Tarihten bir yıldızın hikayesi: Bizim için şampiyon

Henüz film vizyona girmeden ses getirdi, merak uyandırdı. Geçen yıl 7 Aralık’ta izleyiciyle buluşan film, belki benim gibi at yarışına ilgisi, konuyla uzaktan yakından bir bağlantısı olmayan çok sayıda kişiyi etkilemeyi başardı.

25 Ağustos 2019 09:58
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta sizlere etkileyici bir Türk filminden bahsedeceğim. Bizim İçin Şampiyon… ‘Gerçek bir hikaye, gerçek bir aşk’ ifadeleriyle karşımıza çıkmıştı film. Başarıdan başarıya koşan yarış atı Bold Pilot ile onun daimi jokeyi Halis Karataş’ın hikayesini ve Karataş-Begüm Atman aşkını ele alan film geçtiğimiz yıl vizyona girmişti. IMDb puanı 8,5 olan filmin yönetmen koltuğunda Ahmet Katıksız oturuyor. Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah ve Fikret Kuşkan’ın oyuncu kadrosunda bulunduğu film romantizm ile dramı bir arada izleyiciye sunuyor. Detaylara bakalım…

REKOR KIRIYOR
Film, köyde atlara ilgisi olan Halis Karataş ile başlıyor. Ailesini karşısına alarak hayallerinin peşinden, İstanbul’a giden Karataş, birkaç kötü deneyim sonrası Özdemir Atman ile tanışıyor. Atman, kendisine atlarından birinin jokeyliğini yapma teklifinde bulunuyor. İki attan Bold Pilot’ı seçen Karataş, bu süreçte Özdemir Atman’ın kızı Begüm Atman ile karşılaşıyor. İlk bakışta birbirlerinden etkilenen ikili, Bold Pilot ile kurdukları muhteşem iletişim sonrası birbirlerine uzaktan uzağa bağlanıyor. Bu esnada inatçı mı inatçı, aksi mi aksi bir at olan Bold Pilot ile harika ikili olan Karataş, her gün kariyerine bir başarı daha ekliyor. Zorlu mücadelelerden rekor sürelerle birinci gelen Bold Pilot, tarihe adını altın harflerle yazdırıyor. Film tüm heyecanıyla akıp giderken, Begüm Atman’ın tekrarlayan ve ölümcül olan rahatsızlığı ile izleyiciyi hüzne boğuyor. Karataş, hayatından vazgeçmiş olan Atman’ı yaşama bağlamak için elinden geleni yapıyor. 

ETKİLEYİCİ
Tamamen benim bilgisizliğimden, ne Bold Pilot ne de Halis Karatay’ı daha önce duymamıştım. Ta ki Bizim İçin Şampiyon’un tanıtımları yayınlanmaya başlayıncaya kadar. Henüz film vizyona girmeden ses getirdi, merak uyandırdı. Geçen yıl 7 Aralık’ta izleyiciyle buluşan film, belki benim gibi at yarışına ilgisi, konuyla uzaktan yakından bir bağlantısı olmayan çok sayıda kişiyi etkilemeyi başardı. Oyunculuklar… Evet esas kız ve esas oğlan hikayeyi muhteşem bir şekilde yansıtmış. Ancak at da o kadar sevimli ki, tüm duyguyu harika bir şekilde veriyor izleyiciye. Filmin bu kadar etkileyici olması tabi ki gerçek olmasından. İzlerken asla sıkılacağınızı düşünmüyorum. Eğer hala izlemediyseniz, bu güzel Türk filmine mutlaka zaman ayırın.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi