Söz konusu müteahhitlere bir şey demiyorum; Müslüman adamlar. Gerekli miktarda zekatlarını gerekli yerlere ödediklerinden en ufak şüphem yok.

Ancak ne bileyim? Mesela 13 tane özel uçağımızdan birisini satsak, aşı alacak parayı buluruz sanki... Elbette "Vatan Haini" diye tanımlanmak istemem. O yüzden sözümü geri alıyorum; İtibardan tasarruf olmaz... Uçaklar dursun olduğu yerde.

Biz nane – limon kaynatır yeneriz koronayı. Hem AK Parti'den evvel aşı mı vardı sanki? Ce Ha Pe zamanında Kabataş'ta üstü çıplak deri pantalonlular ekmek kuyruğuna girmiyor muydu? Camilere girmek için karne çıkartmıyor muyduk? Traktör mü vardı Polatlı'da kardeşim AK Parti'den evvel?

Nankörlük etmeyin...

 

CHP'lilere katılmıyorum

CHP Kadın kolları bir açıklama yaparak ülkemizde 2020 içerisinde kadına yönelik şiddet olaylarını eleştirdi. Basın açıklamalarında bir hayli AK Parti'nin kulaklarını çınlatmışlar...

Yapılan açıklamadan 2020 içerisinde 297 kadın cinayeti işlendiğini öğrendik. Buna 161 şüpheli ölümün yarasını eklersek, aşağı yukarı günde bir kadının öldürüldüğünü anlıyoruz. İnşallah günün birinde Kâbil'in çocukları olarak insan öldürmekten vazgeçeriz. Ancak dünyanın her yerinde cinayet işleniyor ve Türkiye cinayet oranlarının görece düşük olduğu bir memleket. Bu arada ölenler kadın değil de erkek oldukları zaman da üzülüyoruz. Yani "Kadın öldürmek aşağılık bir suçtur" diyerek erkek öldüremezsiniz; cinayet cinayettir...

CHP'nin veya herhangi bir partinin kadın kollarının, kadına yönelik şiddete dikkat çekmese elbette güzel bir şey. Bunu hangi partinin kadın kolları yaparsa saygı duyarız. Ancak Türkiye'de ağır bir kadına yönelik şiddet sorunu olduğunu düşünmüyorum. AK Parti iktidarından önce de kadına şiddet sorunu vardı, AK Parti'den sonra da olacaktır. Bu durum biz 'erkek' denilen cinsin saldırgan olmasından kaynaklanan evrensel bir sorun. Çin'de de pirinç rakısını kafaya dikip kadrısını döven bir adam vardır, Rusya'da da votka içerek aynı şeyi yapan... Olayın dinle de bir alakası bulunmuyor. Müslüman Ahmet de karısını dövüyor, Musevi İshak da, Norveçli Olaf da, Kamerunlu Ogunke Mogunke de...

Kadına yönelik şiddeti toplumsal bir sorun olarak görmek lazım. Bu AK Parti ile ilgili bir şey değil. Kadınların, hemcinslerine yönelik saldırıya tepki göstermesi çok normal. CHP'ylilerin AK Parti'yi eleştirmesi de çok normal. Ancak kadına yönelik şiddetten ötürü AK Parti'yi eleştirmek vicdansızlıktır.

 

Hoş geldin 2021

Çok şükür 2020'yi devirdik gitti. Bu senenin en güzel yahı 365 gün ve 6 saat içinde geçmesi oldu. Gerçi bir ara saatleri saymadık değil.

Şimdi birileri boş konuştuğumuzu, dünyanın güneş etrafında bir tur atmasının veya takvimlerde 2021 yazmasının bir şey değiştirmeyeceğini söylüyor.

Kardeşim elbette boş konuşuyoruz. Elbette dediklerinizde haklısınız. Ama hiç mi hayal kurmayalım, hiç mi umutlu olmayalım?

İnsan evlatlarının huyudur; gariban bir keçi bulur, bütün günahlarını üzerine yıkar, sonra da hayvancağızı külbastı yapar, kekikli kekikli mideye indirir... Biz de 2020'yi günah keçisi yaptık. Yapmayalım mı? İçimizi rahatlatmayalım mı? "İnşallah 2021 daha iyi geçecek" demenin neresi yanlış?

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hakan narlı 1 Ocak 2021 22:02

Devlet bitmezzzz bunu böylece bilin . Bakın her 5-10 günde bir büyük para yutan projelerin açılışı yapılıyor. Dünyada bütün ülkelerde sinek uçmazken bizim devletimiz bütün yatırımlara devam ediyor . Bakın istanbulda bile belediye kendinden önce yapımına başlanmış son rutuşlarını yaptığı tranvay hattının açılışını yapıyor . Yani başkalarına bile yetiyor gölgesi . Tüm türkiyeyi sosyal güvenlik şemsiyesi altına almış devlet aşıyımı alamayacak. Kendisi yapar kendisi evvel allah. Yaşananlar belirsizlikten kaynaklanıyor da ondan bilmediğiniz ve tüm ülkelerin bocaladığı bir ortam varda onun için . Merak etmeyin devletinize güvenin bu ülke ilk defa mı kıriz yaşıyor ah bu millet bir gecede % 1500 faizler gördü . Kırk yıl kös dinlemişe ramazan davulu az gelir .

1 1 Cevap Yaz
vahvah 31 Aralık 2020 11:06

Vay şükretmesini de bilenler varmış 2020 yi devirdik diyor hayal kurma demiyoruz kur ama temeli sağlam olsun bina nasıl depremde yıkılıyorsa hayallerinde yıkılmasın Her şey güzel olacak dediniz en güzel örneği ama balon patladı ,diğer maskelerinizde tek tek düşecek mum öğleye kalmadı söndü

1 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi