Tatilde giriş ücreti

Tufan Çakır yazdı

5 Ağustos 2017 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu güzel yaz mevsiminde Eskişehirlilerin en büyük tutkusu az veya çok denizi olan bir yörede tatil yapabilmek, güneşlenmek ve dinlenmektir. İmkanı olanlar kendi imkanları ile bu tür tatil yörelerine gitmek isterler. Tabi tatilde de harcamalarını minimumda tutmak isterler.
Bu konuda da bazı tatil yörelerinde sorunlarla karşılaşılmaya başlandığı konusunda yoğun bir şikayet geldiğini duyuyoruz. Konumuz beş yıldızlı tatil köylerinde tatil yapanlar değil. Daha çok halk plajlarını kullanan dar gelirli tatilcilerimizden geliyor. Yani dar gelirli kesimin daha çok kullandığı halk plajlarından para alınmaya başlanmış. Bu konuda söyleyebileceğimiz. Kesinlikle plajlara giriş ücreti ödemeyiniz.
Bu konuda kanunlarımız halktan yana olduğunu unutmayın.
Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Kurucusu Aydın Ağaoğlu, kıyılardan fiyat isteyenlerin sosyal devlet ilkesini çiğnediğini kamu kurumlarının da bu vaziyete izleyici kaldığını aktardı. “Plajlara netlikle giriş fiyatı ödemeyin” diyen Ağaoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemiz her geçen gün sosyal devlet ilkesinden uzaklaşıyor. Yurttaşlar artık adım attığı yerde değişik bir fiyatla karşılaşıyor. Plajlarımızda ne yazık ki haksız kazanç kurbanı oldu. Yurttaşlarımız resmen kıyılardan yoksun bırakılmak isteniyor. İstanbul Boğazı yalılardan, villalardan görünmez halde güneydeki sahillerimiz ise özelleştirme isimi altında rant kapısı olmuş vaziyette. Dar gelirli yurttaşa üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denize ayağını sokmak olanaksız hale getiriliyor. Kıyılar, ülkenin natürel turizm varlıklarıdır ve buralardan fiyat istemek sanki yurttaşa yasak koymaktır. Plajların Kullanımı ve Denetim Yasası’na göre fiyat istemesi suçtur ve bu suçu işleyenlere ceza verilmesi gerekmektedir. Plaj girişinde sizden fiyat isteyenlere katiyen para ödemeyin. Giriş fiyatı ödeyen yurttaşlarımız da Tüketici Hakem Kurulu veya BİMER aracılığıyla kayıt oluşturabilirler.” diyerek yurttaşları uyardı.
Bazı tüketiciler, ikamet ettikleri yerlerde bile fiyat istendiğini aktarırken “Ülkemizin denizinden fiyat ödemeden istifade edemiyoruz” diyerek reaksiyon gösterdiler. Uygulama üzerine şezlong ve şemsiye kullanmayan yurttaşlardan da giriş fiyatı istendiğini belirten yurttaşlar yasa dışı davranıldığını ve tüm halkın ücret ödemeden denizlerden faydalanabilmesi için ihtiyaç duyulan düzenlemenin yapılmasını istediler.
Evet bazı okurlarımız. ‘Bu sorun mu? Türkiye’nin bir bu sorunu mu kaldı?’ diyebilir. Ama unutmamak gerekir ki; evet bu türlü sosyal haklarımızı bile koruyamaz hale gelmişken, bu kadar küçük sorunlar karşısında haklarımızı arayamazken. Nasıl olur da diğer haklarımızı ve sorunlarımızı çözebileceğiz diye düşünmemek elde değil.
Hemen aklıma da Sayın Yılmaz Büyükerşen başkanımıza, hocamıza yapılan saldırı geldi. O da tüm toplum adına haklarımızı korumak isterken saldırıya uğradı. Kendisine tekrar Eskişehir halkı adına geçmiş olsun diyorum. Eskişehir’de yürüyüş yolları zapt ediliyor. Kıyılarda halk plajları rant haline dönüşüyor vb. olan bizlere oluyor. Bir de bu yönden düşünmek lazım. Ne dersiniz?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi