Tapusu Odunpazarı'nda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında bakan Murat Kurum, yaptığı sunumda Türkiye genelinde yapılacak millet bahçelerinin açıkladı.

14 Kasım 2019 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında bakan Murat Kurum, yaptığı sunumda Türkiye genelinde yapılacak millet bahçelerinin açıkladı.
Eskişehir’de iki millet bahçesi var…
Birisi yapımı devam eden eski stadyumun olduğu alan…
Diğerinin ise bakanın sunumuna göre “Yenidoğan”da yapılacağı gözüküyor. Aslında bahse konu yer Karapınar TOKİ konutlarının olduğu alan! Bölge tapu kayıtlarına göre Yenidoğan olarak geçiyor…
Bu alan zaman zaman Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile AK Partili yöneticiler arasında da polemik konusu oluyordu. Son durumu Başkan Kurt’a sordum! Bilginiz var mıydı?
-Bakanın sunumundan yeni haberimiz oldu! Ancak buraya millet bahçesi nasıl yapacaklar diye düşünüyorum?
-Neden?
-Bu alan iki bölümden oluşuyor! Odunpazarı Belediyesi’nin tapulu alanı yaklaşık 50 bin metrekare! Bu alan bize yeşil alan olarak tahsis edildi…
-Peki  TOKİ’ye ait diğer alan!
-TOKİ’nin 20 bin metrekarelik alanı var! Burası da konut alanı!
…/…
Orası Millet Bahçesi mi olur, başka bir şekilde mi değerlendirilir bilmiyorum. Bildiğim konu en azından bu alanın beton olarak değil, “yeşil alan olarak” değerlendirileceği…
İşin sıkıntılı kısmı başka…
Odunpazarı Belediyesi, kendi tapulu alanında kendi hazırladığı projeyi hayata geçirirse ne olacak?
 

DİYALOG ÇAĞRISI!          

 
Eskişehir’e ikinci bir Millet Bahçesi daha yapılacağını CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’den öğrendik!  Çakırözer,   Cevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesinin görüşülmesinin ardından yaptığı açıklamada, konuyu gündeme getirdi!
Çakırözer, tepkisini şu cümlelerle dile getirdi:
- Eskişehir’deki belediye başkanlarımızı aradım. İkinci millet bahçesinden de hiçbirinin haberi yok. Bu sadece millet bahçeleri için değil. Başka projelerde de hiçbir şekilde yerel yönetimlerle iletişim kurulmuyor, diyalog kapısı açılmıyor. Millet için yapılan projeler neden milletle planlanmıyor.
…/…
Çakırözer’in çağrısı net…
Diyalog kurulsun!
Bu proje Diyalog, için atılmış bir adım olabilir!
 
 

KİRLİLİK!

Ankara'da tabela kirliliği 14 11 2019
Fotoğrafı Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy , sosyal medyada şu notu yazarak paylaşmış:
-Ankara da bina gibi bir şey…
Bir kütle…
Görsel kirlilik ve çirkinlik yazık oluyor şehirlerimize..
…/…
Bir ilave de ben yapayım…
Eskişehir’de böyle tabelalara rastlamamak ne güzel!
 

SOYDAŞ KAYNAK ARIYOR!

Eskişehirspor’da Rıza Soydaş, çok büyük bir aksilik çıkmazsa, Eskişehirspor kongresinde başkan olacak!
Soydaş’ın başkan olması ile camiada bir nebze olsun birlik beraberlik ve güven sağlanabilir.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile görüştükten sonra Soydaş, çalışmalara başlamış. İlk etapta şehir dışında kaynak arayışına başladı…
Siyah kırmızılı camianın gözü kulağı şu anda Soydaş’ta…
 

BİLDİĞİNİZ KATİL!

 
İntihar bir seçenektir…
Ancak bizim ülkemizde garip bir olaylar yaşanıyor. Baba intihara karar veriyor ama yanında iki çocuğunu ve eşini öldürüyor!
Bildiğiniz katil!
Cani…
Bunu ekonomik bunalımla falan açıklanamaz. Bu caniyi kimileri kahraman falan ilan ediyor. Kendi çocuklarının yaşam hakkını elinden alıyor. Hiçbir insanın böyle bir hakkı yok!
 

İNTİHAR!

Bir toplumda intihar vakaları kısa sürede çok hızlı artış gösteriyorsa, sebebi kişisel nedenler değil, toplumsal sorunlardır. Emile Durhkhei
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün karikatürü 14 11 2019
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Recep Habuk 14 Kasım 2019 14:15

Güzelim Şehir Bu tür kısır çekişmelerde neresinden bakarsan bak,Basınında olumsuz katkısıyla yıllardır kaybettirilmeye devam ediyor.Diğer önemli hususlarda olduğu gibi,Adı üzerinde Millet Bahçesi ne Bakanlığın malı ne Belediyelerin Milletin malı tapusu ondaymış bundaymış diyerek bu şehrin yılları çalındı beyler.Yazıktır hangisi yapıp bu milletin emrine sunuyorsa hep birlikte desteklemek lazım,elbette kör topal projelerle değil,Tramvay ve Hamamyolunda ucube köprü de olduğu gibi hem zamanımız boşa harcanıyor hemde paralarımız çarçur ediliyor.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi