Toptaş ve Dalgıç’ın önerisi

Kentimize deprem bölgesinden kaçarak gelen pek çok vatandaşımızın, başını sokacağı bir dam altı bulmak sorun oldu. Hükumet deprem bölgesinde evi yıkılanlara 5 bin, kiracılara ise 2 bin lira kira yardımı veriyor. Son olarak kiracılara verilen yardım çok az olduğu için yapılan eleştiriler netice verdi ve kiracılara yapılan yardım 3 bin liraya çıkartıldı.

25 Şubat 2023 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Kentimize deprem bölgesinden kaçarak gelen pek çok vatandaşımızın, başını sokacağı bir dam altı bulmak sorun oldu. Hükumet deprem bölgesinde evi yıkılanlara 5 bin, kiracılara ise 2 bin lira kira yardımı veriyor. Son olarak kiracılara verilen yardım çok az olduğu için yapılan eleştiriler netice verdi ve kiracılara yapılan yardım 3 bin liraya çıkartıldı. Bu paraların da yetersiz olduğu ortada. Ayrıca ev sahiplerine ne kadar yardım yapılıyorsa, kiracılara da aynı yardımın yapılması gerekir.
Her neyse…
İnanın bu kadarcık iş bilmezlik ve beceriksizliği eleştirmiyoruz bile. Tek Adam Rejimi, iş bilmezliğin çıtasını çok yükseklere çıkardı çünkü.
Son olarak iş bilmezliğin iki ayrı örneğini, iki ayrı partinin iki ayrı ilçe başkanı fark etmiş.
İlki CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç’tan geliyor. Sosyal medya hesaplarında bomboş duran Hasırca Kampı’ndan bahseden Dalgıç, “Burası Eskişehir’e 30 km. uzaklıkta, orman içinde 300 yataklı 5 yıldızlı otel vasfında HASIRCA KAMPI. Bildiğim kadarıyla uzun süredir boş. Birçok depremzede aile şehrimizde kalacak yer bulamazken, öğrenci yurtlarından öğrenciler apar topar çıkarılırken burası neden boş tutuluyor anlamak mümkün değil. Tek açıklaması, iş bilmezlik, beceriksizlik” demiş.
Bir diğer iş bilmezlik örneğini de İYİ Parti’nin Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş vermiş. Recep Toptaş ilçelerinde bulunan ve kullanılmayan 300 yatak kapasiteli yurtlardan ve lojmanlardan bahsetmiş ve buraların depremzedelere tahsis edilebileceğini söylemiş. Şimdi Eskişehir merkezine 300 depremzede eksik de gelse, fazla da gelse pek fark etmez. Ancak Sivrihisar’a gelecek 300 kişi ilçenin ekonomisine hareket getirir. Bunları da düşünmek lazım. Ayrıca Sayın Toptaş öteden beri ilçede devletimiz tarafından yapılan ancak çürümeye terk edilen lojmanlardan bahsedip duruyor. Devletin ve milletin parası havaya saçılıyor. Üstelik depremzedelerin de sorunları düzelmiyor.
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi