Tesadüf değilmiş!

CHP ve İYİ Parti bilindiği üzere Odunpazarı Belediye Başkanlığı için ittifak yapmayacak

2 Şubat 2019 10:27
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP ve İYİ Parti bilindiği üzere Odunpazarı Belediye Başkanlığı için ittifak yapmayacak. İki parti de kendi adayı ile seçime katılacak.  İYİ Parti Odunpazarı’na yönelik yaptığı açıklamalarla bir hayli gündem olmuştu. Birçok kesim tarafından İYİ Parti’nin Odunpazarı çıkışı hoş karşılanmamıştı.  İttifaka uygun bir hareket olmadığı, yapılanın yanlış bir siyasi hareket olduğu gündeme gelmişti. 25 Aralık 2018 tarihli yazımda CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan Odunpazarı adaylık gerilimine dikkat çekmiştim.  İYİ Parti’nin o tarihlerde “Odunpazarı’nda CHP aday çıkarmayacak İYİ Parti’yi destekleyecek”  açıklamasının ardından köşe yazımda, “İYİ Parti’nin ittifak yaptığı CHP’li Odunpazarı’nı hedef alan bir çıkış yapması gerçekten tesadüf mü? İYİ Parti’nin görevi CHP’ye destek olmak mı yoksa Odunpazarı’nı isteyenlerin ekmeğine yağ sürmek mi?”  sorularını yöneltmiştim. Günler geçti, haftalar geçti. İYİ Parti Odunpazarı sevdasından CHP’nin tepkisine rağmen vazgeçmedi.  Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olarak Salih Karabacak’ı açıklayan İYİ’ler seçime hazır olduklarını dile getirdi.  İYİ Parti’nin 
bir ay önce “Odunpazarı’nda başkanlık adaylığı için yaptığı çıkışın tesadüf olmadığı böylelikle ortaya çıktı. 
Artık sular duruldu… Son noktayı odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ES TV ekranlarında koydu: “Şu anda Eskişehir’de bizim açımızdan Odunpazarı’nda korkulacak bir şey yok. Şunu net anlatalım.. İYİ Parti ilk defa bir belediye seçimine giriyor. Performansı ne bilmiyoruz. 24 Haziran’da genel seçimlere, cumhurbaşkanlığı seçimine katıldı. Odunpazarı’ndan 34 bin oy aldı. Baktığımızda bu oyun tamamı CHP’den mi alındı? Yani İYİ Parti’nin oyunun sadece CHP’den gitmiş gibi bir algı oluşturmak doğru bir şey değil. Bizim tespitlerimize göre bizim Odunpazarı’nda oyun yüzde 8’i AK Parti ve MHP’den alınmış. Şimdi biz seçimi değerlendirirken, çalışmalarımızı yaparken o yüzden yüzde 50+1 hedef koyduk.”
Birkaç hafta geriye gidelim… Ne demişti Kazım Kurt? “Odunpazarı Cumhuriyet Halk Partili kalacaktır. Hodri Meydan”

Kaan Özcan 02.02.2019

Tramvay dedikoduları

Yaşlı bir kadın Pazar aracıyla tramvaya bindi bir hayli telaşlı çantası da baya yüklü… Tramvaydaki vatandaşların da yardımıyla yine kendi yaşlarında bir kadının yanına oturdu. Yaşlı kadın gayet cana yakın herkese selam veriyor hatırını soruyor.  Pazar çantasından büyük bir poşet çıkardı poşetin içerisinde birçok çorap.  Tanesini 2.5 liradan satıyor.  Çorabın kalitesini sağındaki, önündeki ve arkasındaki tüm yolculara anlattı. Yaşlı kadın adeta ticaret erbabı…  Şaka yapmıyorum en az 15 çorap satan yaşlı kadın herkese yine aynı naiflik ve güler yüzle teşekkür etti ve tramvaydan indi.  Haliyle yaşlı kadının arkasından da sözler söylendi işte aklımda kalan o sözlerden biri:  “Helal olsun teyzeye bu yaşta o yükle geçimini sağlıyor. Şimdiki gençler iş beğenmiyor.

HAFTANIN EFSANE SÖZLERİ 

ESKİŞEHİRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ FUAT ÇAPA
Şimdi lig Eskişehirspor için bir daha başlıyor. İmzalar verildi, tahta açıldı. Gencecik futbolcularımız, bizi bekleyen sabırlı vefakar arkadaşlarımız. Şimdi bambaşka bir takım olduk. Çabamıza değdi, haydi vira!

ESKİŞEHİRSPOR TARAFTARLAR BİRLİĞİ BAŞKANI MURAT DİRİ
Şimdi Gençlerbirliği ile yeniden karşı karşıyayız. Bu Kara bahtımızı tersine döndürmek için çok anlamlı bir maç olacak. Bu maçta tribünleri doldurma zamanı.  Tribünlerdeki yerimizi alalım.

AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BURHAN SAKALLI
Başkan Adayı Sakallı transfer tahtasının açılmasının ardından kulüp ziyaretinde, “Eskişehirspor’umuza desteğimiz her zaman devam edecek. Eskişehirspor’umuzu asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi