Tüm bunlar tesadüf mü?

Mustafa Kemal Atatürk “İstikbal Göklerdedir” demiş ve bu sözün hakkını sonuna kadar yerini getirmiştir

4 Mart 2021 08:53
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Mustafa Kemal Atatürk “İstikbal Göklerdedir” demiş ve bu sözün hakkını sonuna kadar yerini getirmiştir.
 
Türk Tayyare Cemiyeti yani bugün THK olarak bildiğimiz dünyanın en değerli sivil havacılık kurumuna imza atmıştır.
 
Ancak Atatürk İstikbal Göklerdedir dedikten sonra sözlerine devam etmiş ve eklemiştir  “Çünkü göklerini koruyamayan milletler yarınlardan asla emin olamazlar”
 
Atatürk kendi sözünün hakkını vermiş lakin bize emanet ettiği ikinci kısımda yani gökleri ve havacılığı koruma meselesinde maalesef sınıfta kaldık.
 
Sınıfta kalmakla da yetinmeyip sınıfı geçen tek adama Yılmaz Büyükerşen’e vefasızlığın daniskasını yapıyoruz.
 
Mevzu nedir diye soranlara kısa bir özet geçelim.
 
Malumunuz THK İnönü tesisleri Eskişehir’in gözbebeğidir. Dünyada ücretsiz havacılık eğitimi verilen tek kurumdur. Sabiha Gökçen, Vecihi Hürkuş gibi Türk Havacılık tarihinin en önemli isimlerinin emeği olan yegane bir eserdir.
 
Son günlerde bu değerli kurumda İnönü özelinde nahoş şeyler yaşanıyor.
İnönü Belediyesi’nin THK’nın kullandığı ve stratejik olarak büyük önem arz eden bir alanı istimlâk kararı aldığı konuşuluyor.
 Eskişehir İnönü THK 04 03 2021
Kimileri bu alanın özel şahıslara satılacağını, kimileri ise Belediyenin bu alana park yapacağını iddia ediyor.
 
Ne olursa olsun kabul edilemez ve merkezin işleyişine zarar verecek bir durumdur bu.
İnişe geçen planörlerin mevcut alanı aşması durumunda felaketle sonuçlanacak bir malumun ilanıdır.
 
Bütçesi geçmiş yıllarda iyi yönetilememiş ve kayyuma devredilmiş THK’nın bu alanı satın alacak parası olmadığını herkes kadar İnönü Belediyesinin de bildiğini düşünürsek kocaman bir soru işaretidir.
 
Mesele bununla da sınırlı kalmıyor. Rahatsız edici bir başka önemli detay var.
 
Bazıları bu istimlak meselesini bilerek ya da bilmeyerek Eskişehir Büyükşehir Belediyesine yani Yılmaz Büyükerşen’e mal edecek minvalde yalan, yanlış bilgiler servis ediyor.
 
Hürriyet yazarı Yalçın Bayer köşe yazısında bu yanlış bilginin kurbanı olmuş ve THK özelinde Büyükerşen’e sitem etmiş.
 
Altını çizerek belirtelim ki Büyükşehir Belediyesi’nin THK ile ilgili bu istimlâk olayı ile nokta kadar alakası yok.
 
Ama Büyükerşen’in THK ile bir ilgisi var.
 
Kurumun hemen önünde yer alan ve üzerinde İstikbal Göklerdedir yazan Atatürk heykeli Yılmaz Büyükerşen’in ellerinden geçmiştir.
 
Yani sitem etmek değil de teşekkür etmek lazım gelen bir isimdir Büyükerşen.
 
Bu teşekkür sadece THK’nın önündeki heykele değil şu an Türkiye’nin en büyük pilotaj ihtiyacını sağlayan Sivil Havacılık bölümü için edilmelidir.
 
Devlete tek lira yük olmadan ve destek istemeden Üniversite imkânları ile dünyada ilk ve tek olarak bir Üniversite adına ruhsat alan havalimanı için edilmelidir.
 
Bu teşekkür eğitimler adına okula ve Eskişehir’e kazandırılmış, ilerleyen yıllarda Eskişehir’in havacılık kimliğine bir canlı müze olarak atıfta bulunan uçaklar için edilmelidir.
 
İlla bir sitem, serzeniş olacak veya bir şeylere kızacaksak onunda müsebbipleri var elbette.
 
Havalimanın dünya literatürüne geçmiş ismini değiştirerek farklı bir amaca ulaşmak isteyenlere, Eskişehir havalimanını yıllarca görmezden gelenlere sitem edelim.
 
Burada havalimanı varken Kütahya’ya yüzde 99,8 yanılma payı ile yolcu garantisi veren ve 150 milyon liralık havalimanı tesisini bedavaya getireceğiz diye yola çıkarken 30 havalimanı tesisi parası ile müteahhitleri zengin edenlere sitem edelim.
 
İlla sitem edeceksek ilk milli uçak seferinin düzenlendiği Eskişehir’den resmi uçak seferlerini kaldıranlara, hemen her havalimanında zarar etmelerine rağmen Eskişehir’den para kazanamıyoruz diye gerekçe gösterenlere sitem edelim.
 
Uçuşların başlaması için başka şehirlerde firmalara uçuş garantisi bedeli ödeyenlerin Türkiye’de ilk kez Eskişehir’de yolculardan garanti istemesine sitem edelim.
 
Uçuşlar sağlıklı olmasın ve az yolcu gerekçesiyle iptal edelim mantığı ile bazı şehirlere Sabah gidiş, akşam dönüş yerine akşam gidip, sabah dönecek şekilde ters sefer düzenleyenlere sitem edelim.
 
Sizi bilmem ama ben birçoğu Büyükerşen sayesinde olmuş hizmetlerin atıl duruma düşürülmek istenmesini tesadüf olarak kabul etmeyip sorgulamak gerektiğini düşünüyorum.
 
İstikbal Göklerdedir diyen ve Gökyüzünü koruyanlara da şükranlarımızı sunuyorum.
 
 
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi