Sporunuz batsın sizin

Kamuoyunda Nebi Hatipoğlu’nun av fotoğrafları paylaşılıyor. Şimdi zavallı tavşanların gözüne gece karanlığında araba farı dayayıp, saçma ile ateş edilmesinin sporla bir ilgisi yok; düpedüz cinayet bu.

14 Mart 2024 09:13
A
a
Sütiş Eskişehir
Kamuoyunda Nebi Hatipoğlu’nun av fotoğrafları paylaşılıyor. Şimdi zavallı tavşanların gözüne gece karanlığında araba farı dayayıp, saçma ile ateş edilmesinin sporla bir ilgisi yok; düpedüz cinayet bu.
Öte yandan yasal avcılığın da sporla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Hatipoğlu’nun yasal avcılık yaptığını varsayıyorum. Yine de size Sayın Hatipoğlu’nun başında gururla poz verdiği koca bir geyiğin avıyla ilgili ayrıntıları anlatayım. İşin içinde ne kadar spor olduğuna siz karar verin.
Zaman zaman Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri geyik avına izin veriyor. Artık yürüyemeyecek kadar yaşlanan iki veya üç geyiğin öldürülmesi işi ihaleye çıkarılır. Mesela geçen sene Mudurnu Sırçalı’da 4 geyiğin katledilmesi için 104 bin lira ihale edilmişti.
Daha sonra bu ihaleye Sayın Nebi Hatipoğlu gibi bir zengin arkadaşımız girer ve geyiklerin tanesinin öldürülmesi için – mesela – 100 bin lira fiyat biçerek Avrupa’dan zengin bir züppe getirir. Yani 20 bin liraya aldığı yürüyemeyen geyik öldürme ihalesini, mesela 200 bine Polonyalı bir züppeye satar. 
Avcı olduğunu zanneden bu Avrupalı zengin züppe, Türkiye’de tüfeğine, av rehberine, kiraladığı jipe ve kalacağı yere kadar on binlerce lira paralar saçar. Parayı harcamaz, bildiğiniz savurur… 
Daha sonra gariban geyik çalılıkların arasında bir yerde tabiata salınır. Ama zengin züppe Avrupalı, tamamıyla düzmece olan bu avdan şüphelenmesin diye herkes sesini keser. Gerçekte insanların arasında büyüyen geyik, yanında cep telefonundan son ses pop müzik çalsanız, hatta Ramazan davulu vursanız bile kaçmaz. Çünkü insanlara alışmıştır.
Ama zengin züppe Avrupalıya durum çaktırılmaz. 
Zengin züppe Avrupalının yanındaki av rehberleri, tiyatro oynamaya devam eder ve tüfeği geyiğin bulunduğu konuma göre yerleştirir. Hatta Zengin Züppe beceremeyeceği için tüfeğin namlusunu güzelce kum torbasının üzerine bile yerleştirirler.
Bu arada gariban geyik geviş getirmekte, çalı – çırpıları yemektedir. Hayatında insandan tehlike görmemiştir çünkü. Karşısında Nebi Hatipoğlu gibi akıllı bir müteşebbisin getirdiği zengin züppe Avrupalının ne yapacağını bilmemektedir gariban geyik.
Daha sonra av rehberleri geyiği nişangahına alır ve 200 metre ötedeki geyiği hedefe sabitler. Sonra yanındaki zengin züppe Avrupalıya nefesini tutarak ateş etmesi gerektiğini söyler. Hatta zengin züppe Avrupalıya nasıl ateş edeceğini defalarca gösterir.
Zengin züppe Avrupalı nefesini tutar ve tetiği çeker…
İşte Nebi Hatipoğlu gibi müthiş müteşebbislerin düzenlediği av turizmi tam olarak budur.
Tabii bu arada Sayın Hatipoğlu gibi “Akıllı müteşebbisler” kendi hesaplarına av yapmayı da ihmal etmezler. 
İşte paylaştıkları fotoğraf da – muhtemelen – bu tip bir avla ilgilidir.
Üşümesin diye ayacıklarına geçirdiği termal çorapların tanesi iki asgari ücrettir.
Kullandıkları yivli tüfeğin bedeli 10 milyon liralık bir araba kadardır. Attıkları tek kurşun asgari ücretli bir ailenin haftalık iftar masrafıdır.
Giydikleri montun bedeli en az 5 bin Amerikan dolarıdır.
Giydikleri botun değeri ile, küçük bir köy okulu açmak mümkündür.
Fotoğraf paylaştıkları kamp ateşini bile kendileri yakmamış, adamlarına yaktırmışlardır.
Çünkü odun tutmak, Paris’ten getirdikleri kremle ovuşturdukları ellerine yakışmamakta, manikürlü ellerine zarar vermektedir.
İşte bahsettikleri spor tam olarak budur…
Sayın Hatipoğlu’nu tebrik ederim. Vurdukları geyikle ne kadar gurur duysalar azdır.
Gerçekten çok cesur avcı oldukları ortada. Hani aklıma Şener Şen’in çakıyla arslan öldürmesi geldi…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Gerek yok 18 Mart 2024 17:01

Bazı belediye başkan adaylarının ayakkabı fiyatlarından da bahsederseniz çok mutlu oluruz Not-Avcılık asla bir spor değil

0 0 Cevap Yaz
Ahmet DURUÇA 18 Mart 2024 09:27

Yazınız yanlış olmuş kümeste üretilen geyik hiç bir zaman avcının önüne atılmaz ülkemizde gece far avı yapan var onlara engel olmakta av koruma birimlerinin işi geyik meselesine gelince yaşamının sonuna gelen geyik yaban keçisi yaban koyunu adet tespiti yapılıp belli bir para karşılığı avlandırılıp alınan bu para üretimde kullanılır ve bu devletin kurumları milli park memurları gözetimde yapılır kasap süt kuzusu alırken veya bahar şenliklerinde süt oğlaklarıda çabası saygilarımla

1 3 Cevap Yaz
Merih 17 Mart 2024 19:06

AVCILIK CİNAYETTİR.

2 2 Cevap Yaz
Mustafa anilirkan 15 Mart 2024 18:58

Valla geyiğin kafasını ben getirdim Eskişehir nakliyesini.bile ödemedi

0 1 Cevap Yaz
M.Ali Yıldız 15 Mart 2024 08:42

Zenginin malı züğurdün çenesi...

2 0 Cevap Yaz
Mehmet Mercan 14 Mart 2024 17:44

Her yasal olanın doğru olmadığının isbati.

0 3 Cevap Yaz
Selami D. 14 Mart 2024 09:55

bu görüntüler 14 mayıs öncesi ortaya çıksaydı nasıl bir yazı yazardınız kerem bey

2 6 Cevap Yaz
ömer 14 Mart 2024 09:49

Zengin olmadığımız için o kafa yapısını anlayamayız ama ölmesine belki birkaç haftanın kaldığı geyiği avlayıp devletin bundan para kazanması güzel bir şey.Hani et ihtiyacı için inek kesiliyorya onun gibi anlamak lazım.

2 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi