TEİ gazı köklemişken

Eskişehir’in gururu olan TEİ başarılarına bir yenisini ekledi ve TF 10.000 adı verilen yeni bir jet motorunu görücüye çıkarttı

15 Aralık 2022 07:50
A
a
Sütiş Eskişehir

Eskişehir’in gururu olan TEİ başarılarına bir yenisini ekledi ve TF 10.000 adı verilen yeni bir jet motorunu görücüye çıkarttı. 

Aslında bu gelişme sürpriz değil. Çünkü daha önce TEİ, TF 6000 adında bir jet motoru üretmişti. Bu motor küçük ama güçlü bir motordu ve doğal olarak herkes şu anda geliştirilmekte olan Kızılelma insansız hava araçlarında kullanılacağını düşünmüştü. Şimdi aynı motorun 44 Kilo Newtonluk art yanıcılı bir modeli geliştiriliyor. 

Geliştirilen bu motorun önemi – bana kalırsa – büyük. “Art yanıcı nedir? Kilo Newton yenir mi?” tarzı teknik ayrıntılara hiç girmeyelim. 

İşin özeti şu; böylece Türkiye çift motorlu olması koşuluyla, ses hızını aşabilen ve küçük – orta boy bir savaş uçağının motorlarını da kendisi üretebilecek demektir. Dünyada – taş çatlasın – 20 ülkenin yapabileceği bir başarıya biz de imza atıyoruz. Tabii işin Türk olmanın dışında Eskişehirli olma boyutu da var. Yetkililer eğer ki Hürjet adındaki uçaklarımızın çift motorlu modelini üretmeyi düşünürlerse, Eskişehir olarak bu işin ekmeğini de biz yeriz.

TEİ mühendislerini tebrik ederiz. Göğsümüzü kabartıyorlar. 

Hani hazır gazı köklemiş, ses hızını aşmışken, bir de bizim Eskişehirspor’a sponsor olsalar ne güzel olur. Öyle değil mi ama?..

 

Başka ülkede istifa ederdi


Epistemolojik kopuşlu ve ışıltılı gözleri olan Sayın Maliye Bakanımız Nurettin Nebati’nin asgari ücretle ilgili sarf ettiği sözler gündeme bomba gibi düştü. Nebati tam olarak, “Asgari ücretliye de memura da emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir” dedi.
Bu sözleri bir başka ülkede, bir başka maliye bakanı söylese, yarım saat içinde istifasını vermek zorunda kalırdı. Hatta bu istifa da yetmez, o Maliye Bakanı’nın üzerindeki hükûmet başkanı da istifasını sunar, hayatının geri kalan kısmını sakin bir sahil kasabasında balık tutarak geçirirdi. Yani öyle bir laf ediyorsunuz ki, memurun, emeklinin ve asgari ücretlinin, fakir – fukara sınıfına girdiğini kendi ağzınızla kabul ediyorsunuz. Bir de sanki sokak hayvanlarına mama koyuyormuş gibi “Bereket getirir” diyorsunuz.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi