Tesadüf mü?

AK Parti’nin Eskişehir’de kurucu il başkanı Osman Yüksel, siyasi bir manevra yaptı

25 Aralık 2018 09:02
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti’nin Eskişehir’de kurucu il başkanı Osman Yüksel, siyasi bir manevra yaptı.  Öyle bir manevra ki AK Parti teşkilatını bir anda alt üst etti. Osman Yüksel, rozeti taktı ve MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. Bu karar AK Parti cephesinde soğuk duş etkisi yarattı.  Kamuoyu MHP-AK Parti ittifakındaki “yükselen tansiyonu” konuşmaya başladı. Yaklaşık bir hafta AK Parti tabanında yaşanan tartışmalar, twitter hesaplarından gereksiz “hesaplaşmalar” aldı başını gitti… Cumhuriyet Halk Partisi cephesi de ellerini ovuşturarak, AK Parti-MHP ittifakında olan biteni keyifle izlemeye başladı diyebiliriz. Ta ki İYİ Parti’nin “Odunpazarı’nda aday çıkaracağız CHP de bizi destekleyecek” açıklaması yapana kadar…
İYİ Parti ile CHP arasında çıkan gerilimi uzun uzun anlatmaya gerek yok. Nabız ölçen birileri, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP İl Örgütü’nün “Odunpazarı’nı bırakmayız” gibi net tavırlı sert çıkışı sonrası geri vitese takıp, “Odunpazarı CHP’nindir” demek zorunda kaldı. Benim merak ettiğim konu şu: Eskişehir kamuoyu AK Parti ve MHP arasında yaşanan “İttifak” gerilimini sabahlara kadar “boza” yiyip konuşurken ne oldu da İYİ Parti, Kazım Kurt’u, yani Odunpazarı’nı hedef alan bir açıklama yaptı?  İYİ Parti Milletvekilinin söylediği “Odunpazarı’nda yanlışlık olmuş” açıklaması ne kadar samimi? AK Parti-MHP ittifakında “yükselen” gerilim daha bitmeden,  İYİ Parti’nin ittifak yaptığı CHP’li Odunpazarı’nı hedef alan bir çıkış yapması gerçekten tesadüf mü? İYİ Parti’nin görevi CHP’ye destek olmak mı yoksa Odunpazarı’nı isteyenlerin ekmeğine yağ sürmek mi? 

Soruyorum?

18 yıldır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı yapan Ekrem Birsen’in mesleği nedir? Esnafı temsil eden Başkan acaba hangi meslek dalıyla uğraşmaktadır?

Bir fotoğraf bin hikaye

Kaan Özcan 25 12 2018
Yer Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu. Boluspor’u kendi sahasına hapsettiğimiz o muhteşem dakikalar…. Top taca çıkıyor…  Aynı hırsla top toplayıcı çocuk  Cemali Sertel’e anında topu vererek oyunun başlamasını sağlıyor. Fotoğrafta Alperen’in hırsı da bir o kadar önemli! Boluspor Teknik Direktörünün “Nerede bizim çocuklar” dercesine endişeli bakışları Aytaç Ersoy’un objektifine böyle yansımış. 

Tramvay dedikoduları

Tramvayda kafa kafaya vermiş iki amca ülke siyasetinden başladı konuya… Gündem ittifaklar…  Amcalar, “AK Parti şöyle yapsa daha iyi olur. MHP’nin tavrı şöyle olmalı. İYİ Parti ile CHP anlaşamıyor” gibi bir çok konuyu konuşmaya başlarlar. Konu tam hararetlenmişken amcalardan birinin telefonu çaldı. Kısa bir görüşme yaptı ve telefonu kapadı. Yanındaki soruyor, “kim aradı?” yanıt net: “Banka aradı borcunuz var diyor.” Yüzler bir anda düştü. Siyaset muhabbeti böylelikle bir anda ekonomiyle noktalanmış oldu.

HAFTANIN EFSANE SÖZLERİ

Yılmaz Büyükerşen: Eskişehirlinin arsasını elin Bursalısına peşkeş çektirtmeyiz diyerek 2 yıl boyunca ayak dirediler. Vatandaşı kandırmaya çalıştılar
Zihni Çalışkan: 2019 yerel seçimlerinde ittifakla ya da ittifaksız bizim 15-0 hedefimiz var. kazanma gücümüz var. 15-0 iddia değil, realitedir. 
Kazım Kurt: Herkes gözünü Odunpazarı’na dikmiş. Çünkü Odunpazarı’ndaki mamayı yedirtmedik. 5 kuruşluk bir haram lokma yemedik. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
adnan 25 Aralık 2018 09:16

tramvay demişken ; opera tramvay seferleri ne zaman duracak

4 3 Cevap Yaz
latif 25 Aralık 2018 09:12

hamam yolundaki aydınlatma direkleri ne oldu acaba ? daha 1 yıl olmadan hepsi yok olmuş.

3 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi