Virüse karşı beraberiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de koronavirüsün görüldüğü yönündeki açıklamaları tüm Türkiye’yi adeta harekete geçirdi.

16 Mart 2020 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de koronavirüsün görüldüğü yönündeki açıklamaları tüm Türkiye’yi adeta harekete geçirdi.
Neyse ki Sağlık Bakanlığı Dünya’da hızla yayılan virüse karşı çok önemli bir strateji gerçekleştirdi. Virüs daha Türkiye’ye gelmeden birçok tedbiri almıştık bile…
Ancak Bakan Koca’nın açıklamalarıyla beraber tüm yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları birçok çalışma gerçekleştirdi. Şehir tam anlamıyla teyakkuza geçti diyebiliriz.
Halkın yoğun olduğu bölgelerde dezenfekte işlemleri tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediyeleri ortaya koyduğu çalışma herkes adına oldukça sevindirici. Kırsaldaki tüm belediyelerimiz de sıkı tedbirler aldı.
Yerel yönetimlerin bu ciddiyetine Eskişehir halkı da kayıtsız kalmıyor. Vatandaşlar da virüse karşı önlem almaya devam ediyor.
Farklı bir konuya da dikkat çekmek istiyorum.
Koronavirüsün ortaya çıkmasıyla birlikte Türkiye’nin tek vücut olduğu herkese gösterildi.
Özellikle Eskişehir’de AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Partililer sürekli tedbiri elden bırakılmaması konusunda açıklamalarda bulunuyor. Siyasiler tüm halkı sağduyuya davet ediyor, panik yapılmamasını istiyor…
İlk defa bir olayda siyasi çekişme yaşanmıyor. Birlikte hareket ediliyor.
Herkesin tek dileği bu beladan bir an önce sağ salim kurtulmak...
Birlikte aşılamayacak hiçbir şey yok…


 

BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eline göğsüne götürerek yaptığı “Corona” selamı herkes tarafından örnek alındı. Birçok kişinin elini göğsüne götürerek selam verdiğini görüyoruz. AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay da twitter hesabından yaptığı bu paylaşıma, “Gönülden selam” notunu düştü.

TRAMVAY DEDİKODULARI

Herkesin dilinde Koronavirüs… Onunla yatıyoruz, onunla kalkıyoruz. Her köşede bir virüs muhabbeti… Sayfa tasarımcımız Seda Göksoy oldukça titiz biri… Geçtiğimiz günlerde ablasıyla birlikte tramvaya biniyor. Dediğim gibi Seda virüse karşı hiçbir zaman tedbiri elden bırakmaz! Onu sürekli elini yıkarken görebilirisiniz. Neyse Seda tramvaydan iner inmez cebinden çıkardığı kolonyayı önce kendine, sonra ablasına sıkıyor. Onları gören yaşlı bir kadın da, “Kızım bana kolonya sıkar mısın” diyor. Seda tereddüt etmeden teyzenin isteğini yerine getiriyor. Ancak onları izleyen bir şahıs da gülerek, “Millet kafayı yedi” yorumunu yapıyor… Bu kafayı yemek değil, güzel bir tedbirdir! Herkesin böyle duyarlı olması gerekiyor. Seda Göksoy gibi cepten kolonyayı eksik etmeyelim aman dikkat! İşin şakası yok!

ŞATAFATI SEVMEZ YARDIMA KOŞAR

Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, 2 dönemdir ilçede çalışmalarını başarılı olarak sürdürüyor. İlçe halkı onu çok seviyor. Herkesin yardımına koşuyor. Onun makam şoförü yok, yardımcısı yok. Belediyede sadece 25 personellere ilçeye hizmet veriliyor. Başkan Şanlı ilacı olmayana ilaç götürüyor. Arabası olmayan hasta vatandaşları bir ambulans gibi makam aracıyla hastaneden ilçeye taşıyor… Erdal Şanlı şatafatı sevmiyor… Erdal Şanlı yerleri süpürüyor, karları kürüyor… Halk adamı olduğunu herkese gösteriyor…

SORUYORUM

Kent merkezinde koronavirüs fırsatçıları ürünlere zam yaptığı görülüyor. Belediyeler harekete geçti ve denetimlerini sürdürüyor. Kırsal ilçelerde de bu konuda büyük şikayetler geliyor. İlçelerde denetim yapılacak mı?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi