Tencere

Cihan Yıldırım yazdı

2 Mart 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Seçimler yaklaşıyor...
Ne kadar yaklaştığını bilmiyoruz. Erken seçim söylentileri var ama netlik yok. Hangi seçimin erken olacağını da bilmiyoruz! Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri mi yoksa yerel seçim mi öne alınacak?
Zaten 2019’da geldi...
Herkes seçim havasına girdi. Son yıllarda seçim ortamından çıkamıyoruz.
Önümüzdeki seçimlerin özellikle de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemini anlatmaya gerek yok. Ülkemizin ve bölgemizin geleceği için son derece hayati seçimler olacak.
Seçimlerin gergin geçeceği muhakkak. AK Parti ve onu destekleyenler 16 Nisan’da kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin devamından yana... Buna karşın CHP ve birlikte hareket ettiği partiler ‘Parlamenter sisteme dönülecek’ diyor.
Sistem değişikliği söz konusu...
‘Köprüden önce son çıkış’ diyenler de var... Yani seçimin kendisi yeterince ‘gerginlik’ üretiyor. Öte yandan gerilim bununla sınırlı değil. Son günlerde sık duyduğumuz bir sözcük var; İttifak...
AK Parti’nin MHP ve ardından BBP ile kurduğu bir ittifak var. Saadet Partisi de davet edildi ama olmadı. SP, Cumhur adı verilen ittifakta yer almayacak. Üç parti bir sıkıntı olmazsa seçim işbirliği yapacak.
CHP de ittifaklara sıcak bakıyor... İYİ Parti ve Saadet Partisi ile nabız yoklanıyor. Açılım Süreci’nde HDP ile yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen AK Partililer, bugünlerde HDP’yi, CHP-Saadet-İYİ Parti ittifakında gibi gösterip yıpratma peşindeler. (Açılım Süreci’ni büyük umutlarla desteklemiştim, pişman değilim. En azından barışı denedik)
İttifak konusu hayli gerilim üretecek.
Bunu şimdiden hissediyoruz.
Saadet’in AK Parti ittifakına katılmaması ‘kırılma noktası’ olabilir. Bu nedenle önümüzdeki günlerde SP’ye ‘vicdani’ olmayan saldırılar başlayabilir.
MHP’ye başladığı gibi, BBP’ye başladığı gibi...
Bu ittifak meselesinde kimsenin kimseye söyleyecek sözü olmadığını düşünüyorum!
Kentimizden sıcak bir örnek verelim. SP İl Başkanı Fesih Bingöl, AK Parti’nin kentsel dönüşüm projelerini engellediğini ifade etti. Bingöl, “Belediyelerin eli kolu bağlı” dedi. AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, bana göre ‘çok sert’ ve ‘vicdani’ olmayan bir cevap verdi.
Ünlü’nün açıklaması doğal olarak tansiyonu yükseltti. Oysa Bingöl bir ‘durum tespiti’ yaptı. Zaten Ünlü ‘iddialara’ cevap vermedi. SP’nin duruşunu, Bingöl’ün çıkışını hedef aldı!
Ünlü, SP’yi CHP ittifakına destek olmakla suçluyor! AK Parti’ye de MHP ve BBP’liler destek çıkıyor. Sadece genel konularda değil yerelde de ittifakın hakkını veriyorlar! Hatta Doğu Perinçek’in, AK Parti’yi desteklediğine şahit olduk!
CHP’liler de MHP’yi yıpratmaya çalışıyor. MHP’liler de CHP ile ittifak yapmaya hazırlanan İYİ Parti’yi hedef alıyor.
Farkındayım, mesele hayli karıştı! Şöyle bitirelim o zaman... Bu ittifak meselesinde kimsenin kimseyi eleştirecek hali yoktur! Tam olarak ‘tencere dibin kara’ durumu yaşanıyor. O nedenle hangi partinin eskiden ne dediğine, kiminle hareket ettiğine değil bugün ne dediğine, ne vaat ettiğine bakalım.
Aksi halde işin içinden çıkamayız...
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hamamyolu 2 Mart 2018 10:17

Akp nin il başkanı merkezdeki yerel yöneticileri eleştirsin diye adeta uçan kuştan medet umar hale gelmiş..Siyaset böyle yapılmaz.Herkes senin istediğin gibi düşünmek zorunda değil.Böyle olduğunu zannetmek ise bir zavallılık halidir....

2 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi