Prof.Dr. Alper Çabuk

Vakit geldi

Prof. Dr. Alper Çabuk yazdı

24 Eylül 2018 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bugün Eskişehir Teknik Üniversitesi olarak ilk öğrencilerimizle, ilk dersimize başladık.  Eskişehir Teknik Üniversitemize başlayan ve Üniversitemizin ilk öğrencileri olan bu öğrencilerimiz, Cumhuriyetimizin 100.yılında mezun olacaklar. Eminim ki her biri, altyapısı oldukça kuvvetli bölümlerde, kendi alanlarında seçkin öğretim elemanlarından aldıkları derslerle, ülkemizin iyi yetişmiş meslek insanları olarak mezun olacak ve fark yaratacak işlere imza atacaklar.
Geçen öğretim yılının sonunda gelen bölünme haberine üzüldük mü? Yalanı yok, çok üzüldük. Ama şu anda yapılacak tek şey, önümüze bakmak ve Anadolu Üniversitesinde ortaya koymaya alışık olduğumuz efsaneye dönüşmüş üstün başarılara yenilerini eklemek için çalışmak.  Yani vakit, yeni efsaneler yaratma vakti. İhtiyacımız olan tek şey yeni başarılar.
Bozkırın ortasında yer alan Eskişehir’de, Anadolu Üniversitesi üstün başarılarıyla başlı başına bir efsane ve bizim genlerimizde Anadolu Üniversitesi’nin izleri var. Üstelik artık bizi çok daha iyi temsil eden Teknik Üniversite ismimizle daha da güçlüyüz. Ülkemizdeki üniversiteler adına yaratılan efsanelerden yenilerini yaratmaya aday kurumumuz...
Anadolu Üniversitesinden ayrılarak, yeni kurulmuş olan Eskişehir Teknik Üniversitesine bağlanan Mimarlık ve Tasarım Fakültemiz olarak, alanında Türkiye’de ilk akredite olan program olarak akreditasyon sürecini tanımlayan Mimarlık bölümümüzle ve yirmi yılı aşkın süredir hizmet veren, alanında Türkiye’nin önde gelen, öncü ve yenilikçi Endüstriyel Tasarım, Moda ve Tekstil Tasarımı ve İç Mimarlık bölümlerimizle, bu efsaneleri yaratmaya devam etme kararlılığında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.
Dedim ya, bugün Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin ilk öğrencileri, ilk derslerine başladılar. Artık vakit geldi… Vakit yeni efsaneler yaratma vakti…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi