TARAFTARIN TEPKİSİ

Eskişehirspor pazartesi günü oynadığı ve yenilgiyle ayrıldığı Trabzonspor maçından sonra gördük ki artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

25 Nisan 2013 19:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor pazartesi günü oynadığı ve yenilgiyle ayrıldığı Trabzonspor maçından sonra gördük ki artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Taraftarlar, yöneticilerin transferde yaptığı yanlışlar, zamanında yapılmayan transferler, sezon içerisinde yapılan idari hatalar, yönetimin iç çekişmesi, güven bunalımı ve şeffaflık konusunda sıkıntıların olması, istifalar, takımın aldığı kötü sonuçlar, taraftarı patlama noktasına getirdi. Üzerine kongre sürecine girilmesi, alternatif bir oluşumun yönetime talip olması tepkinin seviyesinin kaçmasına neden oldu. Çünkü taraftarında artık yönetimsel anlamda bir alternatifi vardı. Tamam, bu yönetim Eskişehirspor’u kötü yönetiyor.
Peki, yönetim bu hataları yaparken hiç mi iyi şeyler yapmadı. Eskişehirspor Süper Lig’e çıktığından bu yana ilk sezon hariç hiç korkulu rüya görmedi. Geçen sezon ligi beşinci bitirdi. Öyle ya da böyle uzun yıllar sonra Avrupa’ya gitti. Geçen sezon Türkiye Kupası’nda yarı final oynadı. Bu sezon Türkiye Kupası’nda yarı finalde son maçlarda istenilen sonuçlar alınmasa da ligin en değerli takımlarından bir tanesi. Birçok oyuncusuna talip var, takımın bir değeri var. İstanbul takımlarına kök söktürdü, Fenerbahçe hariç hiç yenilmedi. Ona da nasıl yenildiğimizi herkes gördü. Bu takım Kulüpler Birliği başkanı çıkarttı. Federasyon yönetim kuruluna bir üye verdi. Temsilciler Kurulu’na bir üye verme başarısını gösterdi. Bunları da göz önünde bulundurmalıyız.
Taraftarların Trabzon maçının yetmiş beşinci dakikasından sonra yaptığı olumsuz tepkileri ve hakaretleri hiç kimse hak etmez. Hele bu kişi senin canın kadar sevdiğin takımının başkanıysa, sevmeyebilirsin ama saygı duymak zorundasın. Eskişehirspor taraftarı örnek taraftardır. Saygınlığı ve bir seviyesi vardır. Genelleme yapmıyorum ama bu tepki Eskişehir’e ve taraftara yakışmadı. Bu büyük taraftar, sevdasının peşinden Konya’ya Ankara’ya, İstanbul’a, İzmir’e akın etti. Cebindeki son parayla bilet aldı maça girdi. Kışın soğukta, karda, yağmurda üşüdü hasta oldu. Yazın sıcakta, güneşte yandı ama sevdasını terk etmedi, hep peşinden koştu. Taraftar bu kulübün her şeyidir seslerine muhakkak kulak verilmelidir.
Şimdi bir kongre sürecine girildi. Kimin kazanacağı bizi ilgilendirmez. Bu tamamen delegelerin oylarıyla orantılı bir olay kim kazanırsa herkesin kabulü olacaktır. Çünkü her iki tarafta da çok saygın insanlar var. Kazanan Eskişehirspor olacaktır. Benim tek endişem her iki tarafın etrafındaki menfaat bekleyen, çıkar bekleyen, kendisine ortam bulmaya çalışan, kraldan çok kralcıların ortalığı germeleri ve karıştırmalarıdır. Nifak tohumlarının girdiği bir yerde artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Herkes söylediklerine ve yaptıklarına dikkat etmeli. Kimse kimseyi kırmadan dökmeden üzmeden hareket etmeli. Çünkü yarın insanların birbirine bakacak yüzü olsun. Bizden uyarması.
Laf ağızdan çıkmadan sana aittir. Çıktıktan sonra başkasına…
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi