Süllü kuraklığa dikkat çekti

TBMM Genel Kurulu’nda CHP'nin azalan yağışların yaratacağı sorunların araştırılması önerisi üzerine CHP Grubu adına konuşan Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü “Kuraklık, deprem, sel gibi doğa olayı anılan vatandaşın başına gelen tüm felaketler, bilimden, akıldan, vicdandan uzak; rantı önceleyen kurak zihinlerin sonuçları” sözleriyle hükûmeti eleştirdi.

25 Mart 2023 08:55
A
a
Sütiş Eskişehir
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Cumhuriyet Halk Partisi’nin azalan yağışların yaratacağı sorunların araştırılması önerisi üzerine CHP Grubu adına konuşan Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü “Kuraklık, deprem, sel gibi doğa olayı anılan vatandaşın başına gelen tüm felaketler, bilimden, akıldan, vicdandan uzak; rantı önceleyen kurak zihinlerin sonuçları” sözleriyle hükûmeti eleştirdi.
Şimdi elbette küresel ısınmadan dolayı hükûmeti suçlayamayız. Aslında suçlu bütün insanlık. Ancak böylesi bir felakete karşı önlem alınmaması büyük suçtur. Yıllardır bağırıyoruz ancak sesimizi duyan yok. Küresel ısınma ve kuraklık öyle bir felaket ki pandemi de deprem de yanında çocuk oyuncağı kalır.
Peki neler yapabiliriz?
Öncelikle tarımda planlı üretim ve daha az su tüketen ürün tercihine yönelmemiz lazım. Ayrıca barajlardaki su kaybını azaltmak, sulama sistemlerini yenilemek de düşünülebilir. Bunun dışında sanayide de suyun kirletilmesini engellemek gerekir. Evsel kullanıma da kısıtlamalar getirilebilir.
Bunları biz buradan söylüyoruz ancak Ankara’da Saraylarında keyif çatanlar sesimizi duymuyor bile.
Yarın ülkemiz büyük bir kuraklıkla karşılaşırsa ne diyecekler? Fıtrat mı?..
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü’ye tepeden tırnağa kadar katılıyorum. Kerameti kendinden menkul bir takım sahtekar hocalardan bu millet çok çekti. Artık bilimi en hakiki mürşit olarak görmenin zamanı gelmedi mi?
Hani bir zibidi vardı; depremi Adıyaman’dan dualarıyla uzaklaştırıp İzmir’i yıktığını iddia ediyordu. Ne oldu bu arkadaşa?
 
Su gibi aziz olsunlar 
Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve yardımseverlerin desteklediği “Kalabak suyumuzu deprem bölgesiyle paylaşıyoruz” kampanyasında toplanan Kalabak suları deprem bölgesine ulaştırıldı.
Maalesef depremle birlikte sadece binalar değil, şehirlerimizin alt yapıları da yıkıldı. Pek çok şehir ve ilçede şebeke suyu bulunmuyor. Bunun ötesinde tuvalet ihtiyaçları da tamamen giderilemedi. Tüm bu sebeplerden ötürü bölgele su gönderilmesi büyük önem taşıyor.
ES TV ve Kanal 26 tarafından da desteklenen yardım kampanyasında tak 12 tır dolusu Kalabak suyu toplandı ve depremzede vatandaşlarımıza ulaştırıldı.
Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yardım yapanlardan Allah razı olsun. Su gibi aziz olsunlar.
 
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bıdıbıdı 25 Mart 2023 12:03

Bıdıbıdı

2 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi